"Artık yeter"

Galatasaray'da başkan adayı Dursun Özbek, kulüp televizonuna önemli açıklamalarda bulundu. Seçilmesi durumunda Hamza Hamzaoğlu ile yola devam edeceklerini söyleyen Özbek, "Yeterince hoca tecrübe ettik, artık yeter" dedi.

NTV Spor 10.04.2015 - 16:52
"Artık yeter"

Galatasaray'ın başkan adaylarından Dursun Özbek, GS TV'ye açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'ın mali durumunun basında yansıtıldığı gibi vahim olmadığını savunan Özbek, "Yönetime geldikten sonra şunu görmenin sevinci içindeyim ki Galatasaray sahip olduğu marka değeri, kaynakları, 25 milyon taraftarı ve camiasıyla bugün hiç öyle basına yansıyan tarzda bir pozisyonda değil" dedi.

Galatasaray'a aşkla hizmet edilmesi durumunda çok kısa sürede üst seviye sorunlardan arınmış şekilde çıkmasının çok kolay olduğunu söyleyen Dursun Özbek, sözlerini "Galatasaray, çalışan insanların göreve gelmesiyle mali yapısını kısa sürede düzeltir. Rakamların içine grimek, doğru okumak lazım" diye sürdürdü.

GALATASARAY BORÇLARDAN NASIL KURTULACAK?
Özbek, Galatasaray'ın borçlarından kurtulmasının yolunun anonim şirketlerin kapasitelerini en üst seviyeye çıkarmalarından geçtiğini, bu şirketlerin para kazanmamasının mümkün olmadığını da dile getirdi. Mecidiyeköy'deki arazi için Aysal döneminde iş merkezi projesi yapıldığını ancak kendisinin hazırlattığı otel projesinin 3 kat fazla kar getireceğini vurgulayan Özbek, proöjenin 16 ay içinde tamamlanacağını müjdeledi.

Özbek, başkan adaylığına karar veriş sürecini de anlattı. 6 aylık kısa bir dönem için göreve geldiklerini hatırlatan Dursun Özbek, "Bu süre çok kısa. Projeleri bitirme fırsatı bulamazsınız. Bu nedenle yönetim olarak en başta bir prensip kararı aldık. 'Bu yönetimi dört dörtlük yapalım ki burada 4. yıldızı işaret ediyorum... Sonra da içimizden bir başkan çıkaralım.' dedik Bizim çalışmalarımız içinde hep bu vardı. Ben de inandım bu görevi yapabileceğime. Ondan dolayı bu yarış içinde varım." dedi.

MEVCUT YÖNETİMDEKİLERE DAVET
Dursun Özbek, mevcut yönetimdeki mesai arkadaşlarına da açık davette bulundu. Bu yönetimin başarılı olduğunu bundan dolayı da hepsine davette bulunduğunun altını çizen Özbek, "Şimdi top onlarda. Düşünür kararlarını verirler. Bu yönetim başarılı olduğu için benimle çalışmaları da beni mutlu eder" ifadelerini kullandı.

Özbek yönetimde yer almayan ve Galatasaray Sportif AŞ yönetiminde görev yapıp futbol takımından sorumlu olan Ali Dürüst'ü de överek "Ben Ali Dürüst'ün okuldan ağabeyiyim. Son derece başarılı ve kulübe büyük hizmletleri oldu. Ali Dürüst hakkında kimse negatif birşey söyleyemez. Elbette Ali Dürüst ile çalışmak isterim. Benim arzum bu zaten." dedi.
 
"ŞAMPİYON OLMASAK DA HAMZA HOCA İLE DEVAM"
Dursun Özbek, başkanlığa seçilirse önümüzdeki sezon yoluna Hamza Hamzaoğlu ile devam etmekte kararlı olduğunu hatta bunu uzun vadeye taşımayı istediğini vurguladı. Konuyla ilgili soruya "Evet yoluma Hamza Hamzaoğlu ile devam edeceğim" diyen Özbek, başarılı hocayı futbolculuk dönemlerinden tanıdığını ve bu göreve fazlasıyla hak eden biri olduğunu vurguladı. Özbek sözlerini "Yeterince hoca tecrübe ettik, artık yeter. Hamza Hamzaoğlu Galatasaray'a hizmet aşkıyla göreve geldi. Benim başka bir alternatifim yok. Şampiyon olamasak da Hamza hoca ile devam edeceğim. Galatasaray Yönetimi sportif neticelere bağlı olamaz" diye sürdürdü.

Başkan olması durumunda diğer kulüplerle ilişkilernin nasıl olacağı yönündeki bir soru üzerine ise Dursun Özbek, "65 senede benim kavga denecek manada kimseyle kavgam olmadı. Ticari hayatımda kimseyle çekişmem olmadı. Bankada temerrüte düşmedim, kapıma alacaklı gelmedi. Mücadeleye evet ama çekişme ve kavga benim hayatımda olmadı. Böyle bir başkanlık profili çizmek istiyorum, Galatasaray başkanının profilinin de bu olması gerektiğini düşünüyorum; mücadele eden ama kavga etmeyen" ifadelerini kullandı.

AYSAL'DAN TAVSİYE ALDI MI?
Bir süre önce eski başkan Ünal Aysal ile yaptığı görüşmede Aysal'ın kendisine yönetimine alması gereken isimler konusunda bir konuşma yaptığını iddialarını ise net bir dille yalanlayan Özbek şunları söyledi: "Ünal ağabey bu derecede bir şey söyleyecek birisi değil. Son derece nazik, centilmendir. Edeceği sözün nasıl anlaşılacağı konusunda da son derece dikkatlidir. Bu manada bir şey dememiştir, nezaketi de bu manada bir şey demeye müsait değildir"

Özbek, kongrede başkanlık için çekişeceği Adnan Öztürk, Turgay Kıran ve Mustafa Cengiz'i de kutlayan Özbek, gerekrçesini şöyle anlattı: "Basının Galatasaray'ın mali tablolarıyla ilgili haberler yansıttığı bir dönemde bu göreve talip olmaları takdire şayan bir durum. Kendileri gerçek Galatasaraylıdır. Göreve talip olmalarını çok önemsiyorum"

Taraftar ve camiaya da iddialı mesajlar veren Özbek, "4. yıldızı mutlaka takacağız! Şampiyonluk sözü veriyorum. 4. yıldız sözü veriyorum. Camiaya da son derece başarılı bir yönetim sergileyeceğimizin sözünü veriyorum" dedi.

 

Sayfa Yükleniyor...