İspanya'da zirve yarışı

La Liga'da gözler 26. haftaya çevrildi... Lider Real Madrid'in, Athletic Bilbao'ya konuk olacağı haftada, takipçisi Barcelona, Rayo vallecano'yu ağırlayacak... Zirvenin 7 puan gerisinde kalan Atletico Madrid ise Valencia karşısında zorlu bir sınav verecek.

NTV Spor 06.03.2015 - 15:26
İspanya'da zirve yarışı

La Liga'nın 26. haftasında sporseverler yine birbirinden çekişmeli maçlara tanıklık edecek.

Zirvede Real Madrid ile Barcelona arasında büyük bir çekişme yaşanıyor. Geçen hafta Villarreal karşısında aldığı beraberlikle, takipçisi Barcelona ile arasındaki puan farkı 2'ye inen Real Madrid, haftayı Athletic Bilbao deplasmanında geçirecek. Sezona çok kötü giren Bilbao yavaş yavaş toparlanıyor. Önce Play-off turunda Şampiyonlar Ligi'ne, ardından da 2. turda Avrupa Ligi'ne veda eden Bask ekibi, İspanya Kral Kupası'nda adını finale yazdırmayı başardı. James Rodriguez, Luka Modric ve Sergio Ramos'un yokluğunda istikrarsız bir grafik çizen Real'in, bu zor deplasmanda neler yapacağı merakla bekleniyor.

Barcelona ise Rayo Vallecano'yu ağırlayacak. Katalan ekibi formda. Son haftalarda en çok dikkat çeken oyuncu ise nihayet Barcelona taraftarının beklediği patlamayı yapan Luis Suarez. 4 aylık ısırık cezası sonrası takıma uyum sağlamakta zorlanan Uruguay'lı golcü, son 3 maçta 4 gol attı. Şampiyonlar Ligi'ndeki Manchester City maçında 2 kez fileleri havalandıran Suarez, ligdeki Granada ve Kral Kupası'ndaki Villarreal maçlarında da birer gol attı, 2 de asist yaptı. Otoriteler Suarez'in, geçen sezon Liverpool'daki performansına hızla yaklaşmasını, sadece Real Madrid için değil; Avrupa'daki tüm takımlar açısından kötü haber olarak nitelendiriyor.

Haftanın en önemli maçlarından birinde Atletico Madrid ile Valencia karşı karşıya gelecek. Son şampiyon Atletico Madrid, görkemli Real Madrid zaferinin ardından, beklenmedik puanlar yitirdi ve bir kez daha zirvenin 7 puan gerisine düştü. Ekonomik sorunlarla geçen birkaç sezonun ardından yeniden yapılanan Valencia ise Atletico'yu sadece 1 puan geriden 4. sırada takip ediyor. İspanya'da ilk 3 sıradaki takımların Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak olması, bu maçın önemini bir kat daha arttırıyor.

 

Sayfa Yükleniyor...