Bundesliga'da bir ilke doğru!

Almanya'da 26. haftanın en sansasyonel sonucunu Borussia Mönchengladbach aldı. 2. lige düşmemeş tek takım Hamburg ise 16. sıraya geriledi ve küme düşme korkusunu iyice üzerinde hissetmeye başladı.

NTV Spor 24.03.2015 - 11:28
Bundesliga'da bir ilke doğru!

HÜSEYİN ÖZKÖK - Bundeliga'da 26. haftanın en önemli gündem maddelerinin başında Bundesliga Vakfı'nın Alman Futbol ligi DFL ile birlikte organize ettiği ayrımcılığa karşı destek kampanyası vardı. Oynanan 9 karşılaşmada da takımlar sahada ayrımcılığı reddeden pankartlarla çıktılar. Köln takımı da sahaya forma sponsorunun izni ile göğsünde “Tolerans” yazan bir forma ile çıktı.

Ligde haftanın en sansasyonel sonucu haftanın son maçında ortaya çıktı. Şampiyonlar Ligi'ni kovalayan Mönchengladbach, Bayern Münih' deplasmanda 2-0 yenerek 18 yıl aradan sonra ilk kez bir lideri devirdi. Bu müsabakada karın kaslarından sakatlanan Arjen Robben'in en az 6-8 hafta sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Çok önemli bir üç puan alan Möchengladbach Şampiyonlar Ligi'ni neredeyse garantiledi.

Haftanın açılış müsabakasına döndüğümüzde ilk gün hayati bir mücadeleye sahne oldu. Bundesliga'nın 2. Lig'de oynamamış tek takımı olan Hamburg, sahasında doğrudan rakibi Hertha Berlin'e 1-0 yenilerek 16'ncı sıraya geriledi ve düşme korkusunu iyice hissetmeye başladı. Bu müsabakanın ardından Hamburg yönetimi Pazar günü bu sezon ligin dördüncü haftasında göreve getirdiği Joe Zinnbauer'in göndererek Spor Direktörü görevini yürüten Peter Knaebel'in sezon sonuna kadar takımı çalıştırmasına karar verdi. Zinnbauer bu sezon ligde gönderilen 7. teknik direktör oldu.

Cumartesi programının en dikkat çekici sonucunu 9 haftadır kazanamayan sonuncu Stuttgart aldı. İlk yarıda deplasmanda 5-4 yendiği Frankfurt'u bu defa da 3-1'le geçen kırmızı-beyazlılar, böylece ligde kalma umudunu tazeledi. Frankfurt ise rakiplerinin kayıpları ile ilk altı iddiasından şimdilik uzaklaşmadı.

Stuttgart gibi 9 maçtır kazanamayan Hannover ise sahasında Dortmund karşısında çıktı. Tayfun Korkut'un işine son verilmesi spekülasyonlarının doruk noktasına çıktığı bir dönemde Dortmund karşısında iyi bir maç çıkartan Hannover, Bittencourt'un atılması ile 10 kişi kaldı ve güçlü rakibine 3-2 mağlup oldu. Pazar günü Tayfun Korkut ile bir toplantı yapan Başkan Kind ve Menajer Dufner, Korkut'a güvendiklerini açıklayarak takımın başında kalmaya devam edeceğinin altını bir kez daha çizdiler. Galibiyet serisine iki hafta ara veren Dortmund ligdeki 700. galibiyeti ile 3 puanı aldı ve ilk altı için umudunu daha da arttırdı.

Küme düşmeme mücadelesi veren takımlardan Freiburg, bu maç öncesi sahasının yenilenen çimlerinde oynanan karşılaşmada ligin en az berabere kalan takımı Augsburg'a 2-0'lık skorla on ikinci yenilgisini tattırırken, ligde kalma yolunda önemli bir adım attı. Bu sezon sahasında zor kazanan Köln, Werder Bremen karşısında da zorlanırken yenilgiden son iki dakikadaki penaltı golü ile kurtuldu.

Son 4 haftada 0 puan alan ve düşme hattının içine giren Paderborn, Hoffenheim karşısında iyi bir maç çıkartırken, Hoffenheim kalecisi Baumann yaptığı kurtarışlarla takımının berabere kalmasını sağladı ve maç 0-0 sona erdi. Bu karşılaşma öncesi Paderbornlu Lakiç'in 5 sarı kartlı olduğu bilgisi nedeniyle oynamasına izin çıkmadı. Ancak oyuncunun 3 sarı kartı olduğu yönünde itirazda bulunan kulübü itirazın kabul edilmesi ile Lakiç'i son adan oynatabildi.

Ligde Şampiyonlar Ligi için mücadele veren Schalke ve Leverkusen Veltins Arena'da karşılaştılar. Ev sahibi Atletico Madrid deplasmanında 120 dakika mücadele eden ve penaltılarla elenen morali bozuk Leverkusen'e 1-0 yenilerek rakibinin 6 puan gerisine düştü ve Şampiyonlar Ligi iddiası büyük bir darbe aldı. Ancak net bir penaltısı ve altı pas içindeki bir çift vuruşu verilmeyen Schalke bu haftanın hakem mağduru olan takımıydı.

Pazar gününün ilk maçında ise Wolfsburg, Mainz deplasmanından 1-1'lik beraberlikle idare ederken yenilen Bayern ile arasındaki puan farkını 10'a indirdi. Tehlike bölgesine uzak kalmaya çalışan Mainz, bu beraberlikle henüz rahat nefes alamadı.

Sayfa Yükleniyor...