"Toplantıların devamı gelecek"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Spor Toto Süper Lig'de mücadele eden takımların kaptanları ile bir araya geldi.

NTV Spor 12.04.2015 - 21:09
"Toplantıların devamı gelecek"

Yıldız Sarayı Mabeyn Köşkü'ndeki toplantıda, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yanı sıra Akhisar Belediyespor kaptanı Güray Vural, Balıkesirspor kaptanı Gökhan Ünal, Beşiktaş kaptanı Tolga Zengin, Bursaspor kaptanı Ozan İpek, Çaykur Rizespor kaptanı Kıvanç Karakaş, Eskişehirspor kaptanı Sezgin Coşkun, Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu, Galatasaray kaptanı Selçuk İnan, Gaziantepspor kaptanı Elyasa Süme, Gençlerbirliği kaptanı Ramazan Köse, İstanbul Başakşehir kaptanı Mahmut Tekdemir, Kardemir Karabükspor kaptanı Erdem Özgenç, Kasımpaşa kaptanı Adem Büyük, Mersin İdmanyurdu kaptanı Servet Çetin, Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor kaptanı İlhan Parlak, Sivasspor kaptanı Adem Koçak, Torku Konyaspor kaptanı Hasan Kabze ile Trabzonspor kaptanı Jose Bosingva katıldı.

Ayrıca, TFF Başkanvekili Servet Yardımcı, Kulüpler Birliği Vakfı Başkan Yardımcısı ve Eskişehirspor Başkanı Mesut Hoşcan ile Kulüpler Birliği Vakfı Denetleme Kurulu Başkanı Mesut Altan da toplantıda yer aldı.

Basına kapalı toplantı, yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.

TOPLANTIDA NE KONUŞULDU?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile biraraya gelen kaptanlardan Torku Konyaspor kaptanı Hasan Kabze ve Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu zirveyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Yapan kişilerin bir an önce bulunup cezalarını çekmelerini dile getirdiklerini söyleyen Hasan Kabze, "Asıl sebep futbol bir gösteridigr. Herkesin sevdiği bir spor olayıdır. Bu görüşmeleri sık sık yapacağız. Bunları yaparken de kendimize çeki düzen vereceğiz. Gayet güzel bir gördüşme oldu. Görüşmelerin devamı gelecek" dedi.
 
Fenerbahçe'ye yapılan saldırı olayının yanlış olduğunu herkesin bildiğini vurgulayan Hasan Kabze, "Bu futbol dışında gelişen bir olay. Bu üzücü olayın gerçekleşmemesi için hepimiz hemfikir olduk. Cumhurbaşkanı'mız da buna destek oldu" ifadelerini kullandı.
 
EMRE BELÖZOĞLU: TOPLANTILARIN DEVAMI GELECEK
Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu ise toplantıyla ilgili olarak, "Cumhurbaşkanı'nın kendine gerekli telkinleri yaptığını söylerken, "Oyuncu grubunun saha içinde hareketlerine dikkat etmelerini istedi. Kendisi spora ve sporcuya destek veren birisi. Bunun bilincinde bu toplantıdan ayrılıyoruz. Bu toplantıların devamı gelecek. Kendisinin böyle bir talebi oldu. Bunların olması gerekiyor zaten. Bu toplantıların, toplumda futbolcuların birbiriyle kardeş olduğunu görmesi, saha dışında düşman olmadıklarını görmesi açısından önemli ve bu olayları önleyecektir" dedi.
 
"TAKIMIN MORAL MOTİVASYONU ŞU ANDA İYİ"
Fenerbahçe'ye yapılan saldırı sonrası takımın moraliyle ilgili olarak da Emre Belözoğlu, "Takımın moral motivasyonu şu anda iyi. Tabiki kulübümüzün yöneticilerinin vereceği bir karar vardır ve bunu açıklayacaklardır. İnşallah bundan sonra Fenerbahçe ve Türk futbolu adına güzel bir dönem olur" diye sözlerini bitirdi.

Sayfa Yükleniyor...