Alex'in jübile hayali!

Alex de Souza, "Evim" dediği Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda jübile hayalinin sürdüğünü söyledi. Aktif futbol yaşamına son veren efsane isim, Fenerbahçe ve Türk futbolu hakkında konuştu.

NTV Spor 11.04.2015 - 09:52
Alex'in jübile hayali!

Fenerbahçe'nin efsane isimleri arasında yer alan Alex de Souza aktif futbol yaşamına 2 hafta önce son verdi.

Brezilyalı oyuncu, bir çok önemli ismin katıldığı gala gecesinin ardından Vatan Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu.

Alex de Souza'nın en büyük hayali, "Evim" dediği Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda da jübile yapabilmek. Kadıköy'de 8 yıl geçirdiğine vurgu yapan Alex, "Fenerbahçe'nin yeri bende çok ayrı. Hala seviyorum, hala destekliyorum. Fenerbahçe Kulübü, Başkanı benim için bir jubile organizasyonu yapar mı bilmiyorum ve açıkçası bunu merak ediyorum" dedi.

Fenerbahçeli Diego Ribas'la kıyaslanmalarını doğru bulmadığını vurgulayan Alex de Souza, Brezilyalı futbolcunun sarı lacivertli takıma nasıl yararlı olabileceğine dair fikirlerini paylaştı. Alex, "Eğer Diego gibi oldukça maliyetli bir transfer yapıyorsanız ondan faydalanmak için almış olmalısınız. Ama bu futbolcuya uygun bir sistemde oynamazsanız, verim alamaz ve yedekte oturtma tercihini kullanmak zorunda kalırsınız. İsmail Kartal'ın oyun içinde Diego'yu koruyan bir sistem kurması gerek” diye konuştu.

Süper Lig'de bu sezon ciddi bir rekabet olduğuna vurgu yapan Alex, "3 takım da şampiyonluk umudunu son haftaya kadar taşıyacak gibi görünüyor. Bana göre şampiyonu belli edecek şey iç sahada kayıp yaşamamak. Ama bu yeterli değil. Dışarıdaki maçlarda kim daha kazançlı olursa o şampiyon olacaktır." ifadelerini kullandı.

Futbol yaşantısını noktalayan Alex de Souza, büyük bir teknik direktörün yanında görev almak istediğini belirterek sözlerine son verdi.

Sayfa Yükleniyor...