Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi!

UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek final kuraları çekildi. İşte eşleşmeler...

NTV Spor 20.03.2015 - 13:54
Avrupa Ligi'nde kuralar çekildi!

UEFA Avrupa Ligi'nde 2014-15 sezonu çeyrek final eşleşmeleri belli oldu.

Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan siyasi gerginlik nedeniyle tarafların birbiriyle eşleşmesine izin verilmediği kura çekiminde turnuvada çeyrek finale kalan takımlar ve gerçekleşen eşleşmeler şöyle:
     
Sevilla (İspanya) - Zenit (Rusya)
*Dnipro (Ukrayna) - Club Brugge (Belçika)
Dinamo Kyiv (Ukrayna) - Fiorentina (İtalya)
Wolfsburg (Almanya) - Napoli (İtalya)
     
İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenen ve 6 ülkeden 8 takımın katıldığı kura çekiminde, temsilcimiz Beşiktaş'ı son 16 turunda 2-1 ve 3-1'lik sonuçlarla eleyen Belçika ekibi Club Brugge'ün çeyrek finaldeki rakibi Ukrayna'nın Dnipro Dnipropetrovsk takımı oldu. *Club Brugge'ün ilk maçı deplasmanda oynaması gerekirken, bir diğer Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev'in de ilk karşılaşması evinde olduğu için ilk maç Belçika'ya alındı. İki takım 2004-05 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda karşılaşmış, gülen taraf 3-2 ile Club Brugge olmuştu.

Kupada son şampiyon olan İspanya'nın Sevilla takımının çeyrek finaldeki rakibi ise Rusya'nın Zenit St. Petersburg kulübü oldu. Bir önceki turda Inter'i eleyen Almanya'nın Wolfsburg takımı çeyrek finalde de bir başka İtalyan ekibi Napoli ile karşılaşacak. İlk maç Almanya'da rövanşı ise Napoli'de oynanacak. Son 16 turunda kendi liginden Roma'yı eleyen Fiorentina ise çeyrek finalde Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımının rakibi oldu.

Çeyrek final ilk karşılaşmaları 16 Nisan'da ve rövanş karşılaşmaları ise 23 Nisan'da oynanacak. UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final kuraları ise 24 Nisan'da çekilecek.

Sayfa Yükleniyor...