İtalya'da Türk taraftara gözaltı!

UEFA Avrupa Ligi 2. tur rövanş maçında Trabzonspor'un Napoli'ye 1-0 yenildiği karşılaşma öncesi ve sonrasında tatsız olaylar yaşandı.

NTV Spor 27.02.2015 - 10:46
İtalya'da Türk taraftara gözaltı!

Trabzonspor'u desteklemek üzere Napoli'ye gelen bazı Türk taraftarlar ile Napoli taraftarları arasında kentin bazı yerlerinde tartışmalar yaşandı. Bu sırada Napoli taraftarlarınca darp edilen 8 Türk taraftarın hafif şekilde yaralandığı açıklandı.

San Paolo Stadı'ndaki karşılaşmanın 61. dakikasında ise Trabzonsporlu taraftarlar meşaleler yakarak "61. dakika şovu" yaptı. Bazı Türk taraftarlar, ev sahibi takımın tribününe de meşale atmaya başlayınca kısa süreli gerginlik yaşandı. Bir Türk taraftarın, bir koltuğu yerinden sökerek fırlatması üzerine mavi-bordolu destekçilerin bulunduğu yerde polis güvenlik önlemleri almaya başladı.

İtalyan basınına yansıyan bilgilere göre, koltuğu söken ve üzerinde bıçak bulunan Türk taraftar ile bir Napoli taraftarının gözaltına alındığı kaydedildi. Tribünde meşale atan 7 Türk taraftar hakkında ise işlem yapıldığı kaydedildi.

Güvenlik nedeniyle karşılaşmanın ardından stadı önce ev sahibi takımın taraftarı terk etti. Stadyumun dışında bekleyen 100 kadar Napoli taraftarının, yaklaşık yarım saat sonra çıkmalarına izin verilen Türk taraftarları beklediği, polis kordonunu aşarak onlara sataşmaya çalıştığı sırada gerginlik yaşandığı da ülke basınında yer alan bilgiler arasında. Bu sırada polisin, kağıt bombalar da atan taşkın İtalyan taraftarları geri püskürtmek için göz yaşartıcı gaz kullandığı belirtildi.

 

Sayfa Yükleniyor...