Wenger'den isyan!

Arsenal menajeri Arsene Wenger, İngiltere'deki çalışma izni kurallarını eleştirdi. Wenger, Angel di Maria'yı henüz 17 yaşında keşfetmelerine karşın, çalışma izni alamadıkları için, kadrolarına katamadıklarını söyledi.

NTV Spor 23.01.2015 - 11:41
Wenger'den isyan!

Arsenal, Villarreal'in Brezilyalı savunma oyuncusu Gabriel Paulista'yı transfer etmeye çalışıyor. Ancak İngiltere'deki çalışma izni kuralları, transferi çıkmaza sokmuş durumda. Zira Avrupa Birliği dışından bir oyuncunun çalışma izni alabilmesi için, son 2 yılda, ülkesinin milli takımlarının yaptığı maçların, yüzde 75'inde forma giymesi zorunluluğu bulunuyor. Oysa Gabriel Paulista, bir kere bile Brezilya Milli Takımı'nda oynamış değil.

Arsenal menajeri Arsene Wenger, çalışma izni koşullarına çarpıcı bir örnek ile tepki gösterdi. Ada kapılarının, tüm oyunculara koşulsuz olarak açık olması gerektiğini savunan Wenger, Angel di Maria'yı, henüz 17 yaşında kendilerinin keşfettiğini açıkladı.

Çalışma izni engelini aşamadıkları için, Di Maria'yı transfer edemediklerini söyleyen Wenger; "Bu da, Di Maria gibi bir oyuncuyu ancak astronomik bonservis bedelleri karşılığında İngiltere'ye getirebileceğiniz anlamına geliyor. Bu durumun İngiltere'ye nasıl yararı olduğunu anlayamıyorum" dedi.

Sayfa Yükleniyor...