Kale yıkıldı

Fenerbahçe evinde yıkıldı! Spor Toto Süper Lig'de Akhisar Belediyespor'u ağırlayan sarı lacivertliler, birçok gol pozisyonundan faydalanamadığı karşılaşmada Akhisar Belediyespor'a 2-1 mağlup oldu. Bu sezon rakibiyle oynadığı 2 maçı da kaybeden Fenerbahçe'nin evindeki 33 maçlık yenilmezlik serisi son buldu. Sarı lacivertliler bu sonuçla liderliği geri alma şansını da kullanamadı.

NTV Spor 23.02.2015 - 21:57
Kale yıkıldı

Spor Toto Süper Lig'de 21. haftanın kapanış maçında Fenerbahçe, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Akhisar Belediyespor'u ağırladı.

Büyük bir çekişmeye sahne olan ve Fenerbahçe'nin bir çok gol pozisyonundan faydalanamadığı karşılamayı Akhisar Belediyespor 2-1'lik sonuçla kazandı. Bu sezon sarı lacivertlilerle oynadığı iki karşılaşmayı da kazanan Akhisar Belediyespor, Fenerbahçe'nin kendi evinde 33 maçtır kaybetmeme serisine de son verdi. Sarı lacivertliler bu yenilgiyle 46 puanda kaldı ve liderliğe yükselme şansını kullanamadı. Bu sezon sarı lacivertlileri 2 kez deviren Akhisar Belediyespor ise 25 puana yükseldi.

Fenerbahçe karşılaşmaya Mert, Egemen, Bruno Alves, Gökhan, Caner, Mehmet Topal, Kuyt, Meireles, Emre, Sow ve Emenike ilk 11'i ile başlarken; konuk Akhisar Belediyespor ise Oğuz, İsmail, Tolga, Douglao, Kadir, Pekin, Bilal, Güray, Custodio Castro, Bruno ve Gekas ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Karşılaşmaya Akhisar Belediyespor adeta golle başladı. 5. dakikada sahne alan Güray Vural topu Fenerbahçe ağlarına gönderdi. Bilal Kısa'nın arapasında savunmanın arkasında topla buluşan Güray Vural ceza sahası yayının dışından bekletmeden sol ayağıyla mükemmel bir şut çekti ve kaleci Mert Günok'un uzanamayacağı köşeden topu ağlarla buluşturdu.

Bu dakikadan sonra daha fazla ileri çıkmaya başlayan ve oyunu Akhisar Belediyespor yarı sahasına yıkan Fenerbahçe, 13. dakikada gole çok yaklaştı. Dirk Kuyt'ın sağ kanattan yaptığı ortada Caner Erkin arka direkte topu kale ağzına doğru indirdi. O bölümde Emmanuel Emenike boş pozisyonda topu üstten auta gönderdi.

Fenerbahçe aradığı golü 41. dakikada Meireles ile buldu. Moussa Sow'un sağ kanattan yaptığı ortada Dirk Kuyt ceza alanı içinde topu Raul Meireles'e indirdi. Raul Meireles, ceza alanı yayı içinden sağ ayağıyla şutunu çekti ve Oğuz Dağlaroğlu'nun uzanamayacağı köşeden topu ağlarla buluşturarak skora 1-1 eşitlik getirdi.

İlk devrenin kalan bölümünde başka gol olmazken, takımlar soyunma odasına 1-1 eşitlikle gitti.

Maçın ikinci devresine Fenerbahçe çok hızlı girdi. Gökhan Gönül ile 48 ve 52. dakikalarda çok net gol pozisyonları yakalayan sarı lacivertliler bu fırsatları değerlendiremedi. 48. dakikada Sol kanattan topla birlikte ceza alanı içine giren Emmanuel Emenike topu geriye doğru çıkardı. Gökhan Gönül bekletmeden sağ ayağıyla şutunu çekti, ancak top üstten auta gitti.

 52. dakikada Emmanuel Emenike'nin yerden pasıyla ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Gönül, Kadir Keleş'ten şık bir çalımla sıyrıldı ve sağ ayağıyla şutunu çekti, ancak topu üstten auta gönderdi. Sarı lacivertliler çok önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.

Sarı lacivertliler 62. dakikada direğe takıldı. Mehmet Topal'ın pasında Caner Erkin büyük bir efor sarfederek kale çizgisi üzerinden topu altıpasa çevirdi. Ceza sahası içinde uygun durumda bulunan Moussa Sow sol ayağıyla vuruşunu yaptı, ama top üst direkten geri döndü.

Fenerbahçe'de Caner Erkin 65. dakikada gördüğü sarı kartla cezalı duruma düştü. Kendisine yapılan faul sonrasında hakeme itirazda bulunan Caner Erkin sarı kart gördü ve gelecek hafta oynanacak Torku Konyaspor maçında cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe'nin büyük risk aldığı bölümde Akhisar Belediyespor, 89. dakikada kontrataktan bulduğu golle 2-1 öne geçti. Ani gelişen kontra atakta topla birlikte süratle ilerleyen Lomano Lua-Lua sağ tarafından hızla gelen Ricardo Vaz Te'yi çok iyi gördü. Sağ çaprazdan ceza alanı içine giren Ricardo Vaz Te, kaleci Mert Günok'tan sıyrıldıktan sonra topu filelere gönderdi.

Kalan bölümde Fenerbahçe rakip kalede önemli fırsatlar yakalamasına rağmen son vuruşlarda başarılı olamadı. Kendi sahasından hızlı çıkarak zaman zaman Fenerbahçe kalesine etkili gelen Akhisar Belediyespor da başka gol bulamayınca Akhisar Belediyespor sahadan 2-1'lik sonuçla galip ayrıldı.

FENERBAHÇE: 1 - AKHİSAR BELEDİYESPOR: 2
Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Özgür Yankaya, Ceyhun Sesigüzel, Mehmet Cem Hanoğlu
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 80 Diego), Emre Belözoğlu (Dk. 67 Selçuk Şahin), Kuyt (Dk. 68 Webo), Sow, Emenike
Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Tolga Ünlü, İsmail Konuk, Douglas, Kadir Keleş (Dk. 60 Lualua), Castro, Pekin Köşnek, Bilal Kısa, Bruno (Dk. 67 Vaz Te), Güray Vural, Gekas (Dk. 90 3 Scapolan)
Goller: Dk. 5 Güray Vural, Dk. 89 Vaz Te (Akhisar Belediyespor), Dk. 41 Meireles (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 33. Douglas, Dk. 36 Pekin Köşnek, Dk. 49 Castro, Dk. 54 Bilal Kısa, Dk. 89 Vaz Te (Akhisar Belediyespor), Dk. 65 Caner Erkin, Dk. 69 Egemen Korkmaz, Dk. 78 Emenike (Fenerbahçe)

Sayfa Yükleniyor...