"Tüm maçlarda taraftara ihtiyacımız var"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, UEFA Avrupa Ligi'nde gidebildikleri yere kadar gitmek istediklerini ve yönetim olarak amaçlarının arasında Avrupa'dan kupa getirmek olduğunu söylerken, öncelikli hedeflerinin ise lig şampiyonluğu olduğunu belirtti. Fikret Orman taraftarlara dünkü atmosfer için teşekkür ederken bir de sitem etti: "Şampiyonluğa oynuyoruz ama Bursa maçında 5 bin bilet satıldı. İlla Avrupa maçları değil, tüm maçlarda taraftarlara ihtiyaç var." diyerek sitem etti.

NTV Spor 27.02.2015 - 15:01
"Tüm maçlarda taraftara ihtiyacımız var"

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Akaretler'deki kulüp binasında, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde Club Brugge ile eşleşmesi ve gündeme dair soruları yanıtladı.

Öncelikle kurayı değerlendiren Fikret Orman, "Hayırlı olsun. Beşiktaş, dünkü gibi oynar ise, hiç farketmezdi kim çıkacağı. Camia, ülke olarak kenetlenmiş, destek almış bir takımımız var. Club Brugge daha iyi bir kura gibi gözüküyordu. Son 16'daki tüm takımlar kuvvetliydi aslında. Brugge de Belçika Ligi'nde önemli bir takım ve liderler. Doğumgünümüzde İstanbul'da maç yapacağız, Allah öyle nasip etti. İnşallah bizi sevenleri sevindireceğimizi umut ediyorum. Gittiğimiz yere kadar gideceğimizi umuyorum." dedi.

"SİTEM EDİYORUM..."
Liverpool ile oynanan mücadelede Atatürk Olimpiyat Stadı'nda inanılmaz bir atmosfer olduğunu söyleyen ve taraftara teşekkür eden Fikret Orman, "İnanılmaz bir atmosfer vardı. Taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Bir sitem etmeden de yapamayacağım. Uzak, gidiş geliş problemi gibi şeylerle karşı karşıya kaldık. Seyir zevki yok dedlier. Aynı stat, aynı saatler, hafta içi, 80 bin kişiye top oynadık. Beşiktaş şampiyonluğa oynuoyur. Şampiyonluğu çok istiyoruz. Bursa maçında 5 bin bilet satıldı. Camia başkanı olarak sitemimi iletmek istiyorum. Takım, taraftarıyla bütünleşince keyif veriyor. İlla Avrupa maçları değil, şampiyonluğa giderken tüm taraftarlara ihtiyacı var. Taraftarlarımızı tribüne bekliyoruz. Zemin gibi problemlerle futbol ambiansını tutturamadığımız için Ankara'da, Konya'da oynadık. Ankara, Sivas, Brugge... devamlı deplasman, dinlenmeye, aileieriyle birlikte olmaya ihtiyaçları var futbolcularımızın. Bu yüzden fedakarlık hepimizden olmalı, sadece güzel maçlardan sonra değil, her zaman fedakarlık yapmalıyız. Tüm camiamızın kolkola olmasını bekliyoruz." sözlerini kullandı.

"TRANSFERİ BAŞKAN YAPMAZ"
Transferlerin kişisel olarak değil bir takım çalışmasıyla koordine şekilde yapıldığını söyleyen Fikret Orman, "Başkan transfer yapmaz, yönetici de yapmaz, hocası da yapmaz, scout ekibi de yapmaz. Koordinasyon içerisinde götürüyoruz transferi. Hocamız onay verecek önce, scout ekibi de izleyecek tabii ki aynı zamanda. Biz de seyrediyoruz canlı olarak maçlarını. Bu sezon sonu 1-2 transfer yapacağız, izliyorum onları da görüyorum. Bu otomatik olarak olmuyor. Tolgay ile alakalı iki sene evvelden başlayarak canlı olarak gittim, seyrettim. Ekibim, hocam, arkadaşlarım izliyor. Tombaladan çeker gibi transfer yapmayaya gayret ediyoruz. Demba Ba, Sosa, Gökhan, Cenk... stratejiler üzerine yapılmış transferler. Bu sene de aynı şekilde. Milosevic bir sakatlık geçirdi ama o da katkı verecek. Bu çocukların hepsinin karakter analizleri de yapılıyor. Uyum sağlayabilir mi diye bakıyoruz. 40 senelik Beşiktaşlı gibiler, hemen kaynaşabiliyorlar, ailemiz, huzurumuz var onu sağlamaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"YÖNETİCİLİK AYIBIDIR"
Avrupa'dan kupa getirmek istediklerini söyleyen Orman, "Bütçesel olarak Avrupa'da önemli kulüplerin bütçesine yaklaştık. Brugge'ün bütçesi, bizimkinin yarısı değil. Statla, 4 misli büyük olacağız belki. Real Madrid, Barcelona, Chelsea gibi kulüpler de var tabii ama Sevilla'dan Villarreal'den daha büyük bütçeli takımız. Bunlar da kimsenin cebinden verdiği bir kaynaktan yapılan şeyler değil. Yönetimin organize ettiği sponsorluklar, merchandise, Beşiktaşlıların parası... Bu kadar güzel bir şehir var arkamızda. Boğaz'dayız, dünyanın en güzel stadyumu, büyük bütçeli bir kulüp, müthiş coşkulu taraftarı olan bir kulüp burası. Örnek olarak Sevilla bu kupayı bizden daha küçük bütçeyle alıyorsa, biz niye alamayalım? Diğer ezeli rakiplerimiz için de geçerli. Almamak ayıp aslında. 1 tane UEFA kupasının gelmemesi bir spor yöneticiliği ayıbı. En büyük hedefimiz bu külübe birkaç tane Avrupa kupası getirmek, olabileceğine inanıyorum, futbol şansımız olsun, işlerimiz rast gitsin. Hak yemeden, yedirmeden inşallah birşeyler yapmaya çalışıyoruz." dedi.

