Bakanı Kılıç saldırıyı lanetledi

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, katıldığı bir etkinlikte Fenerbahçe'ye yapılan silahlı saldırıyla ilgili konuştu. Bakan Kılıç, "Bu tip davranışları hep beraber lanetlememiz gerekir" dedi.

NTV Spor 10.04.2015 - 17:44
Bakanı Kılıç saldırıyı lanetledi

3. Genç Türkiye Zirvesi'nin açılışına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe futbol takımı kafilesine yönelik silahlı saldırı ile ilgili olarak, "Bu tip olayların karşısında bir ve beraber olmanın ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her ne sebeple olursa olsun nereden gelirse gelsin, adının açıkça konması gereken, hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bir tepki vermemiz hatta ve hatta lanetlememiz gereken bir davranıştır" dedi.

Bu yıl 'Girişimci Genç, Güçlü Türkiye' ana teması ile 3'üncüsü gerçekleştirilen Genç Türkiye Zirvesi, Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla başladı. Genlik ve Spor Bakanlığı, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye İhracatçılar Meclisi(TİM) ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla düzenlenen zirveye Türkiye'nin değişik kentlerinden gelen üniversite öğrencileri katıldı.

FENERBAHÇE'YE YÖNELİK SALDIRIYI LANETLEDİ
Zirvenin açılış konuşmasını yapan Bakan Kılıç, konuşmasının başında geçtiğimiz hafta sonu Fenerbahçe kafilesine yönelik yapılan silahlı saldırı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıç, "Fenerbahçe Kulübüne bir kez daha geçmiş olsun diyorum. Ancak onun nezdinde tüm spor camiamıza ve bizlere de geçmiş olsun. Bu tip olayların karşısında bir ve beraber olmanın ne kadar önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Her ne sebeple olursa olsun nereden gelirse gelsin, adının açıkça konması gereken, hiçbir şekilde kabul edemeyeceğimiz bir tepki vermemiz hatta ve hatta lanetlememiz gereken bir davranıştır" dedi.

"DÜNYANIN GİDİŞATINI DEĞİŞTİRECEK İNSANLAR ÇIKACAK"
Gençlerden kendilerini geliştirmelerini  ve kendilerine güvenmelerini isteyen Akif Çağatay Kılıç, "Kendini geliştiren, geleceğe hazırlayan gelecekte sorumluluk üstlenmeye hazır olan gençlerle bu yolu yürüyeceğiz. Kişisel anlamda kendinizi geliştirmezseniz, o zaman gelecekte ülkenizin, bölgenizin, insanlığın gelişimine katkıda bulunmanız çok mümkün olmayabilir. Kendinize, medeniyetinize, tarihinize güvenin. Oradan aldığınız güvenle kendini geliştirin. Üzerinizdeki misyonu iyi anlayın. Aranızdan belki de dünyanın gidişatını değiştirecek insanlar çıkacak" diye konuştu.

Akif Çağatay Kılıç, geleceğin gençlerin olduğunu belirtti. Bakan Kılıç, "Biz sizlere imkanları sunmakla görevliyiz. Biz sizlere bu imkanları sunmak için gece gündüz durmadan çalışacağız. Cumhurbaşkanımızın da başbakanımızın da bize talimatları bunlardır. Ancak size verilen imkanları iyi değerlendirin" diye konuştu. Çanakkale Savaşları'nın bu yıl 100. yılına girdiğini hatırlatan Kılıç, "Eğer sizin ecdadınız inanmasaydı, Mehmet Akif Ersoy'un 'Çanakkale' şiirindeki gibi yüklenen ordulara karşı durmasaydı belkide bugün burada olmayacaktık. Onlar inandı, sizler için kendilerini feda ettiler. Dolayısıyla bu mirasa sahip çıkın" dedi.

MİLLİ FUTBOLCU HAMİT ALTINTOP'A 'ONUR ÖDÜLÜ'
Açılış konuşmalarının ardından Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, günün anısına Akif Çağatay Kılıç'a plaket takdim etti. Öte yandan 3. Genç Türkiye Zirvesi'nin 'Onur Ödülü' Galatasaray'ın milli futbolcusu Hamit Altıntop'a verildi. Milli futbolcu, ödülünü Bakan Kılıç'tan aldı. Programın sonunda ise Hamit Altıntop'a yoğun ilgi gösteren öğrenciler milli futbolcu ile resim çektirdiler. İki gün sürecek Genç Türkiye Zirvesi'nde 'Girişimcilik Politikaları, 21.YY Eğitim Stratejileri', 'Yenilenebilir Enerji Kaynakları', 'Kadın Girişimcilik', 'Uluslararası Girişimcilik', konulu paneller, söyleşiler gerçekleşecek.

 

Sayfa Yükleniyor...