"Fatih Terim beni aramadı!

Fenerbahçe, takım kafilesine yapılan saldırıdan sonra basına açık ilk antrenmanına çıktı. Antrenman öncesi basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan teknik direktör İsmail Kartal çarpıcı açıklamalar yaptı.

NTV Spor 09.04.2015 - 11:59
"Fatih Terim beni aramadı!

Fenerbahçe, takım kafilesine yapılan saldırıdan sonra basına açık ilk antrenmanına çıktı. Antrenman öncesi basın mensuplarıyla sohbet toplantısı yapan teknik direktör İsmail Kartal, "Olayı ucuz atlattık, bazılarının dualarıyla kurtulduk" dedi. Kartal, ertelemeyi eleştirenlere ise tepki gösterdi ve "Takımın yarısı ölse veya sakat kalsa ne diyeceklirdi merak ediyorum" ifadelerini kullandı. Kartal, olaydan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini başkan Aziz Yıldırım'ı ve kaptan Emre'yi aradığını; ancak Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in aramadığını söyledi.

Fenerbahçe, Rize'den Trabzon havaalanına giderken kafileye yapılan saldırıdan sonra basına açık ilk antrenmanını yaptı. Antrenman öncesi basınla sohbet toplantısı yapan İsmail Kartal çarpıcı açıklamalar yaptı.

"CUMHURBAŞKANI BİZİ ARADI"
Saldırıda, "Bizi Allah korudu" diyen İsmail Kartal, "Bazı oyuncuların annesinin babasının duası, bazılarımızın muhtaç olan insanlara ettiğimiz bir yardım, Allah bunun yüzü suyu hürmetine bizi çoluğumuza çocuğumuza bağışladı. Gerçekten biz büyük bir faciadan döndük. Bir tane insanın burnu bile kanamadan kurtuluyorsak düşünmek lazım. Sonuç olarak toparlanmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini aradığının hatırlatılması üzerine Kartal, "Sağolsun. Kendisine teşekkür ediyorum, beni iki kere aradı. Kaptan Emre ve Başkanımız Aziz Yıldırım'ı da aramış. Kendisi çok duyarlılık gösterdi. Bu olayın peşini bırakmayacaklarını söylediler. Kendisine de ayrıca teşekkür ederim" diye konuştu.

"TAKIMIN YARISI ÖLSEYDİ, YARISI SAKAT KALSAYDI..."
'Liglerin ertelenmesine gerek yoktu' açıklamalarına tepki gösteren Kartal, "Takımın yarısı ölseydi, yarısından fazla sakat kalsaydı belki o zaman anlarlardı. Hala başka yerlerdeyiz, hala başka yerlerde bir şeylerin altında bir şey arıyorlar. Acaba kendileri yolda giderken arabanın bir lastiği patlasa çoluğu çocuğu olsa veya arkadan birisi aniden çarpsa ne düşünürlerdi. Bunu o gün o otobüsün içinde olanlar yaşayanlar bilir" dedi.

Yakın zamanda futbolcuları Trabzon'a veya Rize'ye götürmek çok büyük tedirginliği neden olacağını vurgulayan İsmail Kartal, "Şu anda o taraflardaki deplasmanlarla ilgili sıkıntımız yok. Sağolsun, Cumhurbaşkanımız bizi arayıp işi sahiplendi. Sonuçta burası Türkiye; kimse yalnız değil. Bu güne kadar çok olay yaşadık. Kayseriye gittik. 2 bin kişi otele Trabzonlularla el ele yürüyüş yaptılar. Bizim otelin camları kırıldı. Ama bunlar hiçbir zaman fazla gündeme getirilmedi. Son 3-4 senedir o kadar büyük olaylar yaşadık ki. Bir bu kalmıştı, bu da oldu. Hala insanlar bir şeyler arıyorlarsa söyleyecek bir şey bulamıyorum" diyerek tepkisini sürdürdü.

Fenerbahçe teknik patronu, hiçbir sporcuya, antrenöre, yöneticiye, ftubol takımlarına bu tür saldırıların olmaması gerektiğini vurgularken, "Hiçbir branştaki sporculara kulüplere yöneticilere yapılmaması gereken bir olay. Bir kaç yıl önce yalnış hatırlamıyorsam Togo da oldu. Avrupa'nın merkezinde bu kadar güzel bir ülke içinde olması, ülkemiz adına ve spor adına güzel şeyler değil. inşallah bundan sonra olmaz" temennisinde bulundu.

Psikolojik destek alıl almayacakları sorusuna ise Kartal, "Kolay gibi görünmüyor. Kendi içimizde, 'otobüs çarpsaydı, devrilseydi ne olurdu? Takla atsaydık, denize uçsaydık ne olurdu? diye düşünüyoruz. Bizim yerimize kendinizi koyun. Bütün bu olumsuzluklara rağmen ayakta kalmaya  dik durmaya çalışıyoruz. Moral olarak hep beraber kendimizi toparlamaya çalışıyoruz. Takıma izin verdik, hafta sonu yine vereceğiz. Hepten geriye çekilip beklemenin doğru olduğunu düşünmüyorum. Antrenman yapmak da zorundayız. En azından kafalarımızı dağıtmak, hem fizik olarak fazla düşmeden kendimizi hazır tutmalıyız" yanıtını verdi.

"FATİH TERİM ARAMADI"
Türikye Futbol Direktörü Fatih Terim'in kendilerini arayıp aramadıklarıyla ilgili soruya İsmail Kartal 'Beni aramadı, aramadı' yanıtını vermekle yetindi.

Takımı toparlamanın kolay olmayacağını vurgulayan İsmail Kartal, "Sonuçta ben Fenerbahçeliyim, Fenerbahçe'ye hizmet etmek içi buradayım. Olumsuzluklara rağmen takım olarak başta ben olmak üzere elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz. İnşallah her şey gönlümüze göre olur. Taraftarı, camiayı mutlu ederek sezonu bitiririz. Türk sporuna hizmet eden bir antrenör olarak yapmam gerekenleri yapmaya çalışıyorum. Bunlar olsun istemezdik ama oldu. Hepsi bizim başımıza geldi. Oldu diye kenara çekilip kara kara düşüncek halimiz yok. Bu krizleri nasıl yönetebiliriz? Antrenörlük biraz da burada ortaya çıkıyor. İnşallah yüzümüzün akıyla hepsinin üstesinden gelip, sezonu şampiyon olarak bitirebiliriz" dedi.

"Türk futbol camiasının gerekli tepkiyi verdiğini düşünüyormusunuz?" sorusuna ise "Çok fazla yorum aypmak istemiyorum" diyerek sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...