Liverpool'u şeytan çarptı!

İngiltere Premier Ligi'nde zirveyi yakından ilgilendiren maçta Manchester United, Liverpool'u deplasmanda 2-1 yendi ilk dört için rakibinin umutlarını sekteye uğrattı.

NTV Spor 22.03.2015 - 17:26
Liverpool'u şeytan çarptı!

Haftaya 56 puanla 4. sırada giren Manchster United, 13 maçtır yenilmeyen ve 54 puanlı Liverpool'a konuk oldu. Kırmızı Şeytanlar rakibini Juan Mata'nın iki golüyle geçti. Sturridge'in golü yenilgiyi önleyemedi.

14. dakikada Herrera ortasahada kaptığı topu harika bir asistle cezasahası sağ içine bırakırken, Juan Mata çaprazda kaleci Mignolet'i avladı ve Manchester United'ı 1-0 öne geçirdi.

İlk yarı konuk ekibin üstünlüğüyle sona ererken, ikinci yarı Liverpool ve Gerrard adına şok bir kırmızı kart çıktı. İkinci yarı oyuna giren Gerrard, Herrera'ya yaptığı hareketle oyun dışına gönderilirken, Anfield ekibinin kaptanı 38 saniye sonra kırmızı kart gördü.

Rakibinin 10 kişi kalmasının ardından oyundu rölantiye alan Manchester United 59'da bir gol daha buldu. Di Maria ile ver kaç yapan Mata, cezasahası sağ içinde müthiş bir röveşata ile topu ağlarla buluşturdu ve Kırmızı Şeytanları 2-0 öne geçirdi.

2-0 geri düşmesine karşın oyundan düşmeyen Liverpool, 69'da Daniel Sturridge, Coutinho'nun harika pasıyla cezasahası sağ içinde kaleci De Gea'yı avladı ve farkı bire indirdi.

Uzatma dakikalarında Blind, Emre Can'ın hareketiyle cezasahası içinde yerde kaldı. Hakem tartışmalı bir kararla penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı kullanan Wayne Rooney'in vuruşunu kaleci David Mignolet kurtarırken maç 2-1 Manchester United'ın üstünlüğüyle sona erdi.

Manchester United, rakibinin 13 maçlık yenilgisizlik serisini sonlandırırken, puanını da 59'a çıkardı ve rakibiyle arasındaki farkı 5'e çıkardı.

Şampiyonlar Ligi için mücadele eden Liverpool'un da 5 maçlık galibiyet serisi sonlandı ve ilk dört için büyük fırsat tepti.

Sayfa Yükleniyor...