"5 derbi maçın 4'ünü kazandık"

İsmail Kartal, Beşiktaş derbisinden sonra, "Bu sezon 5 derbi maçtan dördünü kazandık, kaybettiğimiz maçı da nasıl yitirdiğimiz ortada" dedi. Kartal, Emenike konusunda da taraftarın destek vermesini isterken Nijeryalı forvetin stattan ayrılışı için "Gitmiş olması kalmış olması çok da şey değil..." ifadesini kullandı.

NTV Spor 22.03.2015 - 23:12
"5 derbi maçın 4'ünü kazandık"

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Beşiktaş'ı 1-0 yendikleri maçın ardından yaptığı açıklamada, "Taraftarımızdan, oyuncularımıza ve bize güvenmelerini, sahip çıkmalarını istiyoruz" dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki mücadeleden sonra düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdikten sonra taraftar tepkisi nedeniyle sahayı terk eden Emenike konusuna değinen Kartal, tribünden gelen tepkilerle takımın özgüvenini yitirebileceğini kaydetti.

"ÖZGÜVENLERİNİ KAYBEDEBİLİRLER"
Emenike'nin çok duygusal bir yapısı olduğunu aktaran Kartal, Nijeryalı futbolcunun takıma herkesten daha fazla katkı sağlamak istediğini belirterek, şöyle konuştu:

"Kalbi temiz iyi bir insan. O da gol kaçırmak istemez. Herkesten fazla bu takıma bir şeyler vermek istiyor. Sonuçta ben de Fenerbahçe'nin, camianın bir insanıyım. Emenike'ye, bütün oyuncularımıza ve bize güvenmelerini, sahip çıkmalarını, o güveni arkamızda hissetmeyi istiyoruz. Bu tip tepkiler devam ettiği sürece sahada futbolcularımız özgüvenlerini kaybedebilirler. Biraz daha hoşgörülü olmalarını ve futbolculara destek vermelerini istiyorum. Onların bize verdiği pozitif enerjiyle, çok daha güzel ve kendimize inanarak başarmak için mücadele ediyoruz. Bize güvensinler. Oyuncularımıza destek versinler. Bu şampiyonluk yolunda bizimle beraber olsunlar."

EMENIKE'NİN STATTAN AYRILMASI: "ÇOK DA ŞEY DEĞİL..."
Emenike'nin devre arasında stattan ayrılmasının kendisi için önemli olmadığını vurgulayan Kartal, "Soyunma odasına girdiğimiz zaman Emenike gerçekten çok üzgündü. Fenerbahçe camiasına çok fazla bir şeyler vermek istiyor. Bu şartlar altında onu daha fazla kaybetmemek, yıpratmamak için daha moralli bir oyuncuyu oyuna aldık. Sonrasında gitmiş olması kalmış olması çok da şey değil... Çok duygusal, çok üzgündü. Öyle karar verdik" diye konuştu.

GİTMESİNE İZİN VERDİ Mİ?
Gitmesine izin verip vermediği sorusuna Kartal, "Bu tip konularda izin verip vermememe gerek yok. Bu anlar her zaman olan şeyler değildir. Duygusal bir çocuktur. Gidebilirdi de kalabilirdi de. Karar tamamen kendisine ait burada" şeklinde cevap verdi.

"KENDİNİ AFFETTİRİR DİYE DUA ETTİM"
Nijeryalı futbolcunun üzerindeki formayı çıkarmasının hoş olmadığını belirten Kartal, "Biz kendisiyle konuştuk, formayı tekrar giydi. Devre arasına kadar toparlanmasını bekledik. Anlık şeyler oldu. Kolay kolay hiçbir antrenörün yaşadığı şeyler değildi. Oyuncumuzu sakinleştirdik. O da bizi kırmadı. İnşallah gol atar da herkese kendini affettirir diye çok dua ettim, olmadı" diye konuştu.

Emenike'nin 23 kişilik kadrodaki oyuncudan birisi olduğunu dile getiren Kartal, "Herkes giriyor, çıkıyor, oynuyor. İki kulvarda da gidiyoruz. Emenike üzerinde, illa oynayacak ya da kesinlikle benim vazgeçilmezim diye bir şey yok. Söz konusu değil yani" ifadelerini kullandı.

"ŞAMPİYONLUK YOLUNDA ÖNEMLİ BİR ADIM ATTIK"
Şanssızlık ve olumsuzluklarla başladıkları maçta 3 puan alarak şampiyonluk yolunda önemli bir adım daha attıklarını kaydeden Kartal, mücadeleyi ise şöyle değerlendirdi:

"Tam sahaya çıkarken Gökhan Gönül'ün ayağında problem oldu. Isınmadan Mehmet Topuz ile başladık. Sonra Meireles'in sakatlığı, ardından Emenike olayı... 49. dakikada Kuyt'ın sakatlanması. Hiçbir antrenörün başına gelmesini istemeyeceği olaylarla olumsuzluklarla başladık. İlk devre 3 pozisyonumuz vardı, rakibe sıfır pozisyon verdik. İkinci devre gelgitli oldu. Teknik istatistiklere baktık. Rakibimizden her anlamda üstün oynadığımız bir karşılaşma geçirdik. Beş derbi oynadık, 4'ünü kazandık, birinde mağlup olduk. Şampiyonluk yolunda bu akşam da 3 puan aldık ve önemli bir adım attık."

SEVİNÇ STAT DIŞINA TAŞTI
Fenerbahçeli taraftarlar tribünlerdeki galibiyet coşkusunu stadın dışına da taşıdı.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı önünde davul zurna eşliğinde halaylar çeken, meşaleler yakan taraftarlar büyük bir coşku yaşadı. Sarı-lacivertlilerin coşkusu, stat önündeki yoldaki trafiği de durdurdu.

 

Sayfa Yükleniyor...