"Hollanda'nın futbolu gözlerimizi acıttı"

Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Johan Cruyf, ülkesinin Türkiye karşısındaki futbolunu eleştirdi ve "Hollanda'nın Türkiye karşısındaki futbolu gözlerimizi acıttı" dedi.

NTV Spor 31.03.2015 - 12:19
"Hollanda'nın futbolu gözlerimizi acıttı"

Türkiye karşısında Hollanda'nın oynadığı oyunun katlanılmaz olduğunu vurgulayan bir zamanların Sarı Fare lakaplı efsanesi Cruyff, Hollanda'da yayınlanan De Telegraaf gazetesindeki köşe yazısında, "Hollanda futbolunda radikal bir değişikliğe ihtiyaç var" dedi.

Her şeyin en kısa sürede değişmesi gerektiğini söyleyen Cruyff, "Bu tür futbol gözlerinizi acıtıyor" ifadelerini kullandı.

"Türkiye maçının Hollanda futbolu adına gerek milli takım gerekse kulüpler düzeyinde son dönemde yaşadığı düşüşün bir gösergesi mi?" sorusuna ise, "Şu an hiçbir yerde etkili değiliz. Hollanda futbolu adına alarm ne zaman verecek onu merak ediyorum" yanıtını verdi.

Asıl sorunun sahaya dizilişte olduğunu vurgulayan Hollandalı spor adamı, 'teknik adamlar ve futbolcular bu anlamda sorunlar yaşıyorlar" diyerek oyuncuları ve teknik direktörleri üstü kapalı eleştirdi.

Hollanda'nın başkent Amsterdam'da Türkiye'yi ağırladığı ve etkili bir performans sergilemekte zorlandığı karşılaşma, evsahibi ekibin uzatma dakikalarında bulduğu golle 1-1 sona ermişti.

EURO 2016 elemeleri A Grubu'nda 5 maçta 7 puan toplayan Hollanda, Türkiye'nin 2 puan önünde 3. sırada bulunuyor.

Sayfa Yükleniyor...