Sow'dan Emenike'ye!

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettiği derbi mücadelesinde sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golü kaydeden Moussa Sow, Emenike'ye sahip çıktı. Emenike'nin takıma çok şey vermek istediğinin altını çizen Sow, taraftarlara seslenere, "Hep birlikte destek verelim ve onu ayağa kaldıralım" dedi.

NTV Spor 22.03.2015 - 22:44
Sow'dan Emenike'ye!

Fenerbahçe'nin Beşiktaş'ı 1-0 mağlup ettiği derbi mücadelesinde sarı lacivertlilere galibiyeti getiren golü atan Moussa Sow, karşılaşmanın ardından Emenike'ye sahip çıktı.

Emenike'nin takıma çok şey vermek istediğini ifade eden Sow, taraftara çağrıda bulunarak, "Hep birlikte destek verelim ve onu ayağa kaldıralım" dedi.

Emenike'nin sahayı terketmesiyle ilgili olarak da Senegalli golcü, "Öncelikle bu sezon onun için zorlu geçiyor. Eminim ki o da gol atmak, elinden gelenin en iyisini yapıp başarılı olmak istiyor. Ama taraftarlar da Fenerbahçe'nin kazanmasını istiyor, bu sezonun önemini biliyorlar. Tabii ki Emenike çok üzgündü, ama taraftarlarımızın da üzerine düşen görev var. Bir maç sonra taraftarların onu ayağa kaldırmaları gerekiyor" dedi.

Emenike'nin desteği hak ettiğini ifade eden Sow, "Emenike, saha dışında çok iyi bir insan. Burada ona tepki göstereler onu tanımıyor. O bu desteği hakediyor. O bu takıma çok şey vermek istiyor. Sadece biz değil, oyuncular ve teknik heyet, taraftarlar da hep birlikte destek verelim ve onu ayağa kaldıralım" ifadelerini kullandı.

Gol atamadığı için taraftarın tepkisini haklı gördüğünü söylediğinin hatırlatılması ve attığı gol sonrası taraftarın kendi lehine tezahüratlarını da yorumlayan Sow, "Her şeyden önce biz profesyonelleriz. İşimizi yapmak zorundayız. Kendime hep bu yönde telkinde bulunuyorum. Bazen işler istediğiniz gibi gidiyor, bazen olmuyor. Bazen vuruyorsunuz kaleye giriyor, bazen dışarı gidiyor. Futbolun doğasında bunlar var. Bunlara saygı duymak zorundayız. Taraftarın tepkisi  doğaldır, norkmaldir. Ama biz bu sene çok önemli bir hedef adına çalışıyoruz, taraftarlar da bunun bilincinde. Şamipyon olup 4. yıldızı takmak istiyoruz" şeklinde konuştu.

Beşiktaş kalecisi Günay Güvenç'in maç sonu üzgün olması ve duygusal açıklamalar yapmasıyla ilgili olarak Moussa Sow, "Böyle maçlar, özellikle Süper Lig'de ilk maçınızı oynuyorsanız, bir mağlubiyet üzüntü verir. Az önce ben de röportajı izlerken duydum. İlk maçını oynamış. Onun için son derece önemliydi, kendini göstermek istiyordu, gol yemek istemiyordu, en azından böyle bitirmek istiyordu. Daha yolun başında. İnşallah kariyerinde çok önemli işler yapacaktır" dedi. 

Sayfa Yükleniyor...