Mourinho'dan eleştiri yağmuru!

Chelsea'nin aykırı açıklamalarıyla dikkat çeken Menajeri Jose Mourinho, yine başrolde. Portekizli teknik adamın hedefinde hakemler, oyuncular ve Arsenal'li meslektası Arsene Wenger vardı.

NTV Spor 22.02.2015 - 16:58
Mourinho'dan eleştiri yağmuru!

Takımının Burnley ile 1-1 berabere kaldığı maçta Barnes'ın Matic'e yaptığı hareketi sert sözlerle eleştiren Mourinho, "Onun için söyleyecek söz bulamıyorum. Matic çok şanslıydı. Futbol kariyeri sona erebilirdi. Bir oyuncunun bunu yapması ile ilgili kullanacak söz bulamıyorum. Üç maç men cezası verebilirler; ancak söyler misiniz, Barnes kaç maç cezayı hakediyor?" diye sordu.

Burnley beraberliğinde hakem kararlarını eleştiren Wenger, "Bir menajeri cezalandırmak isteyebilirsiniz; bunu açıkça söylerseniz bana göre problem olmaz. Ancak ilk yarıda Burnley 10 kişi kalmalı ve Chelsea iki penaltı kazanmalıydı. 3 büyük  hata yaptı ve maç sonunda 10 kişi kalan biz olduk ve bir puan kaybettik. Pozisyonların yoruma açık olacağını bile düşünemiyorum" ifadelerini kullandı.

Kendilerinden 12 puan gerideki Arsenal'i ve menajer Arsene Wenger'i bir kez daha hedef alan Mourinho, "Manchester City ile olan yarışımızda onlar neden yok bilmiyorum. Harika bir kadroları var ve iyi oynuyorlar. Arsene Wenger, alıyor, satıyor ve şampiyonluk bekliyor. Kulübün de bu beklemeye karşı kredisi var. Bana göre rüya gibi bir işi var" eleştirilerini yaptı.

Diego Costa'ya karşı bir kampanya olduğunu iddia eden Mourinho, "Geçmişinde kara noktaları var. Bir hakemle yaşadıklarından dolayı 7 veya 8 maç ceza almış. Ancak geçmişinin cezasını hala çekmeli mi? Bence hayır. Geçmişte olanlara bakıp karar vermeleri adil değil. Costa'nın ilk maçındaki pozisyonda penaltı verilmeli ve kaleci oyundan atılmalıydı. Oyun o noktada bitecekti; ancak rakip takım için serbest vuruş kararı verildi ve Costa'ya da sarı kart gösterildi" diyerek hakemlere tepki gösterdi.

Mourinho eleştirilerini sürdürürken, hakemlerin standartlarının yükseltmek için de, "Ben nasıl geliştirebilirim? Eğer hakem üç metre önündeki pozisyonu göremiyorsa, televizyonlardan izleyen yöneticiler nasıl görsün? Hakemleri korumaya inanıyorsak - ben inanıyorum - onların da zorlu pozisyonlarla hata yapabileceklerini kabul etmeliyiz. Bunun için de teknoloji bize yardım edebilir. Hakem olsaydım, teknolojik yardımı kabul ederdim" dedi.

Frank Lampard'ın ayrılışıyla ilgili eski oyuncusunu suçlayan Mourinho, "İlk olarak Manchester City'deki motivasyonunun Chelsea'dekiyle aynı olacağını zannetmiyorum. İkinci olarak da, farklı nedenlerden dolayı Lampard'ın gitmesine izin verdik. Ona bizimle devam etmesi için açık kapı bıraktık. Amerika'ya gidip bir kaç yıl sonra ister yardımcı teknik direktör, ister yardımcı menajer, ister se akademi antrenörlüğü veya istediği yerden devam etmek üzere Chelsea'ye gelecekti. Serbest kaldığında istediğini yapabilirdi, ancak sürpriz bir şekilde Manchseter City'ye gitti. Buna rağmen şimdi en son düşüneceğim şey tercihini eleştirmektir" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...