Yarsuvat'tan silahlı saldırı açıklaması!

Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe futbol takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyı kınadığını belirterek, "O aptalca hareketi kınıyorum" dedi.

NTV Spor 09.04.2015 - 15:46
Yarsuvat'tan silahlı saldırı açıklaması!

Türk Kalp Vakfı tarafından Kalp Sağlığı Haftası etkinlikleri kapsamında Barbaros Point Hotel'de düzenlenen "İyi Kalpli Ol" fair-play ödül törenine, Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Dursun Özbek, Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz, Beşiktaş Futbol Takımı İdari Direktörü Semih Usta, Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen ile Galatasaraylı futbolcu Semih Kaya da katıldı.

Tören öncesi konukların da katılımıyla düzenlenen konferansta konuşan Galatasaray Kulübü Başkanı Duygun Yarsuvat, Fenerbahçe futbol takımı kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırıyla ilgili, "Fenerbahçeli futbolcuların başına gelen o aptalca hareketi kınıyorum" ifadesini kullandı. Yarsuvat, "Türk toplumunun dikkatini bu gibi olaylara çekmek için çalışma yapmamız, çaba göstermemiz gerekiyor. İnsanlar arasında fark yoktur. Bakın aramızda pek fark yok (Yan tarafında oturan Ali Şen'i kastederek). Biraz da birbirimize benziyoruz. Saçlarımız beyaz, burnumuz aşağı yukarı aynı, yaşlar da yakın. Biz, biziz işte. Biz, insanız. Onun için bu ayrılığa, gayrılığa, bir kan davası gütmeye hiç gerek yok. Her şey çok sınırlı ve kısıtlı. Bu yaşadığımız günleri mutlu olarak geçirmemiz lazım. Birbirimize düşman olmamamız lazım. Bunun için en başta da biz yöneticilere iş düşüyor" şeklinde konuştu.

ALİ ŞEN: "BU BİR TERÖR OLAYI"
Fenerbahçe Kulübü'nün eski başkanlarından Ali Şen de sarı-lacivertli kafileye yapılan saldırının bir terör olayı olduğunu dile getirdi.

Şen, Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu'nun sergilediği tavrı doğru bulduğunu belirterek, "O tavır, karşılık buldu. Federasyon maçları erteledi. Bu bir tepkiydi. Tepkinin karşılık bulması güzel oldu" dedi.

Kasımpaşa Kulübü Başkan Vekili Hasan Hilmi Öksüz ise Fenerbahçe futbol takımı kafilesine yapılan saldırıyı kendilerinin de kınadığını anlattı. Öksüz, "Futbol ailesi olarak kınadık, birey olarak da kınıyorum. Bunun bir daha olmamasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

3 ÖDÜL DAHA VERİLDİ

Törende Semih Kaya'nın yanı sıra iki futbolcu ile bir kulüp de ödüle layık görüldü.

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında 2011-2012 sezonunda oynanan lig maçındaki hareketiyle ödüle layık görülen, ancak törene katılamayan Fenerbahçeli futbolcu Gökhan Gönül'ün ödülünü, Ali Şen aldı. Şen'e ödülü, Duygun Yarsuvat takdim etti.

Beşiktaş'ın bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Adana Demirspor'la oynadığı maçta rakibinin kırmızı kart görmesini engelleyen davranışından ötürü ödüle layık görülen Veli Kavlak da sakatlığı nedeniyle törene katılmadı. Bu futbolcunun ödülünü ise Semih Usta aldı.

Yine bu sezon oynanan Torku Konyaspor-Kasımpaşa maçında fair-play hareketi nedeniyle İstanbul ekibi de ödüle layık görülürken, Kasımpaşa Kulübü'nün ödülü başkan vekili Hasan Hilmi Öksüz'e verildi.

Sayfa Yükleniyor...