"Çocuklar çok yüreklice oynadılar"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Liverpool zaferi sonrası takımını överken, taraftarların kendi sahasındaki lig maçlarına fazla gelmemesiyle ilgili sitemkar konuştu. Bilic, oyuncularına da ayrı parantez açtı ve "Çocuklar bugün çok yüreklice oynadılar" dedi.

NTV Spor 26.02.2015 - 23:32
"Çocuklar çok yüreklice oynadılar"

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Liverpool maçı sonrası "Planlanan her şey sahaya yansıdı" yorumuna, "Liverpool gibi bir takıma karşı oynadığınızda onu yenmek için oyun planının tamamen sadık kalmanız gerekiyor, biz de bunu yaptık. Zaten sezon başından bu yana oturttuğumuz belirli oyun şablonları var. Arsenal'e karşı, Tottenham'a karşı bunu yaptık. Anfield'de takım savunmasını harika yaptık ve iyi oynadık, oradaki eksik olan yönümüz daha cesur olmayışımızdı" dedi.  

Bu maçın sıkı geçtiğini vurgulayan Bilic, "İyi oynadık. Liverpool tehlikeli alanlar buldu. 2. yarı Liverpool karşısında baskıyı artırdık. Golden sonra kontrolü elimizi aldık. Uzatmalarda da işi bitirebilirdik. Penaltılara kalmadan işi bitirmeyi haketmiştik. Penaltılar atılmadan önce oyuncularıma omuzlarınızda yük hissetmemelerini istedim ve görevlerini yaptıklarını söyledim. Yedi oyuncu penaltı noktasına gitmek istedi. Tıpkı okuldaki çocuklar gibi 'penaltıyı ben atayım, ben atayım' dediler. Bu da oyuncuların çok yüksek özgüvenini, kararlılığı gösteriyor. Bu büyük takım ve bu büyük kulüp için harika bir gece oldu. Güzel oynadık. Taktik olarak eksiksiz oynadık diyebilirim. Çocuklar bugün çok yüreklice oynadılar. Oyunun hiçbir anında tutkumuzu ve oyundaki kontrolümüzü kaybetmedik" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ın bu sezon 40'ıncı maçına çıktığının hatırlatılması üzerine Bilic, "Öncelikle şunu dile getirmek lazım. Kişisel başarı ve kulüp başarısı diye ayrım yapmamak lazım. Hepimiz bu kulübün parçasıyız. Tottenham'ın olduğu grubu lider bitirdik. Arsenal'e elendik ama çok iyi perforsanms sergiledik. Sadece Beşiktaş için değil Türk futbolu için büyük bir başarı bu. Şimdi ana işimize döneceğiz. Balıkesir maçına hazırlanacağız. Sakatlıktan dönen oyuncularımıza çok ihtiyacımız olacak. Bazıları ne düşünürse düşünsün, ne söylerlerse söylesinler önceliğimiz Türkiye ligi. Avrupa Ligi çok yüksek andralin getiriyor ama önceliğimiz lig. Şimdi Avrupa'da en az iki maç daha oynayacağız ve buna hazırlıklı olmalıyız" diye konuştu. 

Olimpiyat'ta 80 bine yakın taraftarın olduğunun hatırlatılması üzerine Hırvat teknik adam, "Taraftar gerçekten inanılmazdı. Ligde oynadığımız iç saha maçlarında neden fazla taraftar gelmiyor. Bunu anlamakta zorluk çekiyorum. Bu galibiyette taraftarın çok büyük payı var. Takım üst düzeyde oynadıysa bunda taraftarın büyük payı var" sitemkar konuştu.,

Çeyrek finalde Everton çıkarsa şaşırır mı? sorusuna ise Bilic gülerek, "Sürpriz olmaz. Ancak üç ingiliz takımı çok" yanıtını verdi.

Sayfa Yükleniyor...