Son dönemde rakip tanımıyorlar!

Barcelona, El Clasico öncesi Avrupa'nın en formda takımlarının başında geliyor. Sezon başında inişli-çıkışlı bir grafik çizen Katalan ekibi, Messi ve Suarez'in form tutmasıyla son dönemde rakip tanımıyor.

NTV Spor 20.03.2015 - 10:24
Son dönemde rakip tanımıyorlar!

Sezona yeni teknik direktörü Luis Enrique ile başlayan Barcelona'yı, Suarez'in ısırık cezası nedeniyle oynayamadığı; Lionel Messi'nin formsuz olduğu ilk haftalarda sırtlayan oyuncu Neymar'dı. İlk 8 haftada sadece 2 puan kaybeden Katalan ekibi, 9. haftadaki sezonun ilk El Clasicosu'na çıktığında kalesinde henüz gol görmemişti. Real Madrid, evi Santiago Bernabeu'da, ezeli rakibine hem bu sezonun ilk yenilgisini tattırıyor hem de kaleci Bravo'nun gol yememe inadını kırıyordu.

Bir hafta sonra Celta Vigo'ya da yenilen Barcelona, ardından oynadığı 6 maçta 5 galibiyet - 1 beraberlik aldı. Ancak herkes "Barcelona'da birşeylerin ters gittiği" hissini taşıyordu. Real Sociedad karşısında deplasmanda alınan 1-0'lık yenilgi Katalan ekibi için dönüm noktası oldu. O maçta ilk 11'de forma şansı bulamayan Messi'nin, teknik direktör Enrique ile şiddetli şekilde tartıştığı iddia edildi. İspanyol basınında ilk kez, Messi'nin takımdan ayrılma olasılığı konuşulmaya başlamıştı. İddialara bakılacak olursa Messi yönetime ültimatom vermiş; "Ya ben ya Enrique" demişti. Sportif direktör Andoni Zubizarreta'nın görevine son verilmiş; yardımcısı Carles Puyol istifa etmişti. İşte ne olduysa o tartışmalarından ardından oldu. Herkes kendisine "Barcelona yarıştan kopuyor mu" diye sorarken, Katalan ekibi Messi'nin liderliğinde büyük bir patlama yaptı.
Enrique ile tartışma yaşadığı haberleri öncesi sahada sanki canı sıkılıyormuş gibi görünen Messi, kendisini eleştirenlere, neden futbol tarihinin gelmiş geçmiş belki de en büyük oyuncusu olduğunu net şekilde hatırlattı.

Teknik direktör Enrique'nin sahte 9 numara oynatma inadından vazgeçerek, hücum üçlüsünün sağında hareket serbestliği tanıdığı Messi, ocak ayından beri çıktığı 17 maçta 20 gol attı ve 13 asist yaptı. Bu süreçte, gol krallığı yarışında bir ara açık farkla gerisinde olduğu Cristiano Ronaldo'yu da geride bıraktı.

Messi'ye, son haftalarda beklenen gol patlamasını yapan Luis Suarez de destek verince, goller ve galibiyetler birbirini kovaladı. Real Madrid'in son haftalardaki sert form düşüşünü çok iyi değerlendiren Katalan ekibi, şampiyonluk yarışı açısından hayati önem taşıyan El Clasico'ya, ezeli rakibi Real Madrid'in 1 puan önünde giriyor.

Sayfa Yükleniyor...