"Gerekçeli karar için talepte bulunduk"

Trabzonspor Kulübü, UEFA Kontrol Etik ve Disiplin Kurulu'na, Fenerbahçe ve Türkiye Futbol Federasyonuhakkında yaptığı şikayet başvurusunun reddiyle ilgili gerekçeli kararı göndermesi için tekrar talepte bulundu.

NTV Spor 12.03.2015 - 12:39
"Gerekçeli karar için talepte bulunduk"

Trabzonspor Kulübü, gerekçeli karar göndermesi için tekrar talepte bulundu.

Trabzonspor Hukuk Kurulu Üyesi Avukat Hakan Orhan, "2010-2011 sezonunda şike yaptığı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi kararı ile sabit olan Fenerbahçe Kulübü'nün, TFF ve Kurulları tarafından cezalandırılmadığını" belirterek, bu nedenle yapmış oldukları şikayetin daha önce UEFA tarafından reddedildiğini söyledi.

Bu kararın ardından gerekçeli kararı talep ettiklerini ifade eden Orhan, "3 aylık bir süre geçti. UEFA talimatlarında gerekçeli kararın yazılması için öngörülen bir süre yok. Ancak bunun için 3 aylık sürenin makul bir süre olduğunu düşünüyoruz. Bu nedenle tekrar gerekçeli karar için talepte bulunduk. Bu kararın tarafımıza ulaşmasının ardından UEFA Temyiz Kurulu'na başvuruda bulanacağız" dedi.

Trabzonspor Kulübü, "şike sürecinin yaşandığı 2010-2011 sezonuna ilişkin ulusal ligde gerekli disiplin yaptırımlarının uygulanması ve Trabzonspor'un hakkının teslim edilmesi için" 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA'ya başvuruda bulunmuş, UEFA da 15 Aralık'ta Trabzonspor'un Fenerbahçe ve TFF hakkındaki şikayetini reddettiğini açıklamıştı.

Sayfa Yükleniyor...