Fenerbahçe saldırısına kınama!

Trabzon Dernekleri Federasyonu, Fenerbahçe Futbol Takımı otobüsüne yapılan silahlı saldırıyı kınadı.

NTV Spor 12.04.2015 - 15:24
Fenerbahçe saldırısına kınama!

İstanbul'da Akgün Otel'de düzenlenen basın toplantısında konuşan Trabzon Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Mustafa Demir, İstanbul'da Trabzon ile ilgili faaliyette bulunan 250 dernekle sarı-lacivertli takıma yapılan saldırıyı "şiddetle" kınadıklarını söyledi.

Saldırının gerçek faillerinin bulunması ve olayın her boyutuyla ortaya çıkarılması gerektiğini belirten Demir, "Aksi halde Trabzon şehrini ve Trabzonspor'u zan altında bırakmak isteyen karanlık güçlerin ekmeğine yağ sürmekten öteye geçemeyiz" dedi.

Demir, hiçbir kupa ve hiçbir şampiyonluğun insan hayatından daha değerli olmadığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ne yazık ki son dönemde ülkemizde futbol müsabakaları başta olmak üzere her türlü sporda şiddet, adaletsizlik ve çirkin bir anlayış hakim olmuştur. Bu anlayış değişmedikçe, temiz futbol ve temiz ahlak sahalara ve kulüp yönetimlerine hakim kılınmadıkça, böyle gelmiş böyle gider anlayışı kırılamayacaktır. Başta Türkiye Futbol Federasyonu olmak üzere, kulüplerin başkanları ve yöneticileri bu anlamda kendilerini çok iyi sorgulamaları gerekir. Trabzonspor'a gönül veren taraftarların ve camiasının 2011'den bu yana mücadelesi, sadece temiz futbol ve adalet adınadır. Biz sadece hak ettiğimiz şampiyonluğu istiyoruz. Başta Fenerbahçe Kulübü olmak üzere, hiçbir kulüp bizim düşmanımız değildir. Trabzonspor üzerinden, kadim Trabzon şehrini ve halkını zan altında bırakacak bu kirli oyunun asla parçası olmayacağız."

Toplantıya Trabzon ile ilgili İstanbul'da faaliyette bulunan derneklerin başkanları, sanatçılar, işadamları ve Trabzonspor kongre üyeleri katıldı.

Sayfa Yükleniyor...