"Galatasaray'da kılıçlar çekilecek"

Galatasaray'ın başkan Duygun Yarsuvat'tan habersiz Süper Lig'de gelecek sezon uygulanacak yeni kadro sınırlaması kuralına itiraz etmesi, sarı-kırmızılı ekipte kriz yarattı. Galatasaray'daki son durumu NTV Spor muhabiri Evren Göz bildirdi.

NTV Spor 25.02.2015 - 12:09
"Galatasaray'da kılıçlar çekilecek"

Galatasaray'da ortaya çıkan krizde başkanın, "Mayıs ayında görevimi bırakacağı" demesinin etkisinin olduğunu dile getiren Evren Göz, "Yönetim içerisinde çeşitli görüşler var. Hamdi Yasaman'ın teklifi kabul görmeyecek bir itiraz. Yabancı kuralının 14'ten aşağı çekilmesi değil de toplamdaki oyuncu sayısının 28'e düşürülmesine itiraz var; çünkü Galatasaray'da 40 oyuncu var. Başkanın haberi olmadan böyle bir şey yapılması, başkanın yönetim kurulunda toplantıyı terketmesi, Galatasaray tarihinde görülmemiş bir olay" dedi.

"Başkanın haberi olmadan yapılmış ilk aksiyon mu?" sorusuna Evren Göz, "Sportif AŞ. toplantıları yönetim kurulu toplantısından önce oluyor. Ana para işleri bu toplantıda masaya yatırılıyor. İkiye ayrılma burada başlıyor. Ünal Aysal döneminde de toplantılar bu şekilde yapılıyordu. Ancak bu dönemde Sportif AŞ ile Yönetim Kurulu arasında güç çatışması var. Başkanın bu itirazdan haberinin olmaması Galatasaray camiasında da geniş yankı uyandırdı. Mart ayında mali genel kurul olacağı için buraya doğru kılıçların çekileceği gündemde. 'Yönetim içinden başkan adayları çıkacak' deniliyor. Mayıs'a doğru güç savaşı daha da artacak. Dursun Özbek'in başkanlığı düşünmesi, Abdurrahim Albayrak'ın Ali Dürüst'ü başkan görmek istediğini açıklaması, başkan adaylarının çıkması güç savaşına da yol açıyor. Ancak bu başvuru Galatasaray kültürüne de başkanlık sistemine de çok ters" yanıtını verdi.

Sportif AŞ'de Hamdi Yasaman'ın sınırlarının geniş olduğunu vurgulayan Göz, "Yasaman, yönetimde Duygun Yarsuvat'tan sonra en yetkili isim. Bundan dolayı olağanüstü toplantı kararı çıkabilir. Görevden ayrılması gündeme gelen Yasaman'ın yakın çevresine, 'Duygusal bir karar vermek istemiyorum, olayları inceleyip ondan sonra kararımı vereceğim' dediği bize ulaştı. Galatasaray'da bu olay artçılarla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...