Chelsea'nin başı dertte!

Chelsea taraftarları, ırkçı marşlar söyledikleri Paris Metrosu'na siyahi bir yolcunun binmesine de engel oldu.

NTV Spor 18.02.2015 - 10:29
Chelsea'nin başı dertte!

Şampiyonlar Ligi 2. tur ilk maçında Paris Saint Germain ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Chelsea'li taraftarlar ırkçılık yaptı.  

Maçı öncesi stada gitmek üzere Paris metrosuna binen mavi-beyazlı taraftarlar, Richeliu-Drouot istasyonunda trene hareketlenen siyahi bir vatandaşı dışarı attı. Trende Chelsea'liler, siyahi bayan bir yolcuya yaklaşarak, "Biz ırkçıyız, biz ırkçıyız. Ve böyle olmayı seviyoruz." şeklinde marş söylemeye başladı.

Chelsea Kulübü'nden olayla ilgili yapılan açıklamada, "Bu yaşanan, tam anlamıyla iğrenç ve futbol dünyasında yeri olmayan bir durum. Biz bu olaya karışan kişilerin Chelsea kulübü üyesi ya da sezonluk kombine alıp almadığını kontrol edeceğiz. Ve bu kişilere karşı en ağır cezayı vereceğiz." denildi.

Yaşanan bu olay, Fransa'da yaşayan Paul Nolan adlı İngiliz tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Nolan, "Kapılar açıldı ve o kötü tezahüratlar başladı. O, siyahi yolcu binmek için üç dakika kadar mücadele etti. Dışarı atılınca şok oldu. Bence Chelsea taraftarları olduklarını anlamadı. Bir daha denedi ve ikinci defa dışarı itildi. Dehşete kapıldım. Risk alıp görüntülemeye başladım. Bazı Chelsea taraftarları trende olan bazı PSG'li taraftarları bıçaklamaktan söz ediyordu. Trendeki Fransızlar çok şaşkındı. Bazı Fransız gençlerin, 'Buna inanamıyorum. Bu insanlar çıldırmış olmalı' dediğini duydum." şeklinde konuştu.

UEFA'nın ırkçılığa karşı affının olmadığı biliniyor. Ancak Avrupa Futbol Federasyonları Birliği'nin olay stat dışında olduğu için Chelsea'ye ceza verip vermeyeceği netleşmedi.

Sayfa Yükleniyor...