"Bile bile bu hataya düştüm"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Burak Yılmaz'ın sakatlığı pozisyonda bile bile lades olduklarnı söyledi. Bile bile bu hataya düştüğünün altını çizen Hamzaoğlu, Burak ve taraftarlardan özür diledi.

NTV Spor 25.01.2015 - 21:21
"Bile bile bu hataya düştüm"

Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor galibiyeti sonrası Burak Yılmaz'ın yaşadığı sakatlık nedeniyle golcü oyuncu ve taraftardan özür diledi. Hamza Hamzaoğlu, "Oyuncu oynamak ister, bu hataya düştüm. Bile bile lades oldu" dedi. 

Maçı değerlendirirek sözlerine başlayan Hamza Hamzaoğlu, "Maça iyi ve tempolu başladık. Golü de bulduk. Ondan sonra yine tempomuzu düşürmeden aynı oyunu sahaya yansıtmaya çalıştık ve bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. 90 dakika boyunca sahada oyunu isteyen arzulayan coşkulu bir takım vardı. Oyuncularımızı tebrik ediyorum" dedi.

"BİLİ BİLE LADES OLDU"
İkinci yarıda yaşanan Burak Yılmaz sakatlığına da değinen Hamzazoğlu, "Ama ikinci yarıda hem Burak'ın sakatlığı açıkçası bizi üzdü. Tabir yerindeyse bile bile lades oldu. Burak'la konuştuk. Dünkü antrenmana çıktı ve tamamladı. 'Ben iyiyim, bir şeyim yok' dedi ama ben dedim ki, 'Antrenman, maça benzemez. Çünkü maçta depar atman gerekir. Top atılır kontrol edemezsin kendini." Çok istekli olunca da 18'e alalım dedik. 'Mecbur kalmazsak zaten sokmayız oyuna ama mecbur kalırsak da risk edebiliriz' diye düşündük. Son 15 dakikada kalınca da oyuncu değişikliği yapacaktım. Aklımdaki isim aslında Hamit'ti. Kafamı kaldırıp oraya baktığımda Burak'la göz göze geldik. Isınırken de zaten sürekli hep, 'İyiyim, bir şeyim yok, oynarım' diye haber gönderiyordu. Oyuna alınırken çağırdım, '15 dakika kaldı, dikkatli ol, kontrollü oyna, sahada top tut. Ama Burak bu. Gol pası atılınca istedi. Ama ciddi bir şey yok Allah'tan. Aynı yerden biraz sertlik olmuş. Yine biraz dinlenecek. Bile bile lades oldu" ifadelerini kullandı.

"BURAK VE TARAFTARDAN ÖZÜR DİLİYORUM"
Burak Yılmaz'ın sakatlığı nedeniyle özür dileyen sarı-kırmızıların teknik patronu, "Öncelikle Burak'tan, bu coşkulu maçın sonlara doğru bu olaya vesile olduğum için taraftarlarımızdan özür diliyorum. Maçın coşkusunu sonlara doğru onlara yaşatamadım. Bu tamamen benim hatam. Oyuncu oynamak ister, ben bile bile açıkçası bu hataya düştüm. Ama bu benim için bir tecrübedir" diye konuştu.

Stoperdeki iki oyuncu Koray ve Hakan'la ilgili olarak ise, “Koray iyi oynadı. Koray ile Hakan iyi ve uyumlu oynadılar. Dikkatli kontrolle sakin. Nasıl oynamaları gerekiyorsa öyle oynadılar. İkisini de tebrik ediyorum” dedi.

“Transferde son 1 hafta ve birisi gelecek mi?” sorusuna Hamzaoğlu, “Stoper ihtiyacımız var. Koray çok iyi oynadı ancak Chedjou, Semih'in sakatlığında yine eksik kalabiliriz. Bakıcağız ama mecbur değiliz. Serdar Aziz'le görüşüyodruz. Diğer oyuncular da var. Hern şeyden önce bütçemize uyması önemli. Ona göre karar vereceğiz" yanıtını verdi.

"ŞAMPİYONLUKTAN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK"
Türk Telekom Arena'daki karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında ise şampiyonluğa inandıklarını söyledi. Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat'ın, şampiyon olması halinde Fenerbahçe'yi alkışlayacağı yönünde açıklamaları olduğu aktarılarak, kendilerine güvenlerinin ne durumda olduğunun sorulması üzerine Hamzaoğlu, şöyle konuştu:

"Şampiyonluktan hiç şüphemiz yok. Fenerbahçe'nin iyi oynadığını kabul etmek gerekir ama biz de kötü oynamıyoruz. Bu yarışın, sonuna kadar süreceğini de söyledik. Takım olarak şampiyonluğa inanıyoruz. Alkışlama konusuna gelince, şampiyon kim olursa olsun alkışlanabilir. Biz şampiyon olduğumuzda da böyle. Akhisar Belediyespor'dayken Fenerbahçe şampiyon gelmişti ve takım olarak kutladık o zaman. Başka takım gelseydi, bu şekilde onlara da yapacaktık."

"SNEIJDER BELLİ ETMİŞTİ"
Hamzaoğlu, Çaykur Rizespor maçında 1 gol atıp, 1 de gol pası veren Sneijder'in iyi bir performans sergileyeceğini maçtan önce belli ettiğini kaydetti.

Sneijder'in çok iyi bir maç çıkardığını anlatan sarı-kırmızılı çalıştırıcı, "Maçtan önce de bu kadar iyi oynayacağını aşağı yukarı hissettirdi. Çok iyi konsantre olmuştu. Onun da istediği mevkide oynattım. Forvet arkasında daha özgür kaldı. Biz kendisinden çok memnunuz. Diğer maçlarda daha iyiye giderek oynayacaktır" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...