"1. HEDEF LİG ŞAMPİYONLUĞU"
Slaven Bilic'in "Süper Lig yemek, Avrupa Ligi de tatlı" yorumu hakkında ise Orman, "Hocamızın yorumu o. En önemlisi lig şampiyonluğu bizim için. UEFA da önemli ama lig daha önemli. Gavur eziyeti çekerek geliyoruz. Her maçımız deplasmanda. Cepten para vererek, kira ödeyerek oynuyoruz. Kendi kaynaklarıyla stat yapmış bir kulüp, geçmiş borçlarını ödeme yükümlülüğü olan bir kulübüz. Bonservis borcumuz yok, UEFA'da dosyamız yok. Ciddi efor sarfediyoruz. Stadımıza şampiyon dönmek istiyoruz. UEFA önümüze perde indiremez. 1. hedef lig şampiyonluğu. Beşiktaş ilklerin takımı, tarihe geçmek istiyoruz. Stadı olmadan, maçları deplasmanda oynayarak şampiyon olmak mucize, emek yoğunluğudur. Oyuncularım da farkında, Beşiktaşlılar bir araya gelmeli. Takımlarının arkasnda durmalarıyla aşılacak. Biz de o stada kendi alın terimizle şampiyon olarak dönmek istiyoruz." şeklinde yorum yaptı.

"PARALARINI HAKEDİYORLAR"
Takım olarak iyi olduklarını belirten, oyunculardan ise özellikle Necip'in performansından bahseden Fikret Orman, "Necip bizim evladımız, kendimiz yetiştirdik, direkt mevkiisi olammasına rağmen inanılmaz oynadı, alnından da öptüm. Opare, Tolgay da iyiydi. Takım olarak iyiydik. Bu arkadaşlar profesyonel arkadaşlar. İyi oynasınlar diye para veriyoruz, iyi yapmalılar işlerini. Beşiktaş taraftarının da hakkı iyi bir takım seyretmek. Hakediyorlar paralarını, biz de helal ediyoruz." şeklinde konuştu.

"PRİMLERİNİ İKİYE KATLADIK"
Soyunma odasına oyuncularını tebrik etmek için indiğini söyleyen Orman, "Ben oyuncularımı tebrik ettim, hocamı tebrik ettim, onlar da primlerini hak ettiler, 2'ye katladık primlerini. UEFA'dan alınan para, 200 bin Euro'dur galibiyet için. Biz dünkü maçta 400 bin Euro civarında prim dağıtıyoruz. Çocuklar bunu hakettiler, yeriydi. Kimse de unutmasın ki bizler de birer taraftarız. Dün normalde yapmayacağım şeyler de yaptım. Cumhurbaşkanımız'la şarkılara eşlik ettik, çok fazla doğru bulmam aslında başkanlık makamı sebebiyle. Biz de taraftarız, mutluluğunu yaşadık o anların." dedi.

"DERENİN ARKASINDAN ÇOK SULAR AKAR"
Bilic'in sözleşmesiyle ilgili soruya ise Fikret Orman, "Ben Amerika'daydım, Fenerbahçe maçından önce söyledim. Derenin arkasından çok sular akar, daha çok maç var önümüzde, 3 büyük camia da at başı gidiyor. Herkes şampiyonluğu istiyor. 2 rakibimiz 4. yıldızı istiyor, biz de 3'e gitmek istiyoruz. Bilic 1 maçla değerlendirilemez. Futbol hatalar oyunu, sakatlıklar olacak, hakemler hata yapacak. Kimse hata yapmasa 0-0 biter maçlar. Yönetim kurulumla hocamıza güvenimiz tam. 1 sene daha sözleşmesi var. Bakmayın ilk geldiğimiz feda sezonuna, oyuncu ve teknik kadro istikrarıyla başarı gelecek. Memnunuz hocamızdan da, uzun dönemde bir kontrat yapacağız gibi görünüyor." sözlerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...