İki eldiven... İki çeşme...

Fenerbahçe derbisi, Beşiktaş kalecileri için oldukça dramatik geçti. Hem maça ilk 11'de başlayan Tolga sakatlanıp çıkarken, hem de genç kaleci Günay Güvenç son dakikada yediği gol yüzünden gözyaşlarına hakim olamadı.

NTV Spor 23.03.2015 - 01:06
İki eldiven... İki çeşme...

Brugge maçı, Tolga Zengin açısından oldukça kötü geçmişti. Yediği hatalı gol sonrası Beşiktaş tribünlerinin bir kısmınhdan gördüğü tepki, tecrübeli kaleciyi oldukça üzmüştü.

Tolga, Fenerbahçe maçına da ilk 11'de çıktı. Belki de aklında bu maçı başarıyla bitirip, takımının olası bir galibiyetinde pay sahibi olmak vardı.

Ancak bu hedef, 44. dakikada imkansız bir hal aldı. Sakatlanan başarılı kaleci, oyuna devam edemeyeceğini işaret etti. Tolga Zengin gözyaşlarıyla kenara alınırken, kaleye sakat Cenk'in yokluğunda kulübeye gelen 23 yaşındaki genç Günay geçti.

Ancak ilk yarının sonunda Tolga'nın gözyaşlarıyla kaleye geçen Günay'ı da dramatik bir son bekliyordu. Maçın uzatma anlarına kadar kalesini gole kapamayı başaran Günay Güvenç, 90+1'de yediği golün ardından üzüntüden gözyaşlarına hakim olamadı.

GÜNAY GÜVENÇ KİMDİR?
Beşiktaş'a 2013 sezonunda transfer olan 1.85 boyundaki kaleci, 2013-14 ara transfer döneminde Adanaspor'a kiralandı. Daha sonra takıma dönen genç kaleci, 2014-15 sezon başında bu kez Mersin İdman Yurdu'na kiralandı ancak kiralık sözleşmesini feshedip tekrar Beşiktaş'a döndü.
 
GÜNAY: "SEVİNİYORUM AMA ÜZGÜNÜM"
Günay Güvenç, karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe mağlubiyetini değerlendiren Günay yediği golden sonra gözyaşlarına hakim olamamasıyla ilgili olarak, "Ne söyleyeceğimi bilmiyorum; çünkü biz puan almak istiyorduk olmadı. Kaleye geçmem çok büyük bir şey. Hep hayal kuruyordum. Onun üzüntüsünü yaşadım. Takıma göstermek istemedim ve elimden geleni yaptım" dedi.

Oyuna girmesiyle ilgili olarak Günay; "Zaten kalecinin bu şeyleri beklemesi lazım. Hep hazır olmaya çalıştım. Tolga abi sakatlandı, ona geçmiş olsun diyorum, ben hazırım. Bu seviyede kalecilik yapacak durumdayım. Seviniyorum ama üzgünüm" ifadelerini kullandı.

Volkan Demirel'in kendini teselli etmesiyle ilgili olarak genç kaleci, "Volkan abi bu günleri geçmiş. Ona da buradan teşekkür etmek istiyorum. Benim için çok duygusal bir maç. İlk Süper Lig maçım oldu. O golü yediğim için çok üzgünüm, elimden geleni yaptım" diyerek sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...