Bilic ilk 11'i netleştiriyor!

Ligin 25. haftasında deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşacak olan siyah-Beyazlılar, son antrenmanı Nevzat Demir Tesisleri'nde gerçekleştirdi.

NTV Spor 21.03.2015 - 19:14
Bilic ilk 11'i netleştiriyor!

Antrenman öncesi tesislere gelen 100 kadar taraftar oyunculara destek oldu. Brugge maçında protesto edilen Tolga Zengin ve Mustafa Pektemek'e çiçek hediye eden taraftarlar, çalışmanın ilk 20 dakikası boyunca tezahüratlarla oyunculara derbi öncesi moral vermeye çalıştılar. 20 dakikalık sürenin ardından antrenman taraftarlara kapatıldı.

Kadıköy'e lider olarak giden Beşiktaş'ta hedef derbiden yine lider olarak çıkmak. Perşembe günü oynanan Brugge maçından sonra ara vermeden hazırlıklarını sürdüren siyah beyazlılar da tedavileri tamamlanan Sosa, Serdar ve Atiba tam olarak hazır duruma geldiler. Üç oyuncunun da Fenerbahçe karşısında ilk 11'de yer almaları bekleniyor. Sakatlıkları bulunan Opare, İsmail ve Milosevic karşılaşmada forma giyemeyecekler. Tedavisi Süren Cenk Gönen'in ise mücadeleye yedek kulübesinde başlaması tahmin ediliyor. Derbide Beşiktaş'ın kalesini Tolga Zengin koruyacak.

Son iki maçta 4-4-2 sistemi ile takımını sahaya süren Bilic'in derbi kurgusu 4-2-3-1 olacak. Orta sahada Veli-Atiba-Sosa üçlüsüne görev verecek olan Bilic, hücum hattını Gökhan-Olcay ve Demba Ba'da oluşturacak. Hırvat teknik adam sağ bekte Serdar'ı sol bek'te ise Motta'yı ilk 11'de sahaya sürecek. Bilic'in savunmanın merkezinde ise Necip-Franco ikilisine şans vermesi tahmin ediliyor.

Derbiden alınacak 1 puanın bile şampiyonluk yarışında büyük önem taşıdığının bilincinde olan teknik direktör Slaven Bilic, oyuncularına kontrollü olmaları konusuna uyarılarda bulundu. Son antrenman öncesi yapılan toplantıda, oyun disiplininden 90 dakika boyunca kopmamaları gerektiğini vurgulayan Bilic, derbinin anahtarının sabır ve kontrol olacağını ifade etti. Fenerbahçe'nin son haftalarda oynadığı maçlarının belirli bölümlerini oyuncularına izleten Bilic, ilk yarıda oynadıkları derbiden de görüntüleri futbolcuları ile paylaştı. Hırvat çalıştırıcı ligin 8. haftasında oynadıkları ve mağlup oldukları derbide yaptıkları futbolcularına tekrar hatırlattı.

Derbi karşılaşması öncesi siyah-beyazlı takımda, 7 oyuncu kart sınırına bulunuyor. Demba Ba, Gökhan Töre, Kerim Frei Koyunlu, Tolga Zengin, Veli Kavlak, Olcay Şahan ve Serdar Kurtuluş Fenerbahçe maçında sarı kart görmeleri halinde, 26. haftada İstanbul Başakşehir ile oynanacak karşılaşmada cezalı duruma düşecek.

Sayfa Yükleniyor...