Yanal'dan Tolgay tepkisi

Tolgay Arslan'ın transferi için Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu ile birlikte Almanya'ya giden isimlerden biri olan Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal da genç oyuncuya kızgın.

NTV Spor 27.01.2015 - 23:04
Yanal'dan Tolgay tepkisi

Keçiörengücü maçı sonrası düzenlediği basın toplantısında Tolgay Arslan hakkındaki soruları yanıtlayan Yanal, "Birçok transfere tanık olduk. Bunların bazıları olumlu, bazılarıysa olumsuz sonuçlandı ama bu ilginç bir transfer hikayesiydi çünkü oyuncuyla her koşulda anlaşmıştık. Birbirimize 'hayırlı olsun' dedik. Ertesi gün de Trabzon'a hareket etmek üzere tokalaşıp ayrıldık. Tekrar buluştuğumuzda farklı pazarlıklar ortaya dökülmeye başlandı. Orada da sayın başkan gerekli tavrı gösterdi ve kalktı" diye konuştu.
      
"ETİK DEĞİL"
Beşiktaş'ı da eleştirerek kulüpler arasındaki centilmenlik, dayanışmanın günümüzde sorgulanabilir hale geldiğini ifade eden Yanal, ardından eleştiri oklarını yeniden Tolgay'a yöneltti: "Eğer bir konuda görüşme yapılmış ve el sıkılmışsa, söz verilmişse o iş bitmiştir ama maalesef transfer etik olmayan bir sonuçla bitti. Umarım orada başarılı olur"
 
"KARAKTERİNDEN UMUDUM YOK"
Ersun Yanal, bir futbolcunun yetenekleriyle bir noktaya gelebileceğini ama karakterin de önemli olduğunu belirterk, Tolgay'a ağır bir göndermede bulundu: "Yeteneklerimiz bizi bir noktaya kadar getiriyor. Umarım oyuncunun da yetenekleri onu bir noktaya kadar getirmiştir. Karakteri de onu bundan sonra çok daha iyi yerlere götürür. Benim umudum yok açıkçası."
      
"BEN MESAJI GÖRMEDİM"
Yanal, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in Tolgay'a attığı iddia edilen mesajı görüp görmediğine ilişkin ise "Yok, onu görmedim ama başkanımıza iletmişlerdi muhtemelen" ifadesini kullandı.
     
"ORTA SAHAYA TRANSFER İSTİYORUZ"
Yanal, transfer çalışmalarının sürdüğünü de vurgulayarak "Orta sahaya yapmak istediğimiz transferler var. Bu dönem ve yıl sonunda farklı transferler düşünüyoruz. Çünkü ikisi arasında farklar mevcut, oldukça yüksek maliyetler olabiliyor. Şu anda çalışmalarımız var ve 2 Şubat'a kadar kendi çıkarlarımız doğrultusunda bunu yapmaya çalışacağız" diye konuştu.

"GOL ÜRETMEDE BECERİKLİ OLAMADIK"
Yanal, 0-0 berabere sona eren Keçiörengücü maçını da değerlendirdi. Ersun Yanal, baskılı oynamalarına rağmen gol üretme konusunda yeterince becerikli olamadıklarını söyledi.
     
Yanal, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, kupa maçları oynamanın zor olduğunu belirterek, "Bu maçlar birçok sürpriz sonuçlara sahne olabiliyor. Bunu biliyorduk ama birçok faktör var. Yaklaşık 20 gündür eksik kadroyla çalışıyoruz" dedi.
     
Keçiörengücü karşısında aradıkları golü bulamadıklarını söyleyen Yanal, şöyle devam etti: "Baskılı oynasak da gol üretme konusunda yüksek becerili olamadık. Son maçlara sonucu bıraktık. Bizimle Akhisar Belediyespor, Keçiörengücü ile de Manisaspor arasındaki maçların ardından sonuç belli olacak. Umarım gruptan çıkarız, daha sonra tekrar aramıza katılacak oyuncularımızla tam kadro mücadele edeceğimiz zaman, yükü oyunculara eşit şekilde dağıtırız. Çünkü bundan sonra oynayacağımız önemli maçlar var. Avrupa maçlarının da zamanı geldi. Umarım bunları istediğimiz sonuçlarla atlatırız."
     
Yanal, karşılaşmada sakatlanan Mehmet Ekici'nin durumunun ise yapılacak kontrollerin ardından belli olacağını belirtti.

Sayfa Yükleniyor...