Beşiktaş'ın gol sorunu!

Senegalli futbolcunun son haftalarda yaşadığı düşüş, siyah-beyazlı takımı olumsuz etkiledi. Demba Ba ile Başakşehir maçı öncesi bir araya gelen ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, düşüşün nedenlerini masaya yatırdı ancak bu maçta da performansında bir değişiklik görünmeyen Demba Ba ile bir görüşme daha yapılacak.

NTV Spor 08.04.2015 - 13:23
Beşiktaş'ın gol sorunu!

Bu sezon Beşiktaş formasını 37 maçta giyen Demba Ba, attığı 24 gol ile takımına büyük katkı sağladı. Sezona iyi bir başlangıç yapan yıldız futbolcu, Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde son 16'ya kalmasında ve ligde liderlik koltuğuna oturmasında önemli rol oynamıştı.

Kariyerinin en iyi dönemini geçiren Ba, Beşiktaş tarihinde bir sezonda en fazla gol atan yabancı oyuncu unvanının da sahibi oldu.

Ancak Demba Ba son haftalarda düşüşe geçti. Senegalli futbolcunun yaşadığı durgunluğun siyah beyazlılara etkisi büyük oldu. 29 yaşındaki futbolcu son iki aylık dönemde ligde 3'ü penaltıdan olmak üzere toplam 4 gol bulabildi. Ba penaltı vuruşu dışında bulduğu son golü, ligin 20. haftasında, 15 Şubat'ta oynanan Bursaspor maçında attı. Daha sonra Balıkesirspor ve Kayseri Erciyesspor'a penaltıdan 2 gol atan Senegalli yıldız, UEFA Avrupa Ligi'nde Liverpool ve Brugge maçlarını boş geçti. Avrupa arenasında siyah beyazlı forma ile 5 gol bulan Ba, 27 Kasım'da Asteras Tripolis maçından sonra sessizliğe büründü.

Demba Ba'daki bu düşüş yönetim kurulunu harekete geçirdi. Senegalli oyuncu ile Başakşehir maçı öncesi bir araya gelen ikinci başkan Ahmet Nur Çebi, düşüşün nedenlerini masaya yatırdı. Demba Ba yapılan toplantıda herhangi bir probleminin veya sakatlığının olmadığını dile getirdi.

Performansının iyi olmadığını kabul eden Ba, en kısa sürede eski haline gelmek için daha fazla çalıştığını Çebi'ye iletti.

Futbol komitesi Başakşehir maçında da performansında bir değişiklik olmayan Demba Ba ile bu hafta bir görüşme daha yapmayı planlıyor.

Sayfa Yükleniyor...