Emre ile Mourinho kapıştı!

İngiltere Lig Kupası yarı finalindeki Chelsea-Liverpool maçına Emre Can ile Diego Costa arasında yaşanan olay damga vurdu. Diego Costa, henüz 12. dakikada Emre Can'ın ayak bileğine basarken, Türk asıllı Alman oyuncu önce İspanyol oyuncunun üzerine ardından da Chelsea menajeri Jose Mourinho'nun üzerine yürüdü.

NTV Spor 28.01.2015 - 10:47
Emre ile Mourinho kapıştı!

Anfield'de oynanan ve 1-1 sona eren ilk maçın rövanşında iki ekip Stamford Bridge'de karşı karşıya geldi. Maçın henüz 12. dakikasında Chelsea'nin golcüsü Diego Costa, Emre Can'ın bileğine bastı. Emre yerde acı içinde kıvranırken, daha sonra ayağa kalktı ve Costa'nın üzerine yürüdü. Araya giren takım arkadaşları Emre Can'ı sakinleştirmeye çalışırken; bu kez Mourinho, Türk asıllı Alman oyuncuya sözlü sataştı. Emre Can ise Mourinho'nun sözleri üzerine Portekizli menajerin üzerine gitmek istedi. Yine Liverpool'lu oyuncular Emre Can'ı durdurdu ve oyun sakinleşti. Diego Costa daha sonra Martin Skertel'e de aynı tür bir hareket yaparken, Liverpool cephesi hakemi eleştirdi.

Normal süresi golsüz sona eren maçın 3. uzatma dakikasında Ivanovic'in golüyle 1-0 yenip finale çıkarken, maç sonu İngiliz yorumcuların çoğu Costa'nın hareketlerinin kırmızı kart gereketirdiği konusunda birleşti.

Futbolu bıraktıktan sonra hatırı sayılır bir ücretle Sky Sports'ta yorumculuk yapmaya başlayan Thierry Henry ise Diego Costa'yı suçladı. Fransız futbol adamı Costa'nın çizgiyi aştığını dile getirirken, "Hakemin Costa'nın ayağının Emre Can'a değdiğini görmediği için şanslı. Henüz 12. dakikada yaptığı hareket nedeniyle oyundan atılmalıydı" dedi.

Jose Mourinho ise Diego Costa'nın tamamen kazayla Emre Can'ın bacağına bastığını açıklarken, "Rakip yerdeydi ve o da topa bakarken yanlışlıkla bastı" dedi.

Liverpool menajeri Brendan Rodgers ise meslektaşının tersi bir görüş bildirirken, Kolaylıkla Emre'nin üzerinden geçip gidebilirdi; ancak çirkin bir hareketle oyuncumun ayağına bastı" dedi.

Diego Costa maçta kırmızı kart görmezken, hakem Michael Oliver raporunda olayları görmediğine dair bir ifade kullanırsa, İngiltere Futbol Federasyonu'nun görüntülerden yola çıkarak golcü oyuncuya ceza verebileceği bildirildi.

Sayfa Yükleniyor...