ManU'un önünde City de duramadı!

İngiltere'de haftanın maçında Manchester United, derbide konuk ettiği ezeli rakibi Manchester City'yi 4-2 yendi. Son haftalarda kötü bir grafik sergileyen City'ye bir darbe de Kırmızı Şeytanlar vurdu.

NTV Spor 12.04.2015 - 19:42
ManU'un önünde City de duramadı!

Maça hızlı başlayan konuk Manchester City oldu. İlk gol tehlikesini de 6. dakikada geliştirdi. Jesus Navas, bir anda savunma arkasına sarkıp cezasahasına sağdan girdi, kaleci de Gea'yla karşı karşıya kaldığı pozisyonda şutunu çekti. İspanyol file bekçisi iyi bir yer tutarak vatandaşına gol izni vermedi.  

8'inci dakikada Kun Aguero, Manchester City'yi 1-0 öne geçirdi. Milner'in cezasahası sol içine gönderdiği topu Silva altıpas içindeki Kun Aguero'ya çıkardı, Arjantinli topu boş ağlara gönderdi ve konuk ekibi 1-0 öne geçirdi. Sergio Aguero, son dört Premier Lig maçında Manchester United'a 5., Manchester City formasıyla da 99. golünü attı.

Manchester United'ın yanıtı 14. dakikada geldi. Manchester United, defansının hatasında kaleci De Gea, kendi yarısahasının ortalarına kadar çıkıp topu City cezasahasının sol yan çizgisine kadar gönderdi. Fellaini'nin indirdiği topu Herreira, altıpas sol içine ortaladı. Ashley Young, Clichy'nin müdahele etmek istemesine rağmen iki hamlede topu ağlara gönderdi ve maça 1-1'lik eşitliği getirdi.

27. dakikada Manchester United, 2-1 öne geçti. Ashley Young, sol kanattan topu arka direğe ortaladı, Clichy'ye rağmen Marouane Fellaini kafayı vurup topu ağlara gönderdi ve ev sahibi ekibi 2-1 öne geçirdi.

44. dakikada Vincent Company, David Blind'e sert bir müdahelede bulunurken, hakem kırmızı beklentilerinin aksine sarı kartına başvurdu.

İlk yarı 2-1 Manchester United'ın üstünlüğüyle tamamlanırken; City, ikinci yarıya ilk yarıda atılmanın eşiğinden dönen Kompany'nin yerine Mangala'yla başladı.

53. dakikada Manchester City cezasahası sol ön çizgisi yakınında serbest vuruş kazandı. Rooney'in çaprazdan kaleye gönderdiği sert şutu Hart yumrukladı, dönen topu Ashley Young penaltı noktasına çıkardı. Carrick'in kaleye göndermek istediği top defanstan döndü ve ev sahibi ekip net fırsattan yararlanamadı.

67'inci dakikada Juan Mata, Manchester United'ı 3-1 öne geçirdi ve farkı ikiye çıkardı. Wayne Rooney'in pasında Mata, ofsayt pozisyonunda olmasına rağmen topu aldı ve cezasahısı sol içine kadar indi. Kaleci Hart'la karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu ağlarla buluşturdu ve Manchester United'ı 3-1 öne geçirdi.

73. dakikada Manchester United'ın dördüncü golü geldi. City cezasahasının sol yan çizgisi yakınında kazanılan serbest vuruşu Ashley Young, altıpas içine ortaladı. Chris Smalling demarke durumda kafayı vurdu ve topu ağlarla buluşturarak takımını 4-1 öne geçirdi. Dördüncü golü bulan Manchester United, Premier Lig tarihinde 1994'teki 5-0 ve 2009'daki 4-3'lük galibiyetlerden sonra, ezeli rakibi karşısında 3 kez 4 ve üzeri gol buldu. Golden sonra da Manchester United taraftarları, City menajeri Manuel Pellegrini için "Kovulacaksın" tezahüratları yaptı.

89'da Manchester City ve Kun Aguero'nun ikinci golü geldi. Sağdan son direğe inen Zabelata, penaltı noktası üzerine ortaladı. Aguero gelişine vurdu, De Gea'nın müdahele etmek istemesine rağmen top ağlarla buluştu ve skor 4-2'ye geldi.

Karşılaşma da başka gol olmadı ve Manchester United derbiyi 4-2 kazandı. Ezeli rakibi karşısında flaş bir galibiyet alan Manchester United, puanını 65'e çıkardı ve üstüste altıncı maçından da sahadan gülerek ayrılan taraf oldu. Üstüste 8. galibiyet alan ve 66 puana sahip Arsenal'i takibini sürdüren ManU ayrıca ezeli rakibiyle arasındaki puan farkını da 5'e çıkardı.

Manchester United maçı öncesine kadar oynadığı son beş maçta 3 yenilgi 2 de galibiyet alabilen City ise bir kez daha sahadan hayal kırıklığıyla ayrıldı ve gönderileceği iddia edilen konuk ekip menajeri Manuel Pellegrini'nin üzerindeki baskı iyice arttı.

Sayfa Yükleniyor...