"Irkçı ve utanç verici"

Fenerbahçe - Beşiktaş maçında tribünlerin tepkisini çeken Emenike'ye ülkesi Nijerya'dan destek geldi. Nijerya Futbol Federasyonu Başkanı, Fenerbahçe taraftarının tavrını ırkçı ve utanç verici olarak nitelendirdi.

NTV Spor 25.03.2015 - 00:01
"Irkçı ve utanç verici"

Fenerbahçe - Beşiktaş maçında Emenike'nin oyundan çıkmak istemesine kadar uzanan olaylar Nijerya Futbol Federasyonu'nu ayağa kaldırdı.

Federasyon başkanı Amaju Pinnick imzasıyla yapılan açıklamada, "Fenerbahçe taraftarının milli futbolcumuz Emenike'ye yaptığı ırkçı ve utanç verici saldırıyı kınıyoruz. Fenerbahçe Kulübü bu protestonun kimler tarafından ve ne maksatla yapıldığını araştırmalıdır" ifadeleri yer aldı.

Pinnick ayrıca Fenerbahçe taraftarının kendi oyuncusuna maç devam ederken gösterdiği tavrın kabul edilemez olduğunu açıkladı. Duyuruda Türkiye Futbol Federasyonu'na da yazı yazılacağı belirtildi.

'IRKÇI' DEDİLER AMA...
Nijerya'dan gelen bu açıklama şaşkınlık yarattı... Fenerbahçe taraftarının ırkçılık yaptığı iddia edilirken, Sarı-lacivertli kulübe de sert bir tepki gösterildi.

Ancak Beşiktaş derbisinde Fenerbahçe taraftarı Emenike'ye tepki gösterirken, bir başka siyahi oyuncu Moussa Sow lehine tezahüratlarda bulunmuştu.

 

Sayfa Yükleniyor...