"Kulüpler bu görüntüye para istiyor"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Gaziantepspor-Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor-İstanbul Başakşehir maçlarındaki saha görüntüleri nedeniyle tepki gösterdi. Demirkol, sahaların fotoğraflarını twitter hesabından paylaşırken, "Kulüpler bu görüntülere para istiyorlar" yorumunu yaptı. Mehmet Demirkol, Spor Servisi'nde de tepkisini sürdürürken, "Sahası iyi olmayan takım hükmen yenik sayılsın" dedi.

NTV Spor 02.03.2015 - 13:57
"Kulüpler bu görüntüye para istiyor"

Gaziantepspor-Kasımpaşa ve Akhisar Belediyespor-İstanbul Başakşehir maçlarındaki saha görüntüleri nedeniyle tepki gösterdi.

Federasyonun maç programını sezon başında açıklamasını, "Teşekkür edilmesi gereken bir şey" olarak nitelerken, "Bizde olmayan bir şey. Hakkikaten teşekkür edilmesi gereken bir şey çünkü herkes ona göre hayatını planlayabiliyor" dedi.

Yayıncıların naklen yayınlar için görüşünün alınmasının önemli olduğunu vurgulayan Demirkol, "Çünkü bu acayip şeyi onlar satmaya çalışıyor. Dün açtım televizyonu Antep'te Manisa'da maç var. İki maçı seyredeceğiz. Bir saat sonra da Liverpool-Manchester City maçı başlayacak. İşimiz olduğu için onu seyretmem lazım. Açtım seromoni var. Dedim ki televizyon bozuk herhalde. Görüntüyü anlatamam. Tribünler boş zaten. O görüntüde, o ışıkta bir şeyin satılması mümkün değil. Satılabilme olasılığı yok. O fotoğrafı koy gazeteye, herhangi bir Finlandiyalıya göster bu fotoğraf neresi diye sor. Türkiye demez. Çünkü Türkiye'ye geliyorlar, golf sahalarını tesisleri, tatil bölgelerini görüyorlar. 'Burası Afganistan Ligi' der. Manisa'da bütün yeşil alanları dolaş, o rezalette bir yeşil yer göremezsin. Mümkün değil. Kulübün başkanının, oyuncuların tamamının, malzemecinin, o çimden sorumlu olan adamın bahçeleri daha güzeldir. Antep aynı. Antep'te parklar var, Türkiye standartlarında şahane bir şehir. O rezalette bir zemin, hiçbir kulüp çalışanının en babasından en aşağısına kadar bahçesinden öyle değildir" diye konuştu. 

"AZİZ BAŞKAN VE DUYGUN YARSUVAT 120 MİLYON DOLAR İSTİYOR"
Fuat Akdağ'ın "Aman boşver mi diyorlar?" sorusuna Demirkol; "Net söyleyeyim. Hakem çıkacak maça. Gözlemci falan. Biz bunu televizyonda yayınlayamayız demeli. Çünkü Aziz başkan ve Duygun Yarsuvat 120 milyon Dolar istiyor. Bunu satamam ben. Siz de 20-25 milyon dolar istiyorsunuz ve alıyorsunuz da paranızı. 'Biz bunu satamayız burada maç oynayamayız, kendinize bir saha bulun. Haftaya oynayın' denmeli. Büyük takımlar yaklaşık 35 milyon Dolar alıyor. Geriye kalanlar da 20'ye yakın para alıyorlar. Ajax kadar para alıyorlar" yanıtını verdi.

AKDAĞ: "SAHA ÇİMLENDİRME İŞİNE TALİBİM"
Doğuş Yayın Grubu Spor Grup Başkanı Fuat Akdağ da sahaların kötü oluşuna tepki gösterirken, "Saha çimlerdirme işine gerçekten talibim. Seninle beraber yapalım şunu. İsteyen varsa uğraşırız biz" dedi.

Mehmet Demirkol sözlerine şöyle devam etti, "Maçtan bir gün önce gidip bakacaklar diyeceklek ki; 'Ben bunu televizyonda göstermem kardeşim. Marka değeri ne demek? Bir malın bir sonrakı satış değeri demek. Bulut gibi bir şey değil. Bunu kaça satarım, bu bunun marka değerini gösterir. Değeri yapılan hesaba göre 600 milyon dolarsa gidip bakacaklar bu 600 milyon dolar eder mi? Etmez. Eğer 600 milyon dolar edecekse bu malı burada oynatmak istemiyorum. Haftaya bana yeni bir adam gibi saha göster. Göstermiyorsan da 3-0 mağlupsun.' Bitti. Bunu başka türlü yapmazlar."

"Sahası en güzel olana da ödül verirsin" önerisine Demirkol, "Bu böyle olmaz. Ben seyredemedim. İşim olmasına rağmen seyredemedim. Seyredilmez çünkü. Olmaz yani. 'Eskiden sahalar çamurdu' denilerek olmaz bu iş. O eskidendi kardeşim. Eskiden bir ayakkabıyla üç yıl yaşıyorduk. Şimdi parası olan dükkana girip üç ayakkabı alıyor. Şimdi tüketim devri. Eskiden üstüne para verip maçları yayınlatıyorduk. Şimdi acayip paralar ödeniyor. Devir değişti. Şimdi rekabet çok yüksek. Eksiden Almanya'dan İtalya'dan maç seyretmek için üç ay bekliyorduk. Yalan söylemiyordum. Kasım'da bir eleme biterdi. Mart'ta yapılacak maçı TRT yayınlayacak mı diye 3 ay beklerdik. Juventus-Liverpool maçı vardı. Mart'ta yayınlanacak dendi. Maç başladı, sis oldu. Torino'nun ünlü sisi bastırdı diye maçı kestiler ve maçı seyredemedik. Şimdi neyi seyredeceğini şaşırıyorsun. O yüzden olmaz. Onu parlatacaksın, pırıl pırıl olacak. İngiltere Ligi'nde maç izliyorum. Leicester City maçı oynanıyor. Karşılaşmada hiç bir şey olmuyor. 35. dakika olmuş. Ben neyi seyrediyorum? Saha pırıl pırıl. Taraftar var. Futbol oynanmıyor ama saha yemyeşil. Futbol yok ama görüntü güzel izliyorsun. Ama bunu satamazsın" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...