"Can havliyle oynayacaklar"

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, NTV Radyo'da Volkan Küçük'ün hazırlayıp sunduğu Anadolu'da Futbol programına konuştu. Buruk, hakem hatalarından dert yanarken, Karabük maçının kendileri için final niteliği taşıdığını söyledi.

NTV Spor 05.03.2015 - 11:07
"Can havliyle oynayacaklar"

Üç haftadır galip gelememeleri ve kötü gidişatın sebebiyle ilgili olarak Okan Buruk, "Çıkışımız oldu ve 3 hafta önce 27 puana ulaşmıştık. O dönemdeki tek düşüncemiz ilk altıyı yakalamaktı. Ama son üç haftaya baktığımızda şanssız geçen bir Fenerbahçe maçımız var. Çok fazla pozisyona girip gol atamadık ve sonra Fenerbahçe bizi farklı yendi. Son iki haftadaki Başakşehir ve Kasımpaşa maçları en kötü iki maçımızdan ikisiydi, biz de çok iyi oynamadık. Aslında rakiplerimiz de ekstra bir şey yapamadı ama geri düştükten sonra oyunu çevirmekte çok zorlandık. Bunda çok fazla bahane üretmemek gerekiyor" dedi.

"YÜZDE 200'LÜK PENALTIMIZ VERİLMEDİ"
Maçı döndürmek için karşılaşma sırasında hamleler yapmaya çalıştıklarını vurgulayan Buruk saha zeminlerinden şikayet etti ve şunları söyledi, "Maç içinde hamlelerle bunu düzeltmeye çalıştık ama kötü zeminlerde oynamak, özellikle geri düştüğümüzde rakiplerimizin de iyi savunma yapması, bizim de etkinliğimizi azalttı. Rakiplerimizi açamadık. Kasımpaşa 10 kişi kaldığında daha fazla pozisyona girmemiz gerekiyordu ama inanılmaz kötü bir saha da pozisyon üretemedik. Maçın ilk yarısında yakaladığımız bir kaç pozisyon var.

Yüzde 200'lük bir penaltı vardı. Penaltı verilse maç dengelense belki psikolojik olarak maçı kazanma şansımız artacaktı. İstemediğimiz mağlubiyetler oldu. Tabii ki mağlubiyetler, galibiyetler olacak. Bazen pozitif bir seri yakalıyorsunuz kazanarak gidiyorsunuz. Bunu üç kez yakaladık. Bir kez dört maç üstüste kaybettik. Rize maçıyla döndürdük ve deplasmanda kazandığımız Eskişehirspor ile Kayseri Erciyes maçları alt sıralardaki rakiplerimize karşı aldığımız çok önemli galibiyetlerdi. Bundan sonra biraz daha işi dengelemek zorundayız. Bu zamana kadar hiç alt tarafta olma ve oraya yaklaşma korkusu içinde olmak istemediğimizi söyledim. Ama hafta ilerledikçe ne olacağı belli değil. Karabük'e final anlamında bir maça çıkacağız. Rakibimiz ve bizim için de çok zor bir maç olacak."

"Hakemlerle ilgili ne gibi sıkıntılar yaşıyorsunuz" sorusuna genç teknik adam, "Şu ortamda kimseyi suçlamak istemiyorum. Kimsenin kötü niyetli olduğunu düşünmek istemiyorum. Sezon başından beri hakem hatalarından olumsuz yönde etkilenen ilk üç takımdan biriyiz. Hakemlerin rahat rahat Gaziantep maçlarında davranmasına yol açıyor. Televizyonda bile Gaziantep aleyhine bir şey yapıldığında konuşulmuyor. Bazı takımlara yönelik hatalar çok konuşuluyor. Bu da hakemlerin maçlarımızı önemsememesine neden oluyor. Ben de, oyuncum da hata yapabilir; ama hakem de yapıyor. Bu hafta hakemlerin maçımızdaki olayı görmemesi imkansız. Ben kulübeden gördüm. Böyle bir durum oldu mu insan farklı bir şey düşünüyor ama gerçekten onlara inanılmaz bir şekilde saygı duyuyorum. Çok zor bir durumda görev yapıyorlar ama daha iyi olabilirler. Hepimiz hatalarının cezasını çekebiliyor. Belki teknik direktör görevini kaybederek, oyuncu yedek kalarak veya kadroya giremeyerek cezasını çekiyor. Kulüp ve taraftar da cezasını çekiyor ama hata yapan hakemin bir hafta sonra tekrar görev alması karşısında, 'hakem neden cezasını çekmiyor' diye düşünüyorsunuz. Yine de hakemlere destek olmak, yanlarında olmak lazım. Çünkü şu anda yurtdışından hakem getirilmeyeceğine göre, içimizdeki değerlere sahip çıkarak onlara destek olarak daha iyi yerlere gelmesine katkı yapmak gerekiyor" yanıtını verdi. 

"CAN HAVLİYLE OYNAYACAKLAR"
Karabükspor ile deplasmanda karşılaşacakları maçın önemini de vurgulayan Okan Buruk, "karabük'te teknik adam değişikliği oldu. Tolunay Hoca bıraktı, Yılmaz Hoca geldi. Trabzonspor maçında, oyun anlamında daha farklı bir formatta daha önde oynayan bir takım vardı. Trabzon maçının üzerlerindeki baskısıyla kendi sahalarında oynayacakları Gaziantep maçının baskısı çok farklı olacak. İyi şeyler yapan bir takım gördük. Tolunay Hoca döneminde de çok iyi oynadıkları ama kazanamadıkları maçlar oynadılar. Çok iyi bir takımla oynayacağız. Alt sıradan kurtulmak için can havliyle oynayacaklar biz de aynı şekilde karşılık vermek zorundayız" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz haftalarda Gaziantep'teki hava şartlarının olumsuz olmasından dolayı iyi hazırlanamadıklarını ancak durumun düzeldiğini kaydeden Okan Buruk, "Geçen haftalarda yağmur çok yağdı. Zaman zaman antrenman bile yapmakta zorlandık. Bu hafta bizim için daha iyi oldu. Oyuncularla grup olarak ve birebir daha iyi çalışmalar yaptık. Ankara'ya geçip orada bir gün çalıştıktan sonra Karabük'e gideceğiz. Böyle bir hazırlığa girdik, inşallah bu sahaya yansır. Geçtiğimiz iki haftanın olumsuz yanlarını olumluya çevrebiliriz" diyerek sözlerini bitirdi. 

Sayfa Yükleniyor...