Derbiden Fenerbahçe çıktı!

Merakla beklenen Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi futbol adına tam bir hayal kırıklığı yarattı! Ancak yine de unutulmayacak bir derbi gecesi yaşandı! Önce sahayı ardından stadı terkeden Emenike'ye öfkelenen Fenerbahçe tribünlerinin yoğun ısrarı ile oyuna giren Moussa Sow, belalısı olduğu Beşiktaş'ı 90+1'de yıktı: 1-0

NTV Spor 22.03.2015 - 22:06
Derbiden Fenerbahçe çıktı!

Spor Toto Süper Lig'in 25. haftası Fenerbahçe ile Beşiktaş arasındaki kritik derbi mücadelesine sahne oldu. Maç, futbol açısından vasat, olay açısından zengin, sonu itibariyle ise heyecan doluydu!
 

 
Maçı kazanmak zorunda olan Fenerbahçe, ilk yarıda Emenike kriziyle sarsıldı. Nijeryalı oyuncu bir kez daha tribünlerin protestosuyla çıldırdı, sahayı terketmeye kalktı, devre arasına kadar zor sebredip, ikinci yarıyı beklemeden evinen yolunu tuttu. Maçın olay adamı Emenike olurken, maçın adamı ise tribünlerin Emenike'yi ıslıklayıp sahaya çağırdığı Moussa Sow oldu. Sow, 90+1. dakikada attığı nefis golle Beşiktaş'ı yine yaktı. 1-0'lık galibiyetle puanını 53'e çıkaran sarı lacivertliler, şampiyonluk yarışını kayıpsız sürdürdü. Yeni lider Galatasaray'ın 2 puan ardındaki Fenerbahçe, ikinci sıradaki Beşiktaş ile puan farkını 1'e indirdi. 

KARE KARE EMENİKE KRİZİ! TIKLAYIN!

Bu arada tribünlerin yoğun isteğiyle maça giren ve sarı lacivertlilere galibiyeti getiren Sow, Beşiktaş'a karşı oynadığı 7 maçta 8. kez rakip fileleri havalandırmış oldu.  

FENERBAHÇE SAHAYA İLK 10 İLE ÇIKTI!
Lider Beşiktaş'ın puan farkını açmasına izin vermek istemeyen Fenerbahçe karşılaşmaya Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles, Kuyt, Emre Belözoğlu, Alper Potuk ve Emenike ilk 11'i ile başlarken;  hafta içinde Club Brugge'e yenilerek UEFA Avrupa Ligi'ne veda eden Beşiktaş ise Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Sosa, Tolgay Arslan ve Demba Ba ilk 11'i ile sahada yer aldı.

Bu arada Fenerbahçe'de maç  öncesinde son dakika şoku yaşandı. Sahada ısınırken sakatlanan Gökhan Gönül ilk 11'deki yerini Mehmet Topuz'a bırakmak zorunda kaldı. Bu esnada sarı lacivertliler sahaya 10 kişi çıktı, Mehmet Topuz başlama düdüğüne kadar ısınmaya çılıştı.

MAÇTAN DAKİKALAR
Karşılaşmaya iki takım da kontrollü başlarken, Fenerbahçe 19. dakikada çok net bir gol pozisyonundan faydalanamadı. Emmanuel Emenike, savunmadaki son adam Necip Uysal'dan topu kaptıktan sonra ceza sahası içerisine girdi. Kaleci Tolga ile karşı karşıya kalan Emenike'nin şutunda top farklı şekilde üstten auta gitti.

Bu dakikadan sonra Beşiktaş kalesine daha etkili gelmeye başlayan Fenerbahçe, 20. dakikada da gole yaklaştı. Caner Erkin'in pası ile ceza sahasının hemen içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Dirk Kuyt şutunu çekti, savunmaya çarpan top kornere çıktı.

Karşılaşmanın 30. dakikasında sahalarda görmeye alışkın olmadığımız bir olay yaşandı. Taraftarların kendisini yoğun bir şekilde protesto ederek Moussa Sow tezahüratı yapmasının ardından formasını çıkarıp oyun alanının dışına çıkan Emmanuel Emenike, teknik heyetin ikna çabalarının ardından yeniden oyuna geri döndü. Oyunun durduğu bu bölümde Emre Belözoğlu ile Slaven Bilic arasında sözlü tartışma yaşanadı. Diğer oyuncular da aynı bölgeye gelerek tartışan ikiliyi ayırdı.

KARE KARE EMENİKE KRİZİ! TIKLAYIN!

Fenerbahçe'de 35. dakikada sakatlanan Raul Meireles yerini Moussa Sow'a bıraktı. Oyunu Beşiktaş yarı sahasına yıkmak isteyen sarı lacivertliler, 40. dakikada Beşiktaş kalesine etkili geldi. Emmanuel Emenike'nin ara pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Mehmet Topal'ın yerden çektiği şut kaleci Tolga Zengin'in bacaklarından döndü.

Beşiktaş'ta 44. dakikada Tolga Zengin sakatlığı nedeniyle oyuna devam edemezken, göz yaşları içinde yerini Günay Güvenç'e bıraktı.  Günay Güvenç  bu sezon ilk kez bir lig maçında forma şansı yakaladı.

Oyundaki duraklamalar nedeniyle hakem ilk devrenin sonunda 6 dakika eklerken, iki takım da skoru değiştiremedi ve soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gidildi.

Fenerbahçe ikinci yarıya Emenike'nin yerine Webo'yu oyuna alarak başladı. Sarı lacivertliler son değişiklik hakkını da 49. dakikada sakatlanan Kuyt'ın yerine Diego'yu oyuna alarak kullandı.

Kendi sahasından hızlı çıkarak, rakip kalede pozisyon arayan Beşiktaş, 51. dakikada çok önemli bir pozisyonu değerlendiremedi. Ramon Motta'nın uzun pası ile sol çaprazda topla buluşan Demba Ba ceza sahası içerisine girdikten sonra yerden pasını altıpas içerisinde bulunan Jose Sosa'ya göndermek istedi, ancak son anda araya giren Caner Erkin tehlikeyi uzaklaştırdı.

Siyah beyazlılarda Veli Kavlak sarı kart görerek cezalı duruma düştü. Beşiktaş yarı alanının ilk metrelerinde Emre Belözoğlu'na yaptığı faulün ardından hakeme itirazlarda bulunan Veli Kavlak sarı kart gördü. Sarı kart ceza sınırında bulunan Veli Kavlak, ligin 26. haftasında Beşiktaş'ın oynayacağı İstanbul Başakşehir maçında forma giyemeyecek.

Beşiktaş'ta 71. dakikada zorunlu oyuncu değişikliği yapıldı. Kafa topu mücadelesinde Emre Belözoğlu ile kafa kafaya çarpışan Tolgay Arslan maça devam edemedi ve 73. dakikada yerini Olcay Şahan'a bıraktı.

Fenerbahçe 79. dakikada gole yaklaştı. Diego'nun yerden pası ile topla buluşan Alper Potuk'un ceza sahası yayının hemen dışından sağ çaprazdan çektiği şut az farkla yandan dışarı çıktı.

Beşiktaş son değişiklik hakkını 80. dakikada Sosa'nın yerine Oğuzhan Özyakup'u oyuna dahil etti. Siyah beyazlılar 81. dakikada çok net bir gol pozisyonunu değerlendiremedi. Demba Ba'nın çektiği şut kaleci Volkan Demirel'den dönüp ceza sahası içerisinde sağ çaprazda bulunan Oğuzhan Özyakup'a geldi. Oğuzhan aşırtma bir vuruş ile şansını denedi, ancak top az farkla üstten auta gitti.

Daha fazla risk almaya başlayan Fenerbahçe'nin savunmada verdiği boşlukları iyi değerlendiren Beşiktaş, 85. dakikada gole çok yaklaştı. Gökhan Töre'nin sol kanattan yaptığı orta ile ceza sahası içerisinde sağ çaprazda topla buluşan Olcay Şahan'ın gelişine sağ ayağı ile çektiği şut az farkla üstten dışarı çıktı.

Şampiyonluk yolunda bu maçı kazanmak zorunda olan Fenerbahçe'nin yüzü 90+1'de güldü! Pierre Webo'nun aşırtma pası ile penaltı noktasının hafif sağ çaprazında topla buluşan Moussa Sow'un gelişine sağ ayağı ile çektiği şut kaleci Günay Güvenç'in solundan direk dibinden ağlarla buluştu.

Kalan sürede başka gol olmazken, Fenerbahçe sahadan 1-0'lık skorla galip ayrıldı.


FENERBAHÇE: 1 - BEŞİKTAŞ: 0
Stat:
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Serkan Ok, Aleks Taşçıoğlu
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Mehmet Topuz, Alves, Egemen Korkmaz, Caner Erkin, Mehmet Topal, Meireles (Dk. 35 Sow), Kuyt (Dk. 49 Diego), Emre Belözoğlu, Alper Potuk, Emenike (Dk. 46 Webo)
Beşiktaş: Tolga Zengin (Dk. 45 Günay Güvenç), Serdar Kurtuluş, Necip Uysal, Ersan Adem Gülüm, Motta, Gökhan Töre, Veli Kavlak, Hutchinson, Sosa (Dk. 80 Oğuzhan Özyakup), Tolgay Arslan (Dk. 73 Olcay Şahan), Demba Ba
Gol: Dk. 90+1 Sow (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 59 Veli Kavlak, Dk. 88 Motta (Beşiktaş), Dk. 90+5 Diego (Fenerbahçe)

Sayfa Yükleniyor...