Opare İstanbul'a geldi

Sağ bek arayışlarını sürdüren Beşiktaş'ın, anlaştığı ve ismini Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bildirdiği Portolu Daniel Opare, İstanbul'a geldi.

NTV Spor 20.01.2015 - 18:09
Opare İstanbul'a geldi

Sezon başından bu yana yabancı bir sağ bek arayışında olan siyah-beyazlılar, el sıkıştığı Porto'dan Daniel Opare'yi İstanbul'a getirtti. Beşiktaş ile anlaşan 24 yaşındaki Ganalı futbolcu bugün sabah sağlık kontrolünden geçti. Ganalı oyuncu transferin gerçekleşmesi durumunda da Beşiktaş'ın Antalya kampına katılacak.

Opare'yi sezon sonuna kadar kiralamak isteyen Beşiktaş, Ganalı oyuncunun satın alma opsiyonunu elinde bulunduracak. Belçika'nın Standard Liege takımından 3.5 milyon Euro bonservis bedeli ile sezon başında Porto'ya transfer olan Opare, bu sezon Portekiz ekibinin sadece rezerv takımında forma giyebildi. Standard Liege'de son 4 sezonda gösterdiği olumlu performans nedeniyle Porto'nun yatırım yaptığı 24 yaşındaki sağ bek, Gana Milli Takımı ile Dünya Kupası'nda ABD maçında oynadı.

BEŞİKTAŞ'A TRANSFERİ NASIL GERÇEKLEŞTİ?
Beşiktaş'ın A Takım'dan Sorumlu Yöneticisi Mete Vardar, Daniel Opare'nın transfer sürecini NTV Spor'da anlattı. Vardar, "Takıma uzun zamandır sağ bek oyuncusu alınması gündemdeydi. Hayırlısıyla arkadaşımız İstanbul'a geldi. Yarın erken saatlerde sağlık kontrolünden geçecek. Sonra prosedürler işleyecek ve yarın akşam kampa katılacak. İnşallah Beşiktaş'a da katkı sağlayacak"  dedi.

Opare'nin, Porto'yla 2018'e kadar sözleşmesi olduğunun hatırlatılması ve kiralama bedeliyle ilgili soru üzerine Vardar, "Kiralama konusunda tam bir bilgim yok. Sezon başı beklentimizle bugünkü beklentimiz arasında bazı farklılıklar doğdu. Serdar, kendi performansını buldu. Ancak Serdar, Sivas maçında sakatlandı ve üç maç oynamadı. Sağ bek ihtiyacımız doğdu. Genç bir arkadaş. Transfer işlemlerini yaparken, ince eleyip sık dokuyoruz" yanıtını verdi.

Oyuncunun daha önce Standard Liege'de oynadığı ve daha sonra Porto'ya gittiğinin hatırlatılması üzerine Mete Vardar, "Geçen sene hemen hemen tüm maçlarda oynayan genç ve milli takımında alt statülerde de oynayan bir oyuncu. Bize bir çok isim geliyor. Bize ilk başta scout ekibi teknik heyete bilgi veriyor. Yönetime gidip bütçesiyle ilgili politikasını belirliyor ve daha sonra oyuncunun transferini gerçekleştiriyoruz. Bizim oyun kimliğimiz var. 'Mevkiide kim oynuyor, yanında kim var. Bu yapıya uygun bir isim mi?' diye düşünüyoruz. Ondan sonra belirlediğimiz ismi alıyoruz. Opare de 6 ay kiralık oynayacak. İnşallah göstereceği performansla Beşiktaş'ın  devamlı oyuncusu olur. Motta da kiralık olarak gelmişti. Ancak gösterdiği performansla takıma alındı. Bu oyuncu da inşallah takıma şimdi de ileride de katkı sağlar" ifadelerini kullandı.

Tolgay Aslan'ın transferi konusundaki soruyu da yanıtlayan Vardar, "Futbol a takımından sorumluyum ancak transfere direk müdahil değilim. Transferden haberim var ancak imza yok. Gelişmeleri bilmiyorum ama takip ettiğimiz kadarıyla iyi bir oyuncu. Hamburg'da önemli işler yaptı. Bir gelişme ve görüşme var mı bununla ilgili bir bilgim yok" demekle yetindi.

Sayfa Yükleniyor...