"Ronaldo'ya fazla ceza vermeyin"

Real Madrid'in Cordoba'yı 2-1 yendiği maçta, Edimar'a vurduğu için kırmızı kartla oyun dışı kalan Cristiano Ronaldo'ya, rakip oyuncudan destek geldi. Edimar, Ronaldo'ya 3 maç men cezası verilmemesini istedi.

NTV Spor 25.01.2015 - 14:07
"Ronaldo'ya fazla ceza vermeyin"

Ronaldo'nun hareketi için hakem raporunda kasıtlı yapıldığına dair bir bir ifade yer almazken, bu ifadeler doğrultusunda Real'in yıldızı sadece bir maç cezayla kurtulabilecek. Edimar da buna göndermede bulunarak golcü oyuncunun fazla ceza almamasını söyledi.

As gazetesine açıklamalar yapan ve İspanya Futbol Federasyonu'na (LFP) çağrıda bulunan Edimar, 3 Altın Top ödüllü oyuncuyu affettiğini söylerken, "Ona karşı kinim yok. Yaptığı hareket de kasıtlı ve sert değildi. Ayaklarıma ve ağzıma vurdu; ancak bunlar futbol sahalarında olabilecek türden müdahelelerdi. Ben de onu incitmek istemedim. Umarım dünyanın en iyi oyuncusu olarak kalmaya devam eder" dedi.

Portekizli oyuncu, takımının Real Sociedad ile yapacağı karşılaşmada forma giyemecek. Ekstra iki maç daha ceza gelirse, Sevilla ile Madrid derbisinde de ezeli rakip Atletico karşısında da sahadaki yerini alamayacak. 

Real Madrid, formasıyla ortaya koyduğu oyunla takımını taşıyan kilit oyunculardan biri olan Ronaldo, İspanyol devinde Cordoda maçıyla birlikte 4. kırmızı kartını gördü.

Sayfa Yükleniyor...