El Clasico heyecanı!

Futbol dünyasında gözler ezeli rakipler Barcelona ile Real Madrid'i karşı karşıya getirecek El Clasico'ya çevrildi. Lider Barcelona, ev sahipliği yapacağı maç öncesi, Real Madrid'in 1 puan önünde bulunuyor. Dev mücadele bu akşam saat 22:00'de NTV Spor Smart HD'den canlı yayınlanacak.

NTV Spor 20.03.2015 - 12:09
El Clasico heyecanı!

Bir tarafta Messi - Neymar - Suarez, diğer tarafta Ronaldo - Bale - Benzema. Sporseverler, birbirinden ünlü oyuncuların sahne alacağı futbol tarihinin en büyük rekabeti El Clasico'yu bekliyor. Barcelona, Real Madrid'in son haftalardaki düşüşünü çok iyi değerlendirdi. Bir ara ezeli rakibinden 4 puan geride bulunan Katalan ekibi, ev sahipliği yapacağı El Clasico öncesi 1 puan farkla zirvede bulunuyor.

BARCELONA ÇOK FORMDA!

Barcelona'nın yükselişinde en büyük pay sahibi, yeni yılla birlikte inanılmaz bir form patlaması yaşayan Lionel Messi. Sezon yavaş giren Messi, 1 Ocak'tan beri tek başına bir takım gibi oynuyor. Yıldız oyuncu sadece 2.5 ay içinde 20 gol attı; 13 de asist yaptı. La Liga'daki toplam gol sayısını 32'ye çıkaran Messi, bir ara açık farkla gerisinde olduğu Ronaldo'yu da gol krallığı yarışında geride bıraktı. Barcelona formasını ilk kez, sezonun ilk El Clasico'sunda giyen Suarez de, uyum sürecini artık geride bırakmış görünüyor.

REAL TOPARLANABİLECEK Mİ?

Real Madrid ise 22 maçlık bir galibiyet serisi yakaladığı üstün formunun çok uzağında görünüyor. Otoritelerin ortak görüşü, Madrid ekibinin bir şansının olabilmesi için, Ronaldo'nun kendisine gelmesi gerektiği. Yıldız oyuncu kariyerinin belki de en formsuz döneminden geçiyor. Öyle ki; henüz aralık ayında ligde 25 gole ulaşan Ronaldo, yeni yılda sadece 5 kez fileleri havalandırabildi. El Clasico öncesi ligde Messi'nin 32, Ronaldo'nun ise 30 golü bulunuyor.

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti, takımını başında 5. kez El Clasico heyecanı yaşayacak. Ancelotti'nin, Barcelona'ya karşı 2 galibiyeti bulunuyor. Futbolculuk döneminde Real Madrid ve Barcelona formalarıyla toplam 32 kez ezeli rekabette mücadele eden Luis Enrique ise teknik direktör sıfatıyla ilk El Clasico galibiyetini almaya çalışacak.

Ligin ilk yarısındaki mücadeleyi Real Madrid, 3-1 kazanmıştı.

Sayfa Yükleniyor...