2022 Dünya Kupası ne zaman oynanacak?

FIFA görev gücü Katar'ın ev sahipliği yapacağı 2022 Dünya Kupası’nın kasım-aralık ayları arasında düzenlenmesini önerdi. Öneri gelecek ay yapılacak FIFA İcra Kurulu toplantısında görüşülecek.

NTV Spor 24.02.2015 - 13:09
2022 Dünya Kupası ne zaman oynanacak?

2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak Katar'daki kavurucu yaz sıcakları FIFA'yı endişelendiriyor. Aşırı sıcakların hem oyuncuların hem de kupayı yerinde takip edecek turistlerin yaşamını tehlikeye atmasından korkuluyor.

FIFA bu nedenle kupanın kış aylarına çekilmesi konusunu tartışmaya açtı. FIFA'nın oluşturduğu görev gücü de Katar'da incelemeler yaptıktan sonra konuyla ilgili bir rapor hazırladı. Görev gücü raporunda 2022 Dünya Kupası'nın kasım ile aralık aylarında düzenlenmesini önerdi.

Görev gücüne göre maç takvimi de yeniden düzenlenmeli ve Dünya Kupası 1 aydan daha kısa sürede tamamlanmalı. FIFA İcra Kurulu gelecek ay Zürih'te yapacağı toplantıda görev gücünün önerilerini mercek altına alacak. Ancak İcra Kurulu'nun bağlayıcı bir karar almadan önce Avrupa Kulüpler Birliği ile ortak bir zeminde buluşmaya çalışacağı belirtiliyor.

Avrupa Kulüpler Birliği lig takvimi sekteye uğrayacağı gerekçesiyle kupanın kış aylarında düzenlenmesine şiddetle karşı çıkıyor. Birlik, turnuvanın mayıs ayında oynanmasını istiyor. Ancak FIFA görev gücü Katar'da mayıs ayında da hava sıcaklığının futbolu olumsuz etkileyeceği yolunda görüş bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...