"Futbolcu demeye dilim varmıyor"

Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi ve Basın Sözcüsü Metin Albayrak, derbi maçın devre arasında teknik direktörleri Slaven Bilic'e yönelik sözlerinde dolayı Fenerbahçeli oyuncu Emre Belözoğlu'na sert tepki gösterdi.

NTV Spor 24.03.2015 - 22:12
"Futbolcu demeye dilim varmıyor"

Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin devre arasında, soyunma odası koridorunda Fenerbahçeli oyuncu Emre Belözoğu'nun Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'e yönelik sarf ettiği sözler, siyah-beyazlı kulübün resmi televizyonunda yayınlandı.

Soyunma odasına gidilen koridorda yaşanan gerginlikle ilgili çekilen görüntüler, siyah-beyazlı yönetim kurulu üyesi Metin Albayrak'ın da katıldığı özel bir programda kamuoyuyla paylaşılırken, sakinleştirilmeye çalışılan Emre'nin, Bilic'e yönelik sarf ettiği bazı ifadeler üzerinde konuşuldu.

Fenerbahçe Kulübü'nün böyle bir hadisenin yaşandığı yönündeki haberi yalanladığını kaydeden Albayrak, "Artık konuyu kamuoyunun takdirine bırakıyorum. O kadar insan var, gözlemci görüyor, kameralar çekiyor. Hepsi şahit oldular. Federasyon gözlemcisinin olaya şahit olduğunu arkadaşlarımızdan öğrendim. İşte görüntüler ve deliller. Resmen tehdit var. Artık futbolcu demeye dilim varmıyor. Utanıyorum. Saha içindeki küfrünü de itiraf ediyor" ifadelerini kullandı.

Derbi karşılaşmasının hakemi Fırat Aydınus'a yönelik de ciddi eleştirilerde bulunan Albayrak, "Hakem sahanın otoritesidir. Hiçbir camiaya mensup olmadan, birilerine yandaşlık yapmadan, gördüğünü çalacak. Bu derbi maç, hakemlik adına yüz karasıdır. Buradan sesleniyorum. Üç maymunu oynamasınlar. Cesur olsunlar. Öleceklerse de cesurca ölsünler. Eyyamcılık yapmasınlar. Hiçbir şey olmamış gibi hakeme de 8,2 puan vermişler. Bu maç Avrupa'da oynansa puanı ne olurdu bilmiyorum . Bu küfürlerin cezasız kalacağını hiç düşünmüyorum. Hiçbir şey görmemiş, hiçbir şey olmamış gibi davranıyorlar.  Mevcut durum, Türk futbolunun içinde bulunduğu yanlış yönetimin acizliği. Eğer Fırat Aydınus, onurlu, gururlu bir arkadaşsa, kişiliği, karakteri varsa, hakemliği bıraksın" dedi.

Derbi maçta dördüncü hakemin, küfür edildiği ve kırmızı kart olması gerektiği yönünde Aydınus'u uyardığını ancak bu uyarının dikkate alınmadığını öğrendiklerini dile getiren Albayrak, Merkez Hakem Kurulu'ndan hakem konuşma kayıtlarını istediklerini aktararak, "Biz adil olmayan hiçbir şey istemiyoruz. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı, kulübümüzün de eski başkanı. Yıldırım Demirören çıksın, bu işi temizlesin" değerlendirmesinde bulundu.

 

Sayfa Yükleniyor...