Costa kendini savundu

Liverpoollu Emre Can'ın ayağına kasıtlı olarak bastığı gerekçesiyle 3 maç ceza alan Diego Costa, hiçbir rakibini sakatlamak için sahaya çıkmadığını söyledi. Chelsea'nin golcüsü, rakiplerine yaptığı faulleri; "güçlü ama asil" olarak tanımladı.

NTV Spor 13.02.2015 - 13:41
Costa kendini savundu

Chelsea'nin, sezon başında Atletico Madrid'den transfer ettiği Diego Costa, hırçın yapısı ile dikkat çekiyor. Bu sezon ligde 8 sarı kart gören, birkaç kez kırmızı kartın eşiğinden dönen Costa, lig kupasında, Liverpoollu Emre Can'ın ayağına kasıtlı olarak bastığı gerekçesiyle 3 maç ceza almıştı.

Cezasını tamamlayan Costa, Ada macerasını değerlendirdi. Kendisini; "takımının kazanması için herşeyi vermeye hazır bir savaşçı" olarak nitelendiren Costa, bunun oyun tarzına da yansıdığını dile getirdi.

Zaman zaman rakiplerine sert fauller yaptığını kabul eden Costa; "Topa sert girmeyi seviyorum. Ancak bunlar asil müdahaleler. Kariyerime bakarsanız, hiçbir oyuncuyu ciddi şekilde sakatlamadığımı görürsünüz" dedi.

İngiltere'de futbolun, İspanya'ya göre çok daha sert oynandığını belirten Costa; "Burada bana yapılan faullerden bazılarına, İspanya'da kesinlikle kırmızı kart gösterilir. Hem daha fazla tekme yemeye hem de hakemlerin birçok faul pozisyonunu görmezden gelmesine alışmaya başladım" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...