"Saldırı sadece Fenerbahçe'ye değil bize de yapıldı"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ'ın da hazır bulunduğu toplantının ardından açıklama yapan Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Olay amatörce değil, profesyonelce" dedi.

NTV Spor 06.04.2015 - 17:18
"Saldırı sadece Fenerbahçe'ye değil bize de yapıldı"

İbrahim Hacıosmanoğlu, TFF'nin Riva'daki binasında yapılan toplantı sonrası yaptığı açıklamada "Toplantıda konuşulan konularla ilgili, TFF Başkanı ve Kulüpler Birliği başkanı gerekli açıklamaları yaptı. Farklı konular da konuşuldu, aslında o konuların yeri değildi. Bizim amacığımız insanlıkla bağdaşmayan bu olayın konuşulmasıydı. Diğer konulurda gündeme geldi. Sadece Fenerbahçe spor kulübüne değil bize de yapılan bir saldırı. Dünyanın hiçbir yerinde hiçbir kulübe yapılmamasını istemediğimiz bir durum. Ancak buradan bir algı yönetmeye ve oluşturmaya gerek yok. Böyle ciddi bir olay varsa algı oluşturulmaz. Olayın net bir şekilde ortaya çıkarılması lazım" dedi.

Olayın amatörce değil profesyonelce yapıldığını vurgulayan Hacıosmanoğlu, "Gecenin karanlık bir anında şöförü vurmak kolay değil. Olayın oluş noktasyla ateş edilen yerin 100 metre ilerisine, yarısı ahşap yarısı metal bir tüfek bırakılıyor. Profesyonelce bir iş yapıp amatörce görüntü vermeyi herhalde adli makamlar  değerlendirecek. Adli makamların ortaya çıkaracağı doneleri bekleyip ondan sonra değerlendirme yapmalıyız" ifadelerini kullandı.  

"Olay siyasi mi?" sorusuna Hacıosmanoğlu, "Kolluk kuvvetlerinin yapacağı soruşturmadan sonra daha net açıklama yapacağız" yanıtını verdi.

Fenerbahçe'nin kararını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna Hacıosmanoğlu, "Kimsenin kararını değil, bu olayın aydınlanmasını bekleyelim" yanıtını vermekle yetindi.  

Kulüpler Birliği'nin Fenerbahçe'yi ziyaretine katılacak mısınız?" sorusunu ise Hacıosmanoğlu, "Ofisimde toplantı var, oraya gideceğim" diye yanıtladı.

Sayfa Yükleniyor...