Barça tahta kuruldu, Messi'den rekor!

İspanya Ligi'nde Real Madrid'in Athletic Bilbao'ya 1-0 yenilmesinin ardından liderlik şansı doğan Barcelona, bu şansı geri çevirvmedi. NTV Smart Spor'dan naklen yayınlanan maçta Messi rekor kırdı, Katalan devi Rayo Vallecano'yu 6-1'le geçti.

NTV Spor 08.03.2015 - 14:57
Barça tahta kuruldu, Messi'den rekor!

Henüz 5. dakikada Luis Suarez, Barcelona'yı 1-0 öne geçirdi. Xavi'nin harika ara pasıyla kaleciyle cezasahası sol içinde karşı karşıya kalan Uruguaylı, topu sağ ayağının dışıyla ağlarla buluşturdu. Suarez, Barcelona formasıyla üstüste 4. maçında da gol attı ve ilk yarı 1-0 ev sahibi ekibin üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da Barcelona golle başladı. Xavi'nin kullandığı köşe vuruşunda Jordi Alba'nın penaltı noktası yakınından kafa vuruşunda direkten dönüp altı pas içine düşen topu Pique boş ağlara gönderdi ve Barcelona farkı ikiye çıkardı.

54'te Tito, Suarez'i cezasahası içinde düşürüp penaltıya neden olurken, ikinci sarı karttan da oyun dışı kaldı.

55'da penaltıyı Messi kullandı. Kaleci topu kurtarırken hakemin tekrarlattığı ikinci penaltıyı Messi bu kez affetmedi ve Barcelona'yı 3-0 öne geçirdi.

63'te Messi ikinci kez sahneye çıktı. Suarez'in cezasahası sol içinden kaleye vuruşunda kaleci Alvares'in çeldiği top Messi'nin önüne düştü, Arjantinli boş ağları havalandırmakta zorlanmadı ve Barcelona'yı 4-0 öne geçirdi.

MESSI'DEN YENİ REKOR
68'de Messi, kendisinin üç takımının beşinci golünü attı. Arjantinli, şık çalımlarla altıpas sol ön çizgisine taşığıdı topu ağlarla buluşturdu ve takımını 5-0 öne geçirirken; Barcelona formasıyla 32. hat-trick'ini yaptı. Daha önce 31 hat-trick yapan Telmo Zarra'nın rekoruna ortak olan Messi, İspanya tarihinin en çok hat-trick yapan oyuncusu rekorunun yeni sahibi oldu.

İspanya tarihinde en çok hat-trick yapan diğer isimler ise 28'le alfredo Di Stefano ve 27 ile Cristiano Ronaldo. Messi ayrıca üstüste 6. sezonunda da 40 gol barajına ulaştı.

Barcelona formasıyla resmi maçlarda son 340 maçında 340'ıncı golünü atan Messi, ligdeki gol sayısını da 30'a çıkardı ve gol krallığında Ronaldo'yu yakaladı.

80'de Dani Alves tartışmalı bir kırmızı kartla oyun dışı kalırken, konuk ekip penaltı kazandı. Bueno, kullandığı penaltı vuruşunu
affetmedi ve Vallecano farkı dörde indirdi: 5-1. 

90+1'de Messi'nin asistinde Luis Suarez ikinci kez ağları havalandırdı ve maçın skorunu ilan etti, Barcelona: 6 - Rayo Vallecano: 1.

Bu skorun ardından puanını 62'ye çıkaran Barcelona 61 puanlı Real Madrid'in önünde liderliğe yükseldi. Rayo Vallecano ise 29 puanda kaldı.

Sayfa Yükleniyor...