Erkan 'Fırtına'sı!

Fırtına eserek başladı! İkinci devrenin ilk maçında Sivasspor'u konuk eden Trabzonspor, sahadan 3-1 galip ayrıldı. Erkan Zengin transferinde mutlu sona ulaşan bordo-mavililer, yıldız oyuncunun 65. dakikada oyuna girmesinden sonra 1-1 giden maçı çekti aldı. Oyuna girer girmez önce Mehmet Ekici'yi daha sonra da Cardozo'yu golle buluşturan Erkan ilk maçında Trabzon seyircisinin yüzünü güldürdü. Karadeniz temsilcisinde Oscar Cardozo da iki golle galibiyetin mimarı oldu.

NTV Spor 23.01.2015 - 21:57
Erkan 'Fırtına'sı!

ERKAN ZENGİN: O AN BENİ BİTİRDİ

Kadrosunu Erkan Zengin, Uğur Demirok ve Hakan Arıkan ile güçlendiren bordo mavililer, ikinci yarıya 3-1'lik Medicana Sivasspor galibiyetiyle başladı.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri Cardozo(2) ve Mehmet Ekici kaydederken Sivasspor tek sayısı ise Mehdi Taouil'den geldi.

3 hafta sonra galibiyetle tanışan Trabzonspor puanını 26'ya çıkarırken Medicana Sivasspor ise 14 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Medicana Sivasspor'u konuk eden Trabzonspor, sakat ya da cezalı olan ve milli takım kamplarında bulunan oyuncularından yoksun bir kadroyla karşılaşmaya çıktı.
     
Bordo-mavili takımda, milli takım kamplarında bulunan Yatabare, Medjani, Constant, cezalı Mustafa Akbaş, sakatlıkları olan Belkalem, Waris, Onur Recep Kıvrak, Deniz Yılmaz ve Uğur Demirok'un yanı sıra Fatih Öztürk, Serdar Gürler ile Soner Aydoğdu kadroda yer almadı.

Mücadeleye seyircisinin de desteğiyle hızlı başlayan Trabzonspor, ilk dakikadalardan itibaren Sivasspor kalesinde etkili olmaya başladı. Üst üste pozisyonlar bulan bordo-mavililer, golü de Oscar Cardozo ile buldu.

PENALTI
Trabzonspor'un kullandığı kornerde bir anda ceza alanı içinde karambol yaşandı. Savunmanın uzaklaştırmaya çalıştığı topa Mehdi Taouil elle dokununca Cüneyt Çakır beyaz noktayı gösterdi.

GOL 20.DK (CARDOZO): Penaltı atışı için topun başına geçen Cardozo şık bi vuruşla takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti.

Kalesinde golü gördükten sonra toparlanarak oyunda dengeyi kuran Sergen Yalçın yönetimindeki Sivasspor ilerleyen dakikalarda beraberlik için yüklenmeye başladı. Zaman zaman çok net pozisyonlar bulan Sivasspor aradığı gole 45. dakika kavuşabildi.

GOL 45.DK (MEHDI TAOUIL ): Trabzonspor'da Bosingwa ceza alanından topla çıkmak isterken yay üzerinde topu rakibine kaptırdı. Sivasspor bu top kaybını çok iyi değerlendirdi ve Batuhan'ın ara pasıyla Taouil ceza alanına girdi. Taouil de ceza alanı sol çaprazında aldığı bu pası gole çevirmekte zorlanmadı: 1-1

İlk 45 dakika 1-1'lik eşitlikle sona erdi.

İkinci yarının 65. dakikasında Erkan Zengin'i oyuna alarak ciddi bşir hamle yapan Ersun Yanal. Yeni transferinin asistiyle golü de buldu.

GOK 65.DK (ASİST ERKAN ZENGİN GOL MEHMET EKİCİ): Gelişen Trabzonspor atağında Erkan Zengin sol kanattan ceza alanı arka direğine doğru ortaladı. Mehmet Ekici boş pozisyonda net bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi: 2-1

İkinci yarı daha diri bir görüntü çizen Trabzonspor varken Sivasspor ise ayağa paslarda başarılı olurken hücum bölgesinde istediklerini saha bir türlü yansıtamadı.

Trabzonspor diri görüntüsünü golle süslemeye devam etti. Bordo-mavililerde ikinci kez sahneye çıkan Cardozo skoru 3-1' yaptı.

GOL 84.DK (ASİST ERKAN ZENGİN'DEN GOL CARDOZO'DAN): Erkan Zengin orta alanda aldığı topu müthiş bir ara pasıyla Cardozo'nun önüne bıraktı. Paraguaylı bir anda kaleci ile karşı karşıya kaldı ve skoru 3-1 yaptı.

Mücadelenin kalan dakikalarında başka gol olmayınca Trabzonspor sahadan 3-1 galip ayrılarak ikinci devreye 3 puanla başladı.

TRABZONSPOR: 3 - MEDICANA SIVASSPOR: 1
Stat:
Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Cüneyt Çakır, Bahattin Duran, Tarık Ongun
Trabzonspor: Hakan Arıkan, Salih Dursun, Bosingwa, Aykut Demir, Musa Nizam (Dk. 64 Erkan Zengin), Fatih Atik (Dk. 87 Mertcan), Mehmet Ekici, Özer Hurmacı (Dk. 90+2 Ferhat Yazgan), Yusuf Erdoğan, Sefa Yılmaz, Cardozo
Medicana Sivasspor: Korcan Çelikay, Cicinho, Da Costa, Ümit Kurt, Ziya Erdal, Kadir Bekmezci, Adem Koçak, Chahechouhe, Burhan Eşer (Dk. 77 Eneramo), Taouil (Dk. 66 İbrahim Akın), Batuhan Karadeniz (Dk. 89 Musa Sinan Yılmazer)
Goller: Dk. 20 (penaltıdan) ve 84 Cardozo,  Dk. 64 Mehmet Ekici (Trabzonspor) Dk. 45 Taouil (Medicana Sivasspor)
Sarı kartlar: Dk. 21 Sefa Yılmaz, Dk. 26 Yusuf Erdoğan, Dk. 80 Salih Dursun (Trabzonspor) Dk. 75 Ziya Erdal (Medicana  Sivasspor)

 

Sayfa Yükleniyor...