Galatasaray mali kongresi başladı

Galatasaray Kulübü'nün mali genel kurul toplantısı gerçekleştiriliyor. Galatasaray'ın kimsesiz olmadığını ve bir kültür olduğunu bildikleri için göreve geldiklerini söyleyen Başkan Duygun Yarsuvat, spor dallarında başarılarının devam ettiğini belirtirken, futbolda da lider olmalarıyla birlikte sloganlarının "180 günde 4. yıldız" olduğunu söyledi.

NTV Spor 28.03.2015 - 11:32
Galatasaray mali kongresi başladı

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen kongrede, genel kurul divan başkanlığına Metin Ünlü seçildi.
     
Kulüp başkanı Duygun Yarsuvat, kongrenin açılışını yapıp, genel kurul divan başkanlığı görevi için aday olanların isimlerini isterken, üyelerden Metin Ünlü ve Mehmet Helvacı'nın isimleri geldi.
     
Bu esnada oylama yapılmadan önce kürsüye gelen Mehmet Helvacı, kendisinin başkan Duygun Yarsuvat'ın isteği üzerine genel kurula başkanlık yapmayı kabul ettiğini ama burada Yarsuvat'ın kendisini aday olarak dahi göstermediğini belirterek, göreve talip olmadığını açıkladı. Bunun üzerine Yarsuvat, "İstemiyorsan yapmayabilirsin Mehmet" diyerek, tek aday kalan Metin Ünlü'nün kongre divan başkanlığını üstleneceğini duyurdu.
     
Kongre divan heyetinin belirlenmesinin ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı'nın okunmasıyla genel kurul toplantısına başlanırken, katılımcı üye sayısının açılışta 582 olduğu belirtildi.
     
Genel kurulda, sarı-kırmızılı kulübün 2014 yılı faaliyet ile denetim kurulu raporları okunup, kulüp yönetimin mali ve idari yönden ibrası oylanacak.
     
Kongre gündeminde, kulüp üyeliğine giriş ücretinin iki katına çıkarılması, kulüp yıllık ödentisinin 200 liradan 300 liraya yükseltilmesi, disiplin cezası alan üyelerin başvurularının görüşülüp karara bağlanması ve 2015 yılı bütçesinin görüşülüp karar altına alınması bulunuyor.
     
AYSAL DA YER ALDI
Genel kurulda kulüp başkanı Duygun Yarsuvat ve yönetimi tam kadro hazır bulunurken, eski başkan Ünal Aysal da salonda yerini aldı.
     
Yarsuvat'ın başkanlığa 25 Ekim 2014 tarihindeki olağanüstü genel kurulda seçilmesi nedeniyle, 2014 yılının ilk 10 aylık Ünal Aysal döneminin ayrı ibra edilmesi gündeme gelirken, Aysal ile yönetiminde yer alan çok sayıda eski yönetici kongreye katıldı.
     
Genel kurula, eski başkanlardan Alp Yalman ile Faruk Süren de katıldı.

YARSUVAT'IN DEĞERLENDİRMESİ
Sarı-kırmızılı kulübün Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen 2015 yılı olağan mali genel kurul toplantısında konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, yönetime geldikleri günkü şartları ve bugünkü durumu değerlendirdi.

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, yönetimde yer aldıkları 5 aylık dönemde ellerindeki imkanlar çerçevesinde başarılı bir yönetim sergilediklerini söyledi.

Kendilerinin 25 Ekim 2014 tarihinde yapılan olağanüstü bir genel kurulla göreve geldiklerini hatırlatan başkan Yarsuvat, "O tarihte, yönetimde bulunan arkadaşlarımız sebebini bilmediğimiz şekilde bırakıp gittiler. Galatasaray'ın kimsesiz olmadığını bildiğimiz için bu göreve talip olduk. Camia içinde durumun iyi olmadığı, başarısız olunacağı söylentileri yayılmıştı. Biz bunlara kulak vermedik. Bildiğimiz yolda devam ettik. Fena da yapmadık" dedi.

Galatasaray Mağazacılık Anonim Şirketi'ne konuşmasında ayrı bir yer ayıran Yarsuvat, bu kuruluşa yönelik önemli çalışmalar yaptıklarını aktarırken, "İyi kullanıldığı takdirde, 5 yıl içinde Galatasaray'ın borçlarının yüzde 50'sini karşılayacak bir kuruluştur" değerlendirmesinde bulundu.

Yarsuvat, Galatasaray Futbol Takımı'nın forma tedarikçisi olan Nike firması ile yapılan sözleşmeye ise sert eleştiriler yöneltti.

"Nike ile anlaşma, bir kapitülasyon zihniyetiyle yapılmıştır" diyen sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Firma, elektronik satışı kendi üzerine almış. Sadece tesislerimizde bulunan aletler vasıtasıyla e-ticaret yapabiliyoruz. Bir başka firmaya bunu vermemiz halinde Nike bize engel olma hakkına sahiptir. Böylece bir Nike tekeli doğmuştur. Bizden sonra gelecek yönetimin mutlaka mevcut sözleşmeleri gözden geçirmesi gerekmektedir" şeklinde konuştu.

"BAŞARILARIMIZ DEVAM EDİYOR"
Konuşmasına, Galatasaray'ın kimsesiz olmadığını ve bir kültür olduğunu bildikleri için göreve geldiklerini söyleyerek başlayan Duygun Yarsuvat, "Neden seçim yaptık? Çünkü o tarihte yönetimde bulunan arkadaşlarımız, sebebini bilmediğimiz bir şekilde bırakıp gitti ve Galatasaray'ın kimsesiz olmadığını, büyük bir camia olduğunu, büyük bir kulüp olduğunu ve bir kültür olduğunu bildiğimiz için bu göreve talip olduk. Galatasaray bir dünya markasıdır, dünya markaraları arasında 17. sırada bulunmaktadır. Bir spor kulübünün yegane amacı başarılı olmaktır. Biz, spor kulübü olarak yarıştığımız her cephede başarı kazandık. Şu anda Türkiye'de lider olarak bulunuyoruz futbolda, voleybolda keza kızlarda Avrupa'da başarımız devam ediyor, basketbolda son 16'ya kaldık, yüzmede ve su topunda başarılarımız devam ediyor. Ama unutmayın ki Galatasaray büyük bir kulüp, Galatasaray'ın 2000'e yakın sporcusu var. Galatasaray Kulübü bütün amatör sporları beslemek ve kalkındırmak zorundadır. Galatasaray bir anonim şirket gibi yönetilemez, yönetilemediği de görülmüştür, göreve talip olan kişilerin sanki çalışıyormuş, kendilerine ait bir anonim şirketmiş gibi çalışmaları lazım. Bunu Galatasaray dışında getirdikleri profesyonel kişilere bırakıp sadece ayda 1 toplanarak uzaktan kumandayla kulübü idare edemeyiz." ifadelerini kullandı.

"BU İMKANLARLA EN İYİSİNİ YAPTIK"
Göreve geldikten sonra özveriyle çalıştıklarını belirten Yarsuvat, "Ben ve arkadaşlarım, özellikle arkadaşlarım, bir özveri ile bu işi yerine getirmişler ve bu 5 ay içinde Galatasaray Spor Kulübü'nü, bu imkanlarla yapılacağı en iyi hale getirmişlerdir. Şimdi biz görevi devraldıktan sonra ne yaptık? Hepiniz biliyorsunuz ki bir olağanüstü mali genel kurul yaptık, hiçbir şeyi saklamadık, size bir resim çektik. Bu resim o kadar güzel bir resim değildi, buna rağmen çalışmalarımıza devam ettik ve en büyük desteği de sizlerden aldık, bizi desteklediniz. Galatasaray'ın içine girdikten sonra gördük ki yapılmış anlaşmaların büyük kısmı Galatasaray'ın lehine değildi. O zaman da söyledik, şimdi de söylüyorum Galatasaray'ın gelirleri temlik edilmişti. Şirketin işini görebilmesi için sermayeye ihtiyacı vardı, bu sermaye yoktu. Çalışanların maaşlarını ödeyecek birikimi yoktu, ancak yönetim kurulunda bulunan yürekleri Galatasaray sevgisiyle dolu olan arkadaşlarım büyük fedakarlıklar yaparak acil olan tüm tedbirleri aldılar ve bugüne kadar gelebildik. İsim zikretmek istemiyorum ama biliyorsunuz kimin nerelere imzalar attığını." sözlerini kullandı.

"180 GÜNDE 4. YILDIZ"
"Galatasaray Spor Kulübü'nün hedefi sadece başarıdır" diyen sarı kırmızılı kulübün başkanı, "Bu başarıya ulaşma sözü verdik, futbolda 4. yıldızı istiyoruz dedik, hedefimiz 4. yıldız. Buna da az kaldı. Sloganımız 180 günde 4. yıldız. Buna hep beraber karar verdik. Yönetim kurulu, Sportif AŞ'deki arkadaşlarımız bu başarıyı sağlamak için özveriyle çalıştılar." şeklinde konuştu.

"İTALYANCA'DAN BAŞKA BİR DİL KONUŞAMAYAN..."
İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli hakkında da görüşlerini dile getiren Yarsuvat, "Bir yabancı antrenör vardı, başlangıçta beraber gidelim dedik ve yola çıktık ama yaptığımız ilk ziyarette futbolcularla koçları arasında iletişim eksikliği olduğunu gördük. İtalyancadan başka bir dil konuşamayan bir kimse, 4 ayrı dili konuşan bir takımda yalnız kalmıştı. Bunun üzerine bir operasyona gittik ve Hamza Hamzaoğlu'nu getirdik, iyi de yaptık ve onun gelişiyle futbol takımımız olaya el attı. Bunun bir bedeli var tabii. Sayın Prandelli, CAS'a başvurdu ve hakkımızda dava açtı ama o Prandelli, 'Galatasaray'ın Avrupa kupalarında yeri yok, iç kupalara bakalım' dedi. Bu, Galatasaray'ın amacına aykırıdır. Galatasaray'ın kuruluş amacında, yabancı takımları yenmek için kurulduğu belirtilir, Ali Sami Yen bunu söylemiştir. Bu davayı gene bir Galatasaraylı olan Prof. Dr. Ercüment Erdem yüklenmiştir ve sonucunu da göreceğiz." ifadelerini kullandı.

"5 YIL İÇİNDE BORCUN YÜZDE 50'SİNİ KARŞILAYACAK..."
Galatasaray'ın sadece bir spor kulübü olmadığını, kendisine bağlı şirketler bulunduğunu söyleyen Yarsuvat, "Bizim görevde olduğumuz sürece iyileştirdiğimiz bir anonim şirketimiz var. Galatasaray Mağazacılık Anonim Şirketi'nin faaliyetleri, hep bir başka taşerona versek te bunlar yapsa görüşüyle kenara itilmiş idi. Biz görevi devraldıktan sonra ilk işimiz bu şirketin sayımını yaptırmak oldu, stoklarına girdik, bir sayım şirketiyle anlaştık, depo ve mağazaların sayımlarını gerçekleştirdik. Geçmiş yıllardan bugüne kadar, depolarımızda ciddi stoklar vardı, stokların belirsiz ve şişkin olması nedeniyle bunları azaltmaya çalıştık. 2009 yılında değiştirilen bilgisayar sistemini bugün Türkiye'de perakende konusunda kullanılan bilgisayar sistemine geçirdik, dışarıdan müdahaleleri kaldırdık ve böylece sattığımız, depomuzda kalan, satabileceğimiz bütün emtiayı görebilme imkanına kavuştuk. Mağazacılık anonim şirketinin iki deposu vardı, Galatasaray'ın bünyesi dışında, biri Rumeli tarafında, diğeri Anadolu tarafında, aylık yıllık maliyetleri 2 milyon 400 bin TL. Bunları biraraya getirip Ali Sami Yen Kompleksi Türk Telekom Arena'nın bir yerine taşıdık, inşaatı bitirdik, bu haftalarda bu depoları boşaltacağız ve böylece yıllık ne kadar kar edeceğimizi size söylemem gerekir. Mağazacılık AŞ iyi kullanıldığı takdirde, 5 yıl içinde Galatasaray'ın borçlarının yüzde 50'sini karşılayacak bir kuruluştur. 3 günde yaptığımız kampanya sonucunda 1.5 milyon TL para girişi yaptık. Kampanyanın sonucunda elde ettiğimiz meblağ çok daha fazla çünkü kampanya 10 gün süren bir kampanya idi. Galatasaray Storeları'nda muntazam çalışmayı ve Galatasaray Storeları'nı yürüten kişileri ile yatırımlarını dikkatle kontrol ettiğimiz takdirde iyi yönetilmesine imkan tanınması halinde, Galatasaray'ı düzlüğe çıkartacaktır." sözlerini kullandı.

"İYİ İŞ YAPTIK"
Amatör branşlar ve sporcu ücretleri hakkında da konuşan Yarsuvat, "Galatasaray Spor Kulübü'nde amatör branşlarda sporcu sayısı, ücret alan veya almayan 1060 kişi. Bunun 254 kişisi ücret almaktadır. 254 kişinin kulübümüze maliyeti 5 milyon TL civarındadır. 31 Ocak 2015'te bu rakam 1022 kişiye ulaşmıştır. Ücret alan amatör sporcu sayısı 246'dır, 246 kişinin kulübümüze maliyeti 3 milyon 700 bin TL'dir. Böylece sadece personelde bir tenkisata gitmedik, spor dallarında da, amatör branşlarda bir tenkisata gitmek durumunda kaldık. İdari ve teknik kadrolarda aylık brüt ücret 1 milyon 843 bin TL iken, bunun brüt ücretini bizim dönemimizde indirdik, bugün yıllık brüt ücret 67 milyon TL civarındadır. Galatasaray Kulübü'nün işleyişinde her amatör oyuncunun kaba bir gözle baktığınızda yemesi, içmesi, maçlara gitmesi vesairesi büyük bir meblağ tutmaktadır. Amatör olarak geçen basketbol, voleybol... bunlar amatör değildir. Özellikle amatör olarak geçen su sporlarında yabancı oyuncular vardır. Bunları teker teker üstüste koyduğumuz vakit, masrafları ve verilen paralar büyük meblağlar tutmaktadır. Galatasaray bütün bunların üstesinden gelebilecek güce, sevgiye ve itici unsurlara sahiptir. Bunu niye söylüyorum? Bizim amacımız neydi? Başlangıçta baskın bir seçimin yapılmaması, bütün değerli Galatasaraylılara 6 ay içinde bir imkan tanıyarak Galatasaray Kulübü'nün idaresine talip olmalarını sağlamaktı. Bugün o noktaya geldik ki benim bildiğim 6 adet başkan adayı vardır. Bunu sağladığım için ben kendi kendime seviniyorum ve 'Duygun iyi iş yaptın' diyorum, 2 ay sonra 23 Mayıs'ta gene sizlerle beraber olacağız ve bu sefer yeni yönetimi, yeni başkanı seçeceğiz ancak bu kongrede, bizim görevimiz 2 aydır, Kasım ve Aralık aylarıdır 25 Ekim'de seçildiğimize göre." şeklinde konuştu.

Çoğunluk hissesini aldıkları Taçspor Kulübü'nün arazisinden kaynaklı, Kadıköy Belediyesi ile mahkemelik olduklarını aktaran Yarsuvat, Mecidiyeköy arazisine otel yapımıyla ilgili çalışmaların ise yakın zamanda başladığını belirtti.

"AMATÖR ŞUBELERİ KONAKLAYACAK"
Taçspor'la yapılan işbirliği hakkında da görüşlerini belirten Yarsuvat, "Bazı toplantılarda bizle ilgili ileri sürülen sorulara cevap vermek istiyorum, ilki hep eleştiriliyor, Taçspor, bazı arkadaşlarımız zannediyor ki, Taçspor bizim yönetimimizin bir ürünü. Hayır değil, biz yönetime geldikten sonra kocağımıza verilen nur topu gibi bir çocuk. Galatasaray Spor Kulübü, Taçspor İnşaat ve İşletme anonim şirketinin yüzde 51'ine sahip olmuştur. Bunu ilk önce 9 Haziran 2014'te almıştır, bir miktar daha da 21 Ağustos 2014'te almıştır. Bunun parasının bir kısmı ödenmiştir, geri kalan için de senetler verilmiştir, Esasında Taçspor, 26 bin metre kare alan üzerine kurulmuş, 13 adet açık kapalı tenis kortu olan, yüzme havuzları, jimnastik salonu, halı sahası, 52 kişilik oteli bulunan bir spor kuruluşudur. Bunun işletmesinin, kulübün idaresi de Galatasaraylılar tarafından gerçekleşecektir, yönetim kurulunda 6 arkadaşımız bulunmaktadır. Taçspor kulübü arazisi, Kadıköy Belediyesi'nden 1 Aralık 1994 tarihinde verilen bir kararla 2041 senesine karar Taçspor'a tahsis edilmiştir. Esasında bu karar ilk önce 21 yıldı fakat 1994 senesinde 49 yıllığa çıkartılmış, 2041 yılına kadar bu hak verilmiştir, üstelik tapuya da tescil edilmiştir, sağlam bir şekilde yapılmış olduğunu düşünüyorum. Bu arada Kadıköy Belediyesi ne hikmetse fikrini değiştirmiş, 'verin bana oyuncağımı' demiştir, buna karşı Kadıköy Belediyesi'ne karşı olarak 2. İdare Mahkemesi'nde tarafımızdan dava açılmıştır, bu dava halen sürmektedir. Taçspor'dan nasıl istifade edeceğiz? Taçspor tesislerine amatör şubeleri götürmeyi düşünüyoruz, kamp imkanı da mevcut olduğundan bu amatör sporcularımızın bu spor tesisinde konaklamalarını sağlamayı düşünüyoruz. Aşağı yukarı 1 milyon TL'lik bir getiri sağlayacaktır bize. Ataşehir belediyesi farklı, Kadıköy'den ayrılarak kuruldu fakat Kadıköy Belediyesi hala kendine ait bir arazi olduğunu iddia ediyor, nasıl olacağını bilemiyorum, bizim bilmediğimiz bazı şeyler olabilir." dedi.

"OTEL OLARAK KULLANILACAK"
Mecidiyeköy'deki arazi hakkında da konuşan Yarsvuat, "2. merak ettiğiniz nokta, bizim yönetime geldiğimizden sonra yaptığımız nokta, Mecidiyeköy arazisi, Galatasaray'ın en kıymetli arazisi. 2100 metre karelik bir alandır. Biz gelmeden önce bu konu üzerinde bizden önceki yönetimler gerekli çalışmaları yapmışlar ve burada bir iş merkezi kurmayı düşünmüşler. İş merkezi kurmak için de ruhsat alınmış, 9 metre kadar kazılmış fakat öyle bırakılmış ve üzerine devam edilmemiş. Bir anlaşma bulduk, bu anlaşmaya göre yanılmıyorsam her yıl bunu işletecek olan kişinin 1 milyon 200 bin dolar ödeyeceği de söylenmiş. Şimdi biz geldik, çok değerli bir yerde bulunan arazinin ofis olarak kullanılmasının doğru olup olmadığını düşündük ve daha sonra buraya otel yapmayı istedik, otel olarak yapmanın daha karlı ve yılda 5 milyon dolar getirisi olduğunu söylediler, bunun için ruhsat değişikliği için önce mimarla görüştük, otel projesi haline getirdi mimar. Vincimizi koyduk ve kredisini de aldık, kredisi şarta bağlı, buradan gelen para sadece bu binanın inşaatına bağlı olacak, yönetim kurulundan bir arkadaşımız şahsen kefil oldu, tamamlanana kadar kefaleti devam edecek. Bu inşaata başlıyoruz, hangi yönetim gelirse gelsin kefaleti devam edecek arkadaşımızın. Eski yönetim de bu inşaatı yapabilmek için 14 milyon 500 bin dolarlık kredi almış, üzerine ipotek de var, krediye rağmen inşaat başlayamamış." şeklinde konuştu.

"HABERİMİZ YOKTU"
Soma'ya yardım için Atletico Madrid ile oynanan hazırlık maçının gelirleri hakkındaki konu ile ilgili de konuşan Yarsuvat, "Galatasaray'da son dönemde kamuoyunda çok ses getiren bir olayla karşılaştık, bu olay nedir biliyorsunuz. Bu, Soma faciasında ölenlerin ailelerine vermek üzrine yapılmış bir taahhüt. Yerine getirilmemiş, bizim yönetim olarak haberimiz yoktu, medyada yayınlanan haberler sonrası büyük bir basın saldırısına uğradık ve araştırdık nedir bu diye, sonra gördük ki, 2014'ün ağustos ayında Atletico Madrid ile Galatasaray arasında bir futbol maçı düzenlenmiş ve bunun gelirinin de Soma'da hayatlarını kaybeden kişilerin ailelerine verilmesi kararlaştırılmış ve verilmemiş. Niye verilmediğini araştırdık, İspanyollar ile bir anlaşmazlık olduğu, ne kadar meblağ verileceğinin tespit edilemediğini gördük, bu olay için bir kararı yok yönetim kurulunun da, Sportif AŞ'nin de bir kararı yok, iki tane profesyonel diye tamamlanan kişi bunu imzalamış ve bunu yapmış, bu iki kişinin imza yetkisi de yok. Atletico Madrid'le olan itilafı de kenara koyun, elde ettiğimiz gelirin tümünü Soma Kaymakamlığı'na yolladık ve bu olay da bitti." dedi.

"GALATASARAY RADYOSU KURULACAK"
Kendilerinin görevlerinin 2 ay sonra sona ereceğini fakat Galatasaray'ın devamlılığı olduğunu söyleyen Yarsuvat, "Bizim görevde kaldığımız 5 aylık süre bu kadar uzun bir süre değil, nereye gitsek 'Sen Mayıs'ta gideceksin diyorlar, gideceğim ama Galatasaray Kulübü yaşayacak, bir devamlılığı var. Faydalı birşeyler yapmak için uğraşıyoruz, 2 ayımız kaldı hala uğraşıyoruz. Birtakım projeler yaptık. Galatasaray radyosu neden yok? Bu radyoyu gerçekleştirmek için hemen elimizden gelen herşeyi yaptık fakat ilk başvurduğumuz kişi olur dedi. Sahayı gören bir oda istediği için bu iş olmadı, aşağı yukarı 100 metrekare de yer istedi, yapmadık. Bugün bir başka firmayla görüşme halindeyiz, umuyorum ki 15 Nisan'a kadar bir Galatasaray radyosu olacak. Radyo hem internet hem de karasal yayın sağlayacak. Adını veremiyorum belki de olmaz, Türkiye bu. Bunun yanında sizlere söz vermiştim bir fitness merkezi yapmak istemiştim. Bunu da gerçekleştirmek üzereyiz, 1500 metrekare bir yer sağladık Türk Telekom Arena içinde, hepinizi bekliyorum. Bu bizim Galatasaray sevgimizin enerjiye çevrilmesine yardım edecektir. Bugün huzurunuza geldik. Galatasaray'a içinden geçtiği bu fevkalade zor durumda sizlerin bizlere vermiş olduğu cesaret ve destek için ben ve benimle beraber görev gören arkadaşlarım adına teşekkür etmek istiyorum. Benim arkadaşlarım isimlerini ortaya koymadan gizli olarak sessizce, mütevazi bir şekilde çalışmalarını gerçekleştirmiştir. Bugün huzurunuzda benim bütün arkadaşlarıma teşekkür etmek istiyorum, hepsi gönülden, kalpten Galatasaraylıdır, isteyerek çalışmışlardır. Bir arkadaşımız Van'a, Diyarbakır'a okul açmak, taraftar derneklerini ziyaret etmek için gitmiştir, taraftar dernekleri İstanbul'a gelmiştir, her sene olduğu gibi yine ağırladık, gerçek Galatasaraylılarla ilişki kurabilmemiz sağlanmıştır. Galatasaray 27 milyon taraftara sahiptir, gittiğim her yerde bir Galatasaraylı vardı. Yönetimine girecek arkadaşlarımızın, her an kontrol altında olduklarını, her an bir sevgi yumağıyla karşılaşacaklarını bilmeleri gerekir, bu zor bir görevdir. Tabii bizim yolumuzda giderken danışmanlarımız vardı, bazı profesyonellerimiz vardı, yalnız değildik esasında, bizim yanımızda sizler vardınız ve bundan sonra yönetime talip olan arkadaşlarımızın bilmelerini istediğim bir husus var. Zor bir görevdir, zevkli bir görevdir, Galatasaraylılık bir başka alemdir ve Galatasaraylılar diğer gruplardan farklıdırlar çünkü Galatasaray sadece bir spor kulübü değil, ilkokulu, lisesi ve üniversitesiyle Galatasaraylılık kültürünün temsilcisidir. Bunu en fazla ortaya çıkaran da Galatasaray Spor Kulübü'dür. Biz bugün sizin huzuruna son olarak çıkıyoruz, Galatasaray'ın mali, idari ve hukuki güvenini Galatasaray'ın sahibi olan sizlere devrediyoruz. Ayrıca sevgili Galatasaraylılar, burada olduğunuz için sizleri kutluyorum ve hepinizi çok teşekkürler ediyorum." dedi.

Duygun Yarsuvat, konuşmasının sonunda, kendisiyle birlikte çalışan tüm yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederken, salonda bulunan üyeler alkışlayarak bu sözlere karşılık verdi. Üyelerin alkışları üzerine yönetim masasında oturan idarecilerin hepsi ayağa kalktı.

Öğle saati itibarıyla genel kurula gelen üye sayısının 894'e ulaştığı açıklandı.

Sayfa Yükleniyor...