Real'e transfer yasağı mı gelecek?

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), küçük yaştaki genç oyuncuları transfer eden Real Madrid'e soruşturma başlattı. Real Madrid de Barcelona gibi transfer yasağıyla karşı karşıya kalabilir.

NTV Spor 26.01.2015 - 13:55
Real'e transfer yasağı mı gelecek?

İspanyol As gazetesi Real Madrid'in, genç oyuncuları yasal olmayan yollardan kadrosuna kattığını ve bu nedenden  dolayı da futbolun patronu FIFA tarafından soruşturulmaya başlandığını yazdı.

Real Madrid'in, FIFA Oyuncu Transfer Talimatları'nın 19'uncu maddesine aykırı hareket ettiği öne sürülürken, İspanya Futbol Federasyonu'ndan da takımın yaptığı 18 yaş altı transferlerle ilgili dosya istediği bildirildi. Real Madrid'in genç oyuncuları aldığı yetiştirici kulüplerle yaptığı anlaşmalara 'futbolcunun belirli bir yaştan sonra Real Madrid'in oyuncusudur' şeklinde özel bir madde koyduğu öne sürüldü.

FIFA'nın Norveçli Martin Odegaard'ın yanısıra Mink Peeters transferlerini de soruşturduğu dikkat çekerken, Real Madrid'e ezeli rakibi Barcelona gibi transfer yasağı getirilebileceği vurgulandı.

Geçen sezon FIFA Disiplin Kurulu, uluslararası transfer ile 18 yaş altındaki oyuncuların kayıt ve tesciliyle ilgili kuralları ihlal ettiği gerekçesiyle Barcelona'ya iki transfer dönemi transfer yasağı getirmişti. Katalan devi de Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS)gitmiş ancak ret yemişti.

ODEGAARD'IN MAAŞI FAZLA BULUNDU
Real Madrid'in 16 yaşındaki yeni transferi Martin Odegaard'ın aldığı maaşın, formasını giyeceği 3. lig takımlarından Real Madrid Castilla'daki futbolcular arasında tartışma konusu olduğu iddiası da ortaya atıldı.

Norveçli futbolcuya haftada yaklaşık 100 bin avro ödendiğini iddia eden Real Madrid Castilla takımının kaptanı Sergio Aguza, "Bu beni rahatsız etmiyor ama yukarılarda olmak ve denilen parayı almak benim de hoşuma gider" dedi.

Çıkan haberlerde, Real Madrid A Takımı'nda forma giyen bazı futbolcuların da Odegaard'dan daha az kazandığı bilgisi verildi. 26 yaşındaki Meksikalı forvet oyuncusu Javier Hernandez'in (Chicharito) haftalık yaklaşık 65 bin avro alması örnek gösterildi.

Sayfa Yükleniyor...