Kritik maç öncesi Torku Arena'ya denetleme

Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu'na milli maç ve Avrupa kupaları karşılaşmaları vermeyi planlayan UEFA yetkilileri, stadyumu denetledi.

NTV Spor 11.02.2015 - 13:26
Kritik maç öncesi Torku Arena'ya denetleme

Türkiye Futbol Federasyonu yönetiminin, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde A Grubu'nda mücadele veren A Milli Futbol Takımı'nın, 3 Eyül'de Letonya ve 6 Eylül'de Hollanda ile yapacağı karşılaşmaları Konya'da oynamak istediğini bildirmesi üzerine UEFA'nın yetkilileri, Konya Büyükşehir Torku Arena Stadyumu'nu denetlemek üzere Konya'ya geldi.

Stadyumu, başta güvenlik olmak üzere her yönüyle detaylı şekilde denetleyen UEFA Deneticisi Norveçli Trgre Borno ve UEFA Stadyum Müdürü İtalyan Pietro Chiabrera'ya, TFF'den Cenk Cem ile Buğra İmamoğulları da eşlik etti.

UEFA ve TFF yetkilileri, Fen İşleri Daire Başkanı Selim Büyükkarakurt, Stadyum Müdürü Ahmet Eser, Torku Konyaspor As Başkanı Sertaç Tuza ve Kulüp Genel Müdürü Önder Sami Güven ile de toplantı yaparak, bilgi aldı.

Milli maçlar başta olmak üzere Avrupa kupalarına ev sahipliği yapmayı hedefleyen Konya Büyükşehir Torku Arena'yı inceleyen UEFA yetkililerinin, raporlarını 15 gün içerisinde TFF aracılığıyla bildireceği öğrenildi.

Stadyum Müdürü Eser, yaptığı açıklamada, denetimle ilgili UEFA'nın iki hafta içerisinde rapor göndereceğini ve tespit edilen eksikliklerin giderilmesi için süre tanınacağını belirtti.

 

Sayfa Yükleniyor...