"Bu kupayı kim istemez ki ?"

UEFA Avrupa Ligi 2. tur ilk maçında Trabzonspor ile karşılaşacak Napoli'de, teknik direktör Rafael Benitez, kupayı kazanmak istediklerini ve bunu başarabileceklerini söyledi.

NTV Spor 18.02.2015 - 21:00
"Bu kupayı kim istemez ki ?"

Benitez, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda, Türk asıllı İsviçreli oyuncu Gökhan İnler ile basın mensuplarının karşısına çıkarak, maça ilişkin düşüncelerini açıkladı.

Öncelikle Liverpool'un başındayken kazandıkları 8-0'lık Beşiktaş maçıyla ilgili sorulara yanıt veren Benitez, "Bu maçı konuşmanın ne yeri, ne de zamanı. Bir İngiliz takımını düşünmektense, kendi takımımı, bir İtalyan takımını düşünmeliyim" dedi.

Valencia'da görev yaparken Ersun Yanal'ın çalıştırdığı Gençlerbirliği ile oynadıkları maçlar da hatırlatılan Benitez, başkent ekibinin adını telaffuz edemeyince, toplantıda neşeli anlar yaşandı.

Benitez, "Benim çok eskiden çalıştırdığım Valencia, sayın Ersun Yanal'ın başında olduğu takımla karşılaşmıştı. Bu isim (Gençlerbirliği) o kadar zor ki bu ismi söylemek için 10 dakikadır çalışıyorum ve söyleyemedim. Bir 10 dakika daha çalışacağım ve söyleyeceğim" ifadesini kullandı.

Benitez, bir gazetecinin, "Liverpool-Beşiktaş maçında 6-0'dan sonra da takımınıza hücum etmesi yönünde talimatınız olmuştu" şeklindeki sorusuna ise "6-0'da durmak veya durmamak değil mesele. Her zaman takımımdan daha fazlasını beklerim. Tabelaya bakmam. Daha fazla verim sağlamak isterim" yanıtını verdi.

Trabzonspor maçına ve kupaya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Benitez, "Elbette ki bu kupayı istiyoruz, kim istemez ki. Kupayı kazanacak gücümüz var. Trabzonspor'u çok iyi çalıştık. 4-5 maçını izledik. Agresif bir takım. Saha içinde konsantrasyonu bırakmıyorlar. 1-2 tane dünya çapında yıldızları var. Onların da Napoli ile oynayacakları için ayrı bir motivasyonları var. Bu motivasyonla oynamaları bence bizim için de bir artı. Bu maçta alacağımız iyi bir sonuç bize güven sağlayacak ama kötü sonucun da telafisi mümkün. Tecrübeli bir hocayım. Kariyerimde şampiyonluklar ve Avrupa kupaları var. Buralara nasıl gidileceğini biliyorum" şeklinde konuştu.

Benitez, takımın yıldızlarından Higuain'in oynayıp, oynamayacağının maçtan önce belli olacağını sözlerine ekledi.

GÖKHAN İNLER: BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN TURU GEÇMEK
Gökhan İnler ise bu maçın kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Trabzonspor güçlü bir takım. Evlerinde, çok iyi maçlar sergiliyorlar. Bizim için önemli olan turu geçmek ve bunun için bu maçta iyi bir performans göstereceğiz" dedi.

Karşılaşmada tribünlerin tamamen dolu olacak olmasına ilişkin bir soru üzerine Gökhan İnler, "Küçükken gördüğüm gibi her zamanki gibi seyirciler çok sıcak, ateşli. Bu sezon birkaç maçlarını izlemiştim. Bizim için önemli olan tribünlerde ne kadar seyirci olacağı değil, maça iyi başlamak. Ne kadar çok seyirci olursa, olsun önemli olan takımın sergileyeceği performans" diye konuştu.

Gökhan İnler, her maça kazanmak için çıktıklarını söyleyerek, "Biz büyük bir takımız. İki maçı da kazanacağımızı düşünüyoruz. Bütün konsantremiz de bu şekilde. Biz Napoli'yiz, tek hedefimiz sonuna kadar gitmek ve mümkünse bu kupayı kazanmak" dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...