Sonuncudan Juve’ye sürpriz

İtalya’da kümede kalma mücadelesi veren son sıradaki Parma, lider Juventus’u 1-0 yenerek rakibine bu sezon ikinci yenilgisini yaşattı

NTV Spor 11.04.2015 - 21:36
Sonuncudan Juve’ye sürpriz

İtalya Ligi'nde en yakın rakibi Roma'nın 14 puan önünde lider olan Juventus, Parma deplasmanında 1-0 mağlup olarak son ayların en büyük sürprizine imzasını attı.

Son iki maçında Inter ile berabere kalıp, Udinese'yi 1-0 mağlup eden son sıradaki Parma'nın tek golünü 60. dakikada 18 yaşındaki Jose Mauri kaydetti.

Parma kalecisi Mirante, Arturo Vidal'in kafasını ayağıyla son anda karşılarken, Kingsley Coman'ın şutunu da müthiş bir refleksle çıkartarak galibiyetin mimarı oldu.

Mali sıkıntıları nedeniyle kayyuma devredilen ve üç puanı silinen sarı-lacivertliler, ligde ilk yarıda 7-0 kaybettiği Juventus'tan intikamını alırken rakibine bu sezon ikinci yenilgisini yaşattı.

Juventus'ta Monaco ile gelecek hafta içerisinde oynanacak Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçı düşünülerek Carlos Tevez ve Andrea Barzagli dinlendirildi.

Siyah beyazlılarda sakatlıkları süren Andrea Pirlo, Paul Pogba, Kwadwo Asamoah, Martin Caceres ve Romulo da Parma karşısında görev alamadı.

Parma bu galibiyete karşın düşme hattının üzerinin yedi puan gerisinde kalırken, Serie A'da tutunma ümitlerini kalan sekiz haftaya taşıdı.

Juventus ise 29 Ekim 2014'teki 1-0'lık Genoa yenilgisinden tam 20 maç sonra ligde ilk kez mağlup oldu.

Serie A'da aynı saatte başlayan bir diğer mücadelede ise Genoa, Cagliari'yi 2-0 mağlup etti.

İlk gole kadar üç topu direkten dönen Genoa, 52'de Facundo Roncaglia'nın asistinde Mbaye Niang'ın golüyle 1-0 öne geçti.

58'de fark ikiye çıktı. Diego Perotti'nin, kontratakta pasını aktardığı Iago Falque sol ayağıyla topu ağlara gönderdi.

Altı maç sonra ilk galibiyetini alan Genoa, 41 puana ulaşarak ligin ortasında kalmayı sürdürdü.

Cagliari ise son 10 maçta 8 mağlubiyet, 2 beraberlikle 21 puanla sondan ikinci sırada kaldı ve kümede kalma şansını artık iyice zora soktu.


 

Sayfa Yükleniyor...