Büyük konuşmayacaksın Mou!

Chelsea Teknik Direktörü, maçtan bir gün önce "Bizim antrenmanlarımız bile PSG'nin maçlarından daha zorlu" sözünün bedelini ağır ödedi.

NTV Spor 12.03.2015 - 09:09
Büyük konuşmayacaksın Mou!

Şampiyonlar Ligi 2. turunda Chelsea, 1-1'in rövanşında, 10 kişi kalan Paris Saint-Germain'e 2-2'lik sonuçla elendi.
 
İngiliz ekibinin tecrübeli teknik direktörü Jose Mourinho, rakibi küçümsemenin bedelini elenerek ödedi.
 
Portekizli teknik adam, maçtan bir gün önce, "Bizim antrenmanlarımız bile Paris Saint Germain'in maçlarından daha ağır ve zorlu. Son Lens maçlarını seyrettim. İngiliz kulüplerinin işi Premier Ligi'in çekişmeli olması nedeniyle çok daha zor" demişti.
 
Ancak Paris Saint Germain, 31. dakikada Zlatan Ibrahimovic'in haksız bir kırmızı kartla atılmasıyla 10 kişi kaldığı maçta uzatmada 2-2'lik sonuçla elemeyi başardı.
 
Salı günkü sözlerini adeta unutan Mourinho, karşılaşmanın ardından, "Performansımız çok kötüydü. Rakibimiz bizde çok daha iyiydi. Paris Saint-Germain turu geçmeyi hak etti. İki kornerden iki gol yiyorsanız, tur atlamayı hak etmiyorsunuzdur." diye konuştu.  

NE ZAMAN BÜYÜK KONUŞSA ELENİYOR
Chelsea'deki ikinci döneminde sezona iddialı başlayan Portekizli teknik direktör Jose Mourinho, rakiplerini küçümseyen demeçler verdiği Şampiyonlar Ligi ve İngiltere Federasyon Kupası'na veda etti.

Londra temsilcisi, İngiltere Federasyon Kupası (The FA Cup) 4. turunda Bradford City takımıyla eşleşti. Portekizli teknik adam, ocak ayında oynanan maçtan önce yaptığı açıklamada, "Bradford City'e elenirsek bizim için rezillik olur" ifadelerini kullandı.

Stamford Bridge Stadı'nda Birinci Lig (Championship) ekiplerinden Bradford'u ağırlayan Chelsea, Cahill ve Ramires'in golleriyle 2-0 öne geçti. Stead ile 41. dakikada farkı bire indiren, 75. dakikada ise Morais ile beraberliği yakalayan konuk ekip, karşılaşmanın son 10 dakikasında Halliday ve Yeates'in golleriyle güçlü rakibini 4-2 mağlup etti ve bir üst tura yükseldi.

52 yaşındaki Mourinho, iddialı açıklamalarından birini de Fransa'nın Paris Saint Germain oynayacakları Şampiyonlar Ligi 2. tur rövanş maçından önce yaptı.

Chelsea'nin yaptığı antrenmanların bile Fransız ekibinin ligde oynadığı maçlardan daha zor olduğunu savunan Mourinho'nun öğrencileri, 31. dakikadan itibaren 10 kişi mücadele eden PSG'ye uzatmalar sonunda boyun eğdi.

1-1 biten ilk maçın rövanşında rakibiyle 2-2 berabere kalan Fransız ekibi, deplasmanda atılan gol avantajıyla adını çeyrek finale yazdırdı.

PSG GEÇEN YILIN RÖVANŞINI DA ALDI
Devler Ligi'nde geçen yıl da Chelsea ile eşleşen ve çeyrek finalde kupaya veda eden PSG, bir sezon sonra Londra ekibinden rövanşı aldı.

Geçen yıl sahasında oynadığı ilk maçı 3-1 kazanan PSG, rövanş maçında Stamford Bridge Stadı'nda 2-0 mağlup olmuş ve Chelsea deplasmanda attığı golün avantajıyla yarı finale yükselmişti.

2-2 biten dünkü mücadelede gol atan Hazard ve David Luiz, geçen yıl 3-1 sona eren ilk maçta da fileleri havalandırmıştı. Hazard takımının tek golünü penaltıdan kaydederken, o dönem Chelsea forması giyen Brezilyalı David Luiz, kendi kalesine gol atmıştı.
 
COSTA SIFIR ÇEKTİ
Chelsea'nin ligde 18 golle en skorer ismi olan forveti Diego Costa, Şampiyonlar Ligi'nde ise sıfır çekti. Mavi-beyazlıların İspanya Milli Takımı'nda forma giyen Brezilyalı golcüsü, Devler Ligi'nde 508 dakika forma giyerken, tek bir gol atamadı, tek bir asist de yapamadı.

Sayfa Yükleniyor